REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Ce fac elevii din România pe TikTok în timpul programului școlar?! Video

Ce fac elevii din România pe TikTok în timpul programului școlar?! Video

Deria ISLEAM 10 iunie 2024 | 00:00 2920

TikTok face furori la nivel global, iar România nu se lasă mai prejos. Poți primi cadouri în valoare de peste 300 de dolari, iar anumite persoane publice transformă această aplicație într-o tehnică mascată de cerșit! Și în cazul unităților de învățământ, rețelele de socializare par să ocupe întreg timpul școlarilor nesupravegheați care se filmează LIVE, chiar din incinta sălilor de clasă destinate studiului. Unitățile școlare din România par depășite de situație, iar măsurile aplicate împotriva acestor activități imorale și ilegale din partea elevilor nu par să-i sperie pe viitorii absolvenți. 

Ce fac elevii din Romania pe TikTok in timpul programului scolar?! Video

Care era scopul aplicației TikTok și în ce s-a transformat?

TikTok este o aplicație de divertisment care a luat avânt în jurul lumii datorită filmulețelor scurte amuzante sau informative. Deși scopul aplicației este de relaxare și informare în timpul liber, elevii par să fi înțeles greșit utilitatea acesteia. În schimb, adolescenții transmit LIVE din băncile unităților de învățământ din țară înjurând, ascultând manele și câteodată chiar batjocorindu-i pe profesori și pe ceilalți colegi, chiar în timpul predării lecțiilor!

Ce fac elevii din Romania pe TikTok in timpul programului scolar?! Video

Noul trend - LIVE-urile pe TikTok și banii pe care-i poți câștiga

Este un nou trend pe internet să filmezi în direct de oriunde: oamenii filmează de acasă, de la evenimente și, din păcate, din școli și licee. Cu cât persoanele sau locurile sunt mai interesante și se maimuțăresc în public, cu atât mai ușor pot atrage donații din partea audienței. Practic, cei de pe cealaltă parte a ecranului pot trimite cadouri a căror valoare în bani variază. Cel mai ieftin cadou este trandafirul sau o înghețată virtuală, care costă o monedă TikTok, în vreme ce cadoul cel mai scump este Universul TikTok, care valorează 34.999 de monede, adică aproximativ 370 de dolari. 

Video 1:

De ce să meargă la muncă dacă sunt plătiți să-și arunce hainele pe fereastră?

Așa-zișii influenceri au văzut ce oportunitate le bate la ușă și au hotărât să facă tot ce le stă în putință să profite de pe urma celor care sunt dispuși să plătească pentru a-i vedea în ipostaze... de toată jena! De la provocări stupide precum dansul lasciv în fața a sute de urmăritori și până la femei care se dezbracă și își aruncă hainele pe fereastră, utilizatorii TikTok par să nu mai aibă simțul penibilului.

Video 2:

Lecția de zi LIVE pe TikTok

Nici la școală elevii nu par să se concentreze prea mult la informațiile transmise de profesori. Într-un LIVE dintr-o școală din România, sunt surprinși doi elevi filmându-se chiar în mijlocul orei de curs, în timp ce profesoara încerca să-și predea lecția de zi. Teribil plictisiți de matematică, cei doi au decis să transmită lecția interesantă și internauților care îi urmăreau. 
Derulând mai departe printre LIVE-urile românilor, alți elevi își adresează injurii ca la ușa cortului, simțindu-se la școală ca pe... maidan. 

Video 3:

Ce spune legea în vigoare despre interdicțiile elevilor din învățământul preuniversitar

Art. 15  Ordin 4742/2016 - Elevilor le este interzis:

b) să introducă şi să difuzeze, în unitatea de învăţământ preuniversitar, materiale care, prin conţinutul lor, atentează la independenţa, suveranitatea, unitatea şi integritatea naţională a ţării, care cultivă violenţa, intoleranţa sau care lezează imaginea publică a unei persoane;
f) să difuzeze materiale electorale, de prozelitism religios, cu caracter obscen sau pornografic în incinta unităţilor de învăţământ;

Ce fac elevii din Romania pe TikTok in timpul programului scolar?! Video

g) să utilizeze telefoanele mobile în timpul orelor de curs, al examenelor şi al concursurilor; prin excepţie de la această prevedere, este permisă utilizarea telefoanelor mobile în timpul orelor de curs, numai cu acordul cadrului didactic, în situaţia folosirii lor în procesul educativ sau în situaţii de urgenţă;

Așadar, trebuie luate măsuri cu privire la sancțiunile aplicate elevilor care nu-și respectă atribuțiile școlare, iar angajații unităților de învățământ ar trebui să-i supravegheze mai atent pe școlari, având în vedere că aceștia reușesc să păcălească sistemul, desfășurând activități imorale și de-a dreptul... jenante. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnule,, în multe țări,, ! În occident au voie cu telefoane, deoarece interdicția este ilegală și neconstituțională. Cine te crezi ? Organizația mondială a cooperării și tehnologiei a recomandat folosirea telefoanelor mobile în școli în urma studiilor care au confirmat beneficiile folosirii telefoanelor la clasă. Organizația a ordonat ridicarea interdicției de urgență. Cred că tu ai mentalitați comuniste și regresiste!
3
25
din occident nu au voie cu mobile in clasa la noi de ce au ? iar in occident e si disciplina exemplara la noi de ce nu e ? sa raspunda ciolacu si ministrul educatiei ei pe ce lume traiesc ?
21
2

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016