REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.1° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
28.1° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Ce averi au șefii Portului Constanța. Directorul mason cu opt funcții este cel mai activ

Ce averi au șefii Portului Constanța. Directorul mason cu opt funcții este cel mai activ

Replica API 25 iulie 2022 | 00:00 7969

Directorii Portului Constanța au strâns averi inaccesibile celor care nu conduc companii de stat, iar asta este de înțeles din moment ce lefurile lor depășesc și 23.000 de lei net pe lună. Unii se mulțumesc cu aceste salarii care le asigură un trai lipsit de griji, alții mai au în grijă și propriile afaceri, dar niciunul nu este atât de activ precum directorul comercial George Vișan. Fostul parlamentar PSD trebuie să facă față la nu mai puțin de opt funcții, printre care și cea de membru al Marii Lojii Naționale a României.

George Vișan este directorul comercial al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime SA Constanța din luna mai, iar din propria declarație de avere reiese fără echivoc că este un om extrem de ocupat.

Fostul deputat și consilier local PSD este proprietarul unui teren agricol de 550 mp în Tuzla și deține trei apartamente: unul în Năvodari și două în Constanța. Conduce o Mazda și nu are niciun ban pus deoparte. Declară însă obligațiuni la Banca Transilvania de 9.020 lei și părți sociale la firma Visage Intelligent Solutions SRL, precum și două împrumuturi acordate omului de afaceri Sorin Dașoveanu, de la care are de primit în total 13.200 de euro.

Până și copilul aduce bani în casa Vișan

Vișan are de returnat și un credit bancar de peste 26.000 euro, dar nu are nici cea mai mică problemă cu asta, datorită impresionantei sale liste de venituri. Banii pur și simplu curg peste familia Vișan. Directorul comercial al portului a raportat pentru ultimul an venituri de 11.214 lei de pe urma funcției de deputat pe care a avut-o, 47.269 lei dintr-o funcție de consilier parlamentar și 3.634 lei din managementul firmei sale, Visage Intelligent Solutions SRL.

George Vișan a mai câștigat 17.500 lei ca membru în Consiliul de Administrație de la Aliment Murfatlar SRL și 8.181 lei dintr-o funcție identică la Comcereal SA.

La rândul ei, Crina Vișan, soția sa, a încasat 14.125 lei din managementul Visage Intelligent Solutions SRL și 1.921 lei ca promoter la Asociația Ai Încredere. Până și copilul aduce bani în casa Vișan: fiica Alexia Hristiana a câștigat 4.212 lei de la Top Sistems SRL.

În plus, soții Vișan au mai câștigat câte 1.458 lei din chirii, iar la venituri fostul deputat mai declară bursele de câte 600 lei primite atât de către fiica sa salariată Alexia, cât și de fiul Darius George de la Primăria Constanța, plus alocațiile acestora.

Masonul George Vișan are funcții importante și în PSD

La declarația de interese, George Vișan mai trece și calitatea de președinte al Consiliului de Administrație de la Argus SA, remunerată cu 2.552 lei, dar și cea anterioară de director în Portul Constanța, pentru care a încasat 9.828 lei.

Vișan trebuie să se ocupe și de îndatorirea de președinte al Comisiei Naționale de Control Financiar Intern a PSD, precum și de cea de vicepreședinte al organizației municipale a PSD Constanța.

Și, de parcă nu era de ajuns de ocupat, George Vișan este și membru activ al Marii Loje Naționale a României, potrivit propriei sale declarații.

Directorul tehnic Chirilă are patru case

Mult mai relaxat din punctul de vedere al funcțiilor pe care trebuie să le presteze este directorul tehnic Florin Laurențiu Chirilă. Acesta este proprietarul a două terenuri intravilane în Tuzla și a încă trei în Constanța, are două apartamente și o casă în Constanța, precum și o altă casă în Lazu.

Directorul tehnic al portului are un VW Passat și un Ford Fiesta și nu are nici el niciun ban pus departe, dar de returnat credite bancare de 150.000 de euro și aproape 65.000 lei.

Chirilă are la APC un salariu 209.181 lei, în timp ce soția sa, Lidia, a câștigat 5.050 lei de la BRD și 60.635 lei ca angajată a Portului Constanța. De asemenea, cei doi colegi de muncă și soți Chirilă câștigă și câte 5.500 lei din chirii.

Directoarea economică câștigă aproape un milion de lei pe an

Comparativ cu pesedistul mason Vișan și Chirilă, directorul Exploatare din APC Doru Adrian Mihai are o condiție materială de-a dreptul modestă. Mihai are un teren în Tuzla, un apartament în Constanța și un BMW vechi. Și atât. Are în schimb de înapoiat la bănci 467.000 lei, din două credite luate chiar anunl trecut, în 2021. Singura sursă de venit a lui Doru Adrian Mihai este salariul de la Portul Constanța, respectiv 219.557 lei.

Singura femeie din conducere portului, directoarea conomică Daniela Șerban, are două terenuri intravilane și o casă în Năvodari, precum și peste 100.000 de lei puși deoparte în bănci. Nu are datorii de niciun el și declară venituri de 233.979 lei din partea APC, dividende de 17.339 lei de la Poli Invest SRL și de 574.414 lei de la Dacos Company SRL, precum și o indemnizație de 106.640 lei de la RAJA, unde ocupă o funcție de administrator. Pe lângă firmele amintite, Daniela Șerban mai deține și Mobila Gin Gin SRL.

Directorul general adjunct ține 5.000 de euro în casă, la saltea

Ne apropiem de vârful conducerii APC și vedem averea directorului general adjunct Adrian Dan Dugăiașu. Acesta are două terenuri intravilane și două case în municipiul Constanța, un Ford Fiesta și un Mercedes, ține 20.000 lei la bancă și 5.000 de euro cash, sub saltea.

Dugăiașu are un salariu de 226.336 lei de la APC, în timp ce soția sa, Dina, a încasat 22.980 lei de la Centrul Medical Unirea; directorul general adjunct a mai câștigat și 14.016 lei ca administrator provizoriu la CT Bus SA Constanța.

Directorul general Florin Goidea pare cel mai modest din toți: are doar un teren intravilan și o casă în Palazu Mare și punct. Nu are nici măcar o mașină și trebuie să returneze un credit bancar de 35.600 euro. Are ca venituri salariul de 279.647 lei încasat ca directotr general al Portului Constanța, dar și dividende de 5.109 lei, de la Accounting and Payroll Business SRL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Visan un i*******r afemeiat care inghite spagi fara numar. De ce nu declara veniturile din firmele din Grecia? Dar terenurile din Navodari si apartamentele pe care le inchiriaza cu 400 de lei pe noapte? Contractele de la Midia din port si la primaria Navodari de unde incaseaza lunar si presteaza nimic? Blocul in care are apartamentele din Navodari are autorizatie pentru 3 etaje si el are la etajul 4 din 6!
0
0
Sa il pastrati sa va spalati pe cap cu el.Nu ne mai trebuie MarGELATUL.
0
0
Acel individ se doreste DG ? Wow ! Wow! Wow!
0
0
Portul este o ruina, iar astia si-au facut salarii nesimtit de mari. "Aici sunt banii dumneavoastra."
0
0
Catana Jr. care a strans jdemii de euroi de la nunta nu figureaza printre acestia ? Viitorul DG al vecinilor de la ANR. Puneti l si pe el in poza.
0
0
oameni capabili si muncitori care merita pe deplin lefurile
0
0
Mwui...stul ala de Doru Mihai da numai limbi in stanga si in dreapta. Vrea director general, se lauda la nevasta'sa dar mai are de lins putin la clante!
0
0
Viata buna de bugetar la privat isi lual la m**e iar daniela serban dadea p***a pt salariu
1
0
Nici unul nu declara primele primite la APC?
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513