REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
12.3° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Ce beneficii miraculoase oferă cafeaua celor care au o viață sedentară

Ce beneficii miraculoase oferă cafeaua celor care au o viață sedentară

A.F. 1 iulie 2024 | 00:00 91

Un studiu recent din Statele Unite sugerează că consumul de cafea ar putea contracara efectele negative ale șederii prelungite pe scaun. Oamenii de știință au descoperit că persoanele care beau cafea zilnic au un risc mai scăzut de mortalitate din orice cauză, chiar și în condițiile unui timp îndelungat petrecut pe scaun în fiecare zi.

Ce beneficii miraculoase ofera cafeaua celor care au o viata sedentara

Acest studiu, realizat de experți de la Universitatea Soochow din China, este primul care analizează modul în care consumul de cafea poate contracara riscul crescut de deces asociat stilului de viață sedentar.

Studiul, care a analizat date de la peste 10.000 de participanți, a arătat că persoanele care stau jos mai mult de opt ore pe zi se confruntă cu un risc mai mare de deces din toate cauzele și de boli cardiovasculare, comparativ cu cele care stau jos mai puțin de patru ore pe zi.

Interesant este că acest risc crescut a fost observat doar în rândul adulților care nu beau cafea. În schimb, persoanele sedentare care beau cafea au prezentat un risc redus de deces din cauza bolilor cardiovasculare, indiferent de cantitatea de cafea consumată zilnic.

Protecție împotriva diabetului de tip 2, a bolilor de inimă și a accidentelor vasculare cerebrale

Beneficiile pentru sănătate ale cafelei pot fi legate de capacitatea sa de a diminua impactul negativ al șederii prelungite asupra organismului.

Cercetările anterioare au arătat că cafeaua, datorită conținutului său bogat de antioxidanți și a potențialului său de a îmbunătăți metabolismul, poate oferi efecte de protecție împotriva diabetului de tip 2, a bolilor de inimă, a accidentelor vasculare cerebrale și chiar a unor afecțiuni precum boala Parkinson.

Deși studiul nu indică motivul exact al acestor beneficii, el subliniază asocierile promițătoare dintre consumul de cafea și longevitate. Cu toate acestea, este esențial să se efectueze cercetări suplimentare pentru a înțelege pe deplin cantitatea ideală de cafea consumată pentru a maximiza aceste beneficii pentru sănătate.

Studii recente au arătat că un consum moderat de cafea este asociat cu un risc redus de recidivă a cancerului colorectal și de mortalitate din toate cauzele.

În mod interesant, consumul a trei până la cinci cești de cafea pe zi pare să ofere cele mai semnificative beneficii pentru sănătate, observându-se o diminuare a randamentului dincolo de acest punct.

Pe măsură ce continuăm să dezvăluim potențialele avantaje ale cafelei pentru sănătate, cercetătorii subliniază necesitatea efectuării mai multor studii pentru a aprofunda acest compus miraculos, scrie incredibilia.ro.

Concluziile acestei cercetări au fost publicate în revista BMC Public Health, punând în lumină relația intrigantă dintre consumul de cafea și atenuarea efectelor adverse ale unui stil de viață sedentar, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677