REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.8° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
27.8° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Ce condimente să pui în paharul cu lapte pentru a-ți întări sistemul imunitar

Ce condimente să pui în paharul cu lapte pentru a-ți întări sistemul imunitar

A.F. 22 decembrie 2023 | 00:00 284

Consumul de lapte cu mirodenii în timpul iernii este una dintre cele mai bune modalități de a îmbunătăți sănătatea și imunitatea în sezonul în care există cel mai mare risc de îmbolnăvire cu boli infecțioase.

Ce condimente sa pui in paharul cu lapte pentru a-ti intari sistemul imunitar

Nutriționistul rus Dr. Vasilisa Ponomareva spune că, în acest caz, cele mai potrivite sunt feniculul, cuișoarele, turmericul, șofranul, scorțișoara, ghimbirul.

Ce să pui în paharul cu lapte pentru a-ți întări sistemul imunitar

Mărar

Consumul de lapte cu adaosul acestui condiment ajută împotriva depresiei, care apare adesea iarna din cauza lipsei de lumină. În plus, feniculul are proprietățile de a ameliora inflamațiile și umflăturile, de a atenua durerile, de a preveni flatulența și de a îmbunătăți tenul.

Cuișoare

Combinația cu cuișoare și allspice este recomandată pentru insomnie și stres psihologic. În plus, un condiment precum cuișoarele este un puternic antiseptic și este deosebit de eficient în protejarea sănătății atunci când afară este umezeală sau frig.

Turmeric

Dacă adaugi acest condiment în lapte, obții o băutură cu un efect puternic de întărire a sistemului imunitar. Consumul acestui lapte este util pentru a preveni răcelile. De asemenea, ajută la prevenirea proceselor inflamatorii la nivelul articulațiilor și normalizează funcția hepatică.

Șofran

Medicul recomandă să beți dimineața băutura de lapte cu adaosul acestui condiment. În acest caz, această compoziție stimulează activitatea cerebrală și ajută la înveselirea dumneavoastră. Șofranul ajută la absorbția laptelui chiar și pentru cei care nu-l tolerează bine.

Scorțișoară

Consumul unei băuturi cu acest condiment este, de asemenea, bun dimineața. Laptele cu scorțișoară normalizează funcțiile tractului gastro-intestinal, ale ficatului, rinichilor și vezicii biliare. Cel mai bine este să folosiți bețișoare de scorțișoară.

Ghimbir

Această băutură stimulează eliminarea toxinelor din organism, întărind astfel sistemul imunitar. O altă proprietate utilă a ghimbirului este capacitatea sa de a normaliza funcționarea sistemului digestiv uman. Acest condiment îmbunătățește pofta de mâncare și este, de asemenea, util în cazul tulburărilor de metabolism al grăsimilor sau al colesterolului. Ghimbirul accelerează metabolismul, stimulând astfel procesul de ardere a caloriilor. În plus, acesta facilitează descompunerea și absorbția alimentelor și reglează peristaltismul, potrivit actualno.com, citat de exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513