REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Joi, 3 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6871
11.4° Constanța Joi, 3 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6871
 

Ce au pățit doi turiști din Brașov, când au călătorit cu autobuzul prin Mamaia?! Video

Ce au pățit doi turiști din Brașov, când au călătorit cu autobuzul prin Mamaia?! Video

Elena TUDOR 5 iunie 2024 | 00:00 5059

Contravaloarea călătoriei din autobuzele CT Bus se poate achita și cu cardul, dar nu se eliberează dovada plății. Întrebarea este cum pot scăpa călătorii, inclusiv turiștii veniți pe litoral, de neplăcerea unei amenzi contravenționale, dacă aceștia nu au aplicația de internet banking pe telefonul mobil?! Aceeași întrebare și-au adresat-o și doi soți din Brașov, care au circulat, recent, pe traseul Constanța-Mamaia. Aceștia și-au achitat călătoria cu cardul, validatorul le-a confirmat plata, dar nu a emis nici o dovadă a plății.

Ce au patit doi turisti din Brasov, cand au calatorit cu autobuzul prin Mamaia?! Video

A început sezonului estival, iar turiștii sunt nerăbdători să scape de agitația urbană și să facă o escapadă la mare. Chiar dacă este prematur să te scalzi în apele mării, o plimbare chiar și pentru câteva ore pe litoral este binevenită. Nu simți că ești turist dacă nu te bucuri într-adevăr de priveliște. Și cum poți să o faci mai bine dacă nu cu autobuzul?! Ideea aceasta a avut-o și doi soți din Brașov, însă au rămas cu un gust amar. Au achitat călătoria cu cardul și așteptau ca validatorul din autobuzul linia 100M să elibereze dovada plății. Numai că, ce să vezi?! Dovada n-a venit. „Am plătit, mi-a spus tranzacție aprobată și nu mi-a eliberat nici un bon, nici un ticket... mi s-a părut ciudat”, spune turistul.

Intrigat de cele constatate, acesta a vrut să verifice pe ecranul validatorului cum ar putea dovedi, că plata călătoriei s-a făcut, pentru a putea fi scutit de amendă. Turistul venit din Brașov spune că a plătit, iar pe ecran i-a apărut tranzacție aprobată și semnul văzut pentru confirmare, dar nu i-a eliberat nici un ticket, nici un bon. Acest lucru i s-a părut ciudat. Destul de stresant să constați că poți să te nimerești într-o situație neplăcută fără voie, în loc să te bucuri de un miniconcediu la mare. 

Ce au patit doi turisti din Brasov, cand au calatorit cu autobuzul prin Mamaia?! Video

Cum poate dovedi că nu a călătorit fraudulos, dacă acesta nu are aplicația bancară pe telefon?

Amenzile nu sunt deloc mici, ba chiar chiar usturătoare, nevalidarea călătoriei prin oricare dintre sistemele de plată, atrage sancționarea călătorului cu amendă. Pe site-ul oficial al mijloacelor de transport în comun din Constanta, nu se află nici o informație referitoare la dovada plății. Astfel, oricând se poate întâmpla o situație ca cea a turistului din Brașov: să călătorească îngrijorat că ar putea să plătească amendă nejustificat, pentru că în autobuz nu este nici o informare cu privire la acest aspect.

Care e soluția?!

Reprezentanții CT Bus vin cu precizări. Singura metodă la îndemână este tot cea a validatorului. Atât turiștii cât și localnicii pot apăsa pe tasta „Info“ de pe ecranul touch screen al aparatului, unde apar ultimele cifre ale cardului după efectuarea plății. „Nu dă chitanță validatorul... dar dacă apasă pe tasta i (informare) la validator pe touch screen și se apropie cardul, se văd ultimele cifre de pe card. Controlul vede și el cu aplicația pe care o are... se văd ultimele cifre de la card“, ne-a declarat un reprezentant de la departamentul IT din cadrul CT Bus.

N-ar fi rău ca aceste informații să fie aduse și la cunoștința călătorilor, în mijlocele de transport în comun!

Video:

.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mama zici ca ce sa întâmplat sa distrus planeta !
1
0
Suntem singurul oraș din țară în care nu se eliberează dovezi - bonurile de la validatoare, peste tot, în lumea civilizata, se eliberează tichete
11
2
In mod normal ar trebui sa se emita bon fiscal, ca altfel e evaziune. Practic CTBUS face evaziue fiscala. Nu da bon.
19
2
Asta e manevra sa faca si controlorii un ban "cinstit". Cand merge, pica ceva, cand nu, nu.
13
1
mai aveti de angajat golani la ct bus?
14
1

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515