REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Joi, 3 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6871
20.4° Constanța Joi, 3 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6871
 

Ce ecouri a stârnit eliberarea lui Radu Mazăre, printre foștii colegi de partid și prieteni!

Ce ecouri a stârnit eliberarea lui Radu Mazăre, printre foștii colegi de partid și prieteni!

Virgil STOIAN 1 iunie 2024 | 00:00 4448

Eliberarea lui Radu Mazăre a făcut valuri în societate și mai ales, în politica românească. Fostul primar al Constanței a fost eliberat condiționat, de Tribunalului Ilfov, după ce a executat 5 ani din pedeapsa de 9 ani. Reporterii Replica au luat pulsul foștilor colegi ai lui Radu Mazăre. Aparent, toată lumea s-a bucurat de eliberarea fostului edil.

Ce ecouri a starnit eliberarea lui Radu Mazare, printre fostii colegi de partid si prieteni!Radu Mazăre

Cozmin Gușă crede că o declarație a lui Mazăre ar putea fi un avantaj pentru Horia Constantinescu: „Mazăre, din ce am văzut are fața mult îmbătrânită, probabil din cauza a ce a pătimit. Îl cunosc de peste 25 de ani și e limpede că s-a întâmplat ceva cu el acolo în pușcărie. Mi-ar părea rău să fie bolnav, dar așa părea. Părea un bărbat de 75 de ani, nu de 55 cât împlinește acuma. Asta înseamnă că el a fost suferind și în pușcărie. Din punct de vedere public el a zis că nu vrea să se mai implice. Dar probabil că dacă o să se exprime în următoarea săptămână cumva, despre alegerile locale de la Constanța, i-ar putea aduce un mare avantaj electoral lui Horia Constantinescu și un mare dezavantaj amiralului Chițac, pentru că locuitorii Constanței sunt mult mai mulțumiți de mandatele lui Mazăre decât de cel al lui Chițac.

Ce ecouri a starnit eliberarea lui Radu Mazare, printre fostii colegi de partid si prieteni!Cozmin Gușă

Ion Dumitrache, președintele organizației municipale a PSD, nu a exclus o reprimire a lui Radu Mazăre, în rândurile partidului: „Mă bucur ca pentru libertatea oricărui cetățean. Eu nu am avut relații apropiate de a ne vizita, a fost o relație normală. PSD e liber pentru orice doritor care vrea să se înscrie. Mazăre a adus și bune și mai puțin bune, dar e opțiunea fiecăruia de a se înscrie sau nu. Orice e posibil în viață.”

Ce ecouri a starnit eliberarea lui Radu Mazare, printre fostii colegi de partid si prieteni!

Horia Constantinescu: Deciziile instanțelor, fie pozitive fie negative, nu trebuie comentate

Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, a declarat că se bucură de eliberarea lui Mazăre: „Atât timp cât este decizia unei instanțe, într-o țară europeană, nu putem decât să luăm act de ea. Deciziile instanțelor, fie pozitive fie negative, nu trebuie comentate pentru că ne-am transforma într-un stat anarhic. Mai mult decât atât, am convingerea că, odată ce o instanță a hotărât că o persoană și-a ispășit pedeapsa la care a fost condamnat, a avut în vedere toate lucrurile pe care trebuie să le ia în calcul în momentul în care se pronunță. Nu am fost prieten cu Mazăre, am fost coleg de partid, dar mă bucur ca pentru orice om care are ocazia să își continue viața în libertate.

Ce ecouri a starnit eliberarea lui Radu Mazare, printre fostii colegi de partid si prieteni!Horia Constantinescu

Eugen Teodorovici: Dacă a fost eliberat înseamnă..., Dăncilă s-a abținut de la comentarii

Eugen Teodorovici a fost de părere că este o decizie a justiției: „Dacă a fost eliberat înseamnă ca așa a decis justiția. Eu cu Mazăre nu prea ne-am intersectat, decât la întâlniri la nivel de partid”, în timp ce Viorica Dăncilă s-a abținut de la comentarii. 

Cîrjaliu: Radu Mazăre a fost victima sistemului Coldea

Primarul din Agigea, Cristian Cîrjaliu, este de părere că Radu Mazăre a fost victima sistemului: „Îi doresc multă sănătate! Radu Mazăre a fost victima unui sistem ai cărui reprezentanți au fost arestați alaltăieri, sistemul Coldea. Din ce cauză a ajuns Radu Mazăre la pușcărie? Din cauza lui Coldea, care astăzi este el în locul lui Mazăre. S-a făcut dreptate în România. Au venit și au omorât poporul român, asta este România noastră. Aceste persoane au torționat toată administrația publică. Noi nu am văzut alți infractori decât români, nu am văzut arabi sau alte nații. Multinaționalele nu au scos bani din România, doar noi trebuia să plătim pentru asta. Acest sistem mafiot, statul paralel a căzut. Ce infracțiune a săvârșit Radu Mazăre de a stat atâția ani de zile la închisoare? A omorât pe cineva cum a omorât Vlad Pascu tineri nevinovați la 2 Mai? Asta e problema noastră. Ăia care ne omoară copiii pe stradă, sunt bine mersi și alții care au făcut ceva pentru țară sunt la închisoare. Eu nu am văzut arestat unul care a făcut trafic de droguri. La noi drogurile iau amploare nimeni nu știe nimic și ne mor copiii pe stradă. Dă un drogat peste tine și te-a nenorocit.

Ce ecouri a starnit eliberarea lui Radu Mazare, printre fostii colegi de partid si prieteni!Cristian Cîrjaliu

Răducu Junior: Tremur de emoții!

Radu Mazăre Jr., a fost cuprins de emoție la aflarea veștii eliberării tatălui său: „Tremur tot de emoție, suntem super bucuroși, așteptăm să vedem mai departe ce vom face. Nu ne-am făcut așteptări pentru această decizie, pentru că știm cum este sistemul. Ne-am obișnuit să nu ne mai facem așteptări.

Ce ecouri a starnit eliberarea lui Radu Mazare, printre fostii colegi de partid si prieteni!Radu Mazăre Jr.

Corina Martin: Este o veste bună!

Corina Martin, președinte de onoare Resto, se bucură de asemenea pentru Radu Mazăre: „Eu cred că pentru orice om normal, cu care te-ai cunoscut sau ai lucrat, este o veste bună, să te bucuri pentru un om care iese din o asemenea situație. Te bucuri pentru cineva care iese dintr-o situație care fără îndoială a fost neagră și dramatică în viață, mai ales că fostul meu soț este în continuare închis. Mai departe justiția știe ce a fost acolo.

Ce ecouri a starnit eliberarea lui Radu Mazare, printre fostii colegi de partid si prieteni!Corina Martin

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu: Nu am ce să comentez!

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, nu crede că Radu Mazăre va reveni în politică: „Dacă s-au respectat legile și drepturile lui Radu Mazăre, nu am ce să comentez. Nu am văzut o motivare a acestei decizii, din punctul meu de vedere magistrații sunt în măsură să hotărască. În privința revenirii în PSD a lui Radu Mazăre, am înțeles că acesta vrea să se retragă din viața publică.

Ce ecouri a starnit eliberarea lui Radu Mazare, printre fostii colegi de partid si prieteni!Lucian Romașcanu

Reamintim că Radu Mazăre a fost condamnat în dosarul Retrocedărilor. Potrivit DNA, în perioada 2006 - 2009, Radu Mazăre, beneficiind de ajutorul lui Sorin Strutinsky, a solicitat peste 2 milioane euro, din care a primit un milion de euro şi 2.472.303 lei, de la reprezentanţii a două societăţi comerciale, în scopul facilitării emiterii documentaţiilor de urbanism pentru proiecte imobiliare de tip mall, pe care aceste firme intenţionau să le dezvolte în Constanţa.

Sumele de bani au fost transferate sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate de reprezentanţii societăţilor respective cu o firmă controlată de Radu Mazăre atât direct, cât şi prin intermediul lui Strutinsky. Acesta din urmă a transmis solicitarea lui Mazăre către reprezentanţii societăţilor respective şi a semnat contracte fictive de publicitate între acele societăţi şi o firmă pe care el o administra.

DNA mai spune că, în perioada 2008 - 2014, Radu Mazăre, cu ajutorul lui Strutinsky, a primit de la firma Polaris M Holding SRL, al cărei asociat şi administrator în fapt era Eduard Martin, peste 7 milioane de euro, pentru că a asigurat acestei companii câştigarea unei licitaţii organizate de Primăria Constanţa pentru delegarea gestiunii serviciului de salubrizare a oraşului. Mazăre s-a aflat încarcerat din 2019.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La pușcărie din nou dacă nu s-a recuperat prejudiciul creat de ceaclauzul asta .
11
0
Un excroc ordinar care a dus o viata murdara!
10
0
Mafiotul asta makeedonesc trebuie bagat inapoi la puscarie
14
1
Ăsta a distrus iremediabil orașul Constanța, prin manglele cu terenuri și autorizațiile ilegale care au provocat un haos urbanistic irevocabil, adică o desfigurare a orașului. Sistemul de șpăgi a ținut departe investitorii serioși, deși zona Constanța poate prospera prin huburi logistice, industriale și tehnologice, care să genereze locuri de muncă, taxe locale, dezvoltare pe orizontală. Abuzurile punctuale, harfele de șmecher care ascundeau complexele de pișpiric terorizat de confruntare fizică sau ce a furat Mazăre sunt mizilic față de daunele durabile produse comunității ca o consecință a tuturor acestor mizerii.
24
0
Un hot mizerabil pupat in dos de alti hoti, sau de lingai care il admira fara sa stie de ce. Reprezinta statul corupt si justitia de doi bani din Romanistan. Tara de lumea a treia unde toate lichelele fac ce vor. Banii furati au ramas la el. Urmeaza sa il vedem iar candidat la hotie, imbracat in Napoleon si inconjurat de o haita de chilotarese despuiate. O mizerie de cea mai joasa speta.
29
0
cum naiba era sa-l uite zeita nefututis corina martin , care defila pe carele alegorice impreuna cu scalambaiatul dereglat psihic , insa pe banii contribuabililor...? asa corina , nu uita sa-ti arati fatzetele dentare in orice poza !
30
1
mazare eliberat si prejudiciul nerecuperat!!! de ce? Ar trebui ca un detinut sa nu poata fi eliberat conditionat daca nu se recupereaza prejudiciul. Halal justitie a facut Johannis si slugile securiste...
32
1
Draga Raducu cel emotionat, inteleg ca ti-a mai scazut din nas de cand esti fiu de puscarias. Foarte bine. A trecut ceva timp de cand faceai figuri prin oras cu Jeep-ul Cherokee cu numarul WRM. WRM provenea de la WORM? Te postai in spatele masinii altuia, care conducea regulamentar, si il stresai pana se dadea la o parte. Ca sa ai intaietate tu, viermisor de rahat ce esti. Tupeist ca taica-tau. Doi nemernici.
28
1
Un Mazăre mort e bun, cat trăiește ne va aduce aminte de jaful făcut, ăsta fură de când era independent, dacă nu trecea cu japca la PSD, de atunci era la pârnaie, dar așa, a furat cu legitimatie
27
2
Tremur de emotie ca a mai facut babaqu' un copil si impartim mostenirea furata.
27
0
Eu pe Mazare nu il iert si nu il uit. Cu tot cu Ovarian avocata.
23
2
Hapournelle, tu esti, fa?
10
0
Mai sugeti o r*****a cu PSD ul vostru.
12
4
E putred pe dinauntru. Nu mai are multe zile.
17
2
Mazăre este istorie! Lăsați l să plece unde vrea el și cu cine vrea el, perioada lui s a încheiat demult, de când s a crezut mai presus de lege. Un pușcăriaș este nefrecventabil, ar face un mare deserviciu să încerce să laude un candidat sau altul!!! Ați uitat când se pișa pe toți, inclusiv pe cei mulți care comentează aici, când se credea nemuritor? Pârnaia l a așezat la locul pe care l merită!!! Drum bun spre Madagascar!!! Nu plânge nimeni după tine, decât cei la care mai ai datorii neachitate!!!
22
2
Circarul care a ramas banii ciorditi si a scapat cu putina puscarie sfideaza iar prostimea. In curand o sa-l vedeti presedinte.
33
2
este normal sa le para bine, ei au scapat, dobitocul a facut 5 ani!
31
1
Arată că bunicul care are 79 de ani, Ce face lăcomia din om, A distrus Constanța pe veci cu haita lui de mikdoni
34
2
Dacă ar candida Mazăre la primărie, ar câștiga alegerile. Și eu l-aș vota. Am și zis acum câteva luni când am văzut ce mincinoși sunt la AUR, ca mai bine ar candida Mazăre.
7
31
a făcut pușcărie dar a rămas cu banii, halal dreptate
51
2
Un maimuțoi in jungla Romania își face bagajele pentru Africa Are de cheltuit o sută de milioane de euro banii r*mânilor
51
5
Ce va mai plac puscariasii care v-au furat si au distrus orasul ...
49
5
Constantenii cu cap te asteapta la primarie
11
47
constantenii ar fi mai multumiti daca mascariciul ar fi bagat inapoi la puscarie pentru tot restul vietii.
50
6
Legea confiscării averii nejustificate și țara își revine la normal Abia atunci r*mânii vor trăi ca în vestul Europei Până atunci mafia și corupția capușează tara o distruge Banii cumpără orice Omenia lipsă în r*mânia
59
4
se felicita hotii intre ei. Multa mmmwie cu k*t !!!
59
6

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515