REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
33.4° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Ce bugetari şi angajaţi de la companii au beneficiat de prime de Crăciun

Ce bugetari şi angajaţi de la companii au beneficiat de prime de Crăciun

Andreea VREJOIU 26 decembrie 2022 | 00:00 2875

Moș Crăciun vine și anul acesta cu tolba încărcată pentru majoritatea angajaților din marile companii de stat și nu numai. Cine a fost cuminte tot anul este premiat, la sfârșit de ani. În timp ce unii se bucură pentru doar 150 de lei, alții vor primi chiar și 1.500 de lei.

Un cadou, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, oferit de șefi este întotdeauna bine venit și apreciat, fie că vorbim de bani sau produse. Dacă în trecut, foarte mulți bugetari beneficiau de aceste compensații, astăzi puțini sunt acei care se mai pot bucura de acest cadou din partea Moșului. Și la Constanța, angajații marilor companii, fie ele de stat, fie private, primesc bani în plus pentru Crăciun – Revelion.

Spre exemplu, cea mai mare primă o primesc angajații din Portul Constanța. Conform informațiilor noastre, angajații au primit o primă de 2.400 de lei brut, undeva la 1.500 de lei net.

Și angajații Aeroportului Internațional „Mihail Kogălniceanu“ au primit prime, conform contractului de muncă colectiv, înainte de Crăciun, aproximativ 1.500 de lei, conform informațiilor noastre.

Printre norocoși se numără și angajații Administrației Canalelor Navigabile. Aceștia au fost recompensați cu 2.000 de lei brut.

Și angajații de la CFR au primit în acest an prime de Crăciun. Anul acesta, prima de Crăciun la CFR se va da diferențiat, în funcție de societatea în care lucrează fiecare ceferist. Astfel, angajații Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA vor primi o sumă dublă față de cei ai societăților CFR Călători și CFR Marfă. ”Cu ocazia sărbătorilor de Crăciun 2022 salariații vor beneficia de un ajutor material în cuantum de 550 lei brut. În plus, angajații CNCF CFR SA vor primi încă 300 de lei net ca sumă neimpozabilă prevăzută de Codul Fiscal pentru cheltuieli sociale. La CFR Călători și CFR Marfă prima de Crăciun va fi în valoare de 300 de lei, adică suma neimpozabilă de la cheltuieli sociale.

Angajații Rafinăriei Petromidia au primit, conform informațiilor noastre, o primă de Crăciun în valoare de aproximativ 1500 de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa va f..t in gura Dumitrache, Popa ( cu pensie de militian de 10000 ron ) si m***i. Voi traiti din spagile de la armatori si noi proastele care va facem hartiile traim din 3000 lei fara sa faceti ceva pt a ne creste salariile. Sorine de la Sindicat sclavul lui m***i esti o rusine si te injura toata lumea, nu faci nimic dar nimic in numele angajatilor. Tot portul ia prime de 1500-2500 lei, iar noi suntem cei mai p****i cand toata lumea zice ca avem salarii nesimtite. 3000-4000 lei media salariilor, cat femeia de serviciu de la APC sau ACN. Ne injura degeaba ca nu stie nimeni realitatea si au impresia ca asa cum iau sefii spagi luam toti. Taxam navele de cateva zeci de milioane de euro si are presa si lumea impresia ca ajunge ceva la noi dar realitatea e cu totul alta. Au venit colegi noi tineri si dupa 6 luni au plecat naibii inapoi pe mare, exact ce vroiati voi balaurilor, ca sa ramaneti doar voi putregaiurilor la butoane
12
1
Dupa ce ati distrus orasul vreti si prime? Ptr ce ? ce ati facut ptr oras ?
13
3
Cum credeti ca se simte lumea cand stie ca sunt categorii de oameni care iau pensii blestemate de 30000 de ron pe nedrept. Bagati taxe peste taxe ca sa platiti pensii unor bosorogi impotenti care nu au muncit peste medie. Bai Chitacule tu de ce ai pensie hulpava, ai luptat in vreun razboi, ai mancat la popota. Stie lumea, vezi sa nu te mai voteze
14
3
Noi nu am primit nimic. Ba da. Am primit injuraturi. Munca si injuraturi. Fiti multumiti si injurati-ne in continuare.
16
10

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436