REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.9° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
27.9° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Ce boli grave se pot manifesta prin dureri de spate?

Ce boli grave se pot manifesta prin dureri de spate?

A.F. 18 mai 2023 | 00:00 259

Durerea de spate se numără printre cele mai frecvente cauze pentru care oamenii ajung la medic. Din păcate, deseori programarea la consultație se face destul de târziu, când durerea ajunge să fie insuportabilă sau când apar și alte manifestări clinice, precum limitarea sau imposibilitatea efectuării unor mișcări.

Ce boli grave se pot manifesta prin dureri de spate?

Diferite afecțiuni ale coloanei vertebrale, cum sunt scolioza, tasările vertebrale, hernia de disc, spondilita anchilozantă, fracturile și chiar tumorile vertebrale, pot provoca durere de spate. Toate aceste afecțiuni necesită tratament cât mai rapid, pentru evitarea unor posibile complicații. De asemenea, nevralgia poate să apară și din cauza unor factori de risc, precum sedentarismul, vârsta înaintată sau kilogramele în plus. În unele situații însă, durerea de spate poate fi semnul unei afecțiuni mai grave, cum ar fi o infecție sau un cancer. De aceea, problema nu trebuie neglijată, mai ales dacă simptomele sunt persistente și tot mai intense.

Pentru identificarea exactă a cauzei durerii de spate și recomandarea unui tratament corespunzător, este indicat un consult de reumatologie. Pe lângă examinarea fizică și anamneza completă, medicul poate solicita, pentru certitudinea diagnosticului, investigații suplimentare: analize de sânge, radiografie, tomografie computerizată (CT) sau imagistică prin rezonanță magnetică (RMN) și electromiografie (EMG).

De multe ori, durerea de spate poate fi tratată acasă, respectându-se cu strictețe indicațiile medicului: evitarea efectuării unor activități fizice sau mișcări solicitante și chiar repaus, alături de medicație specifică, masaj terapeutic sau fizioterapie. În cazurile severe însă, atunci când există o afectare a discurilor sau vertebrelor coloanei, poate fi necesar tratamentul chirurgical, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768