REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.6° ConstanÈ›a Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
27.6° ConstanÈ›a Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Ce faci când ai un atac de panică? Sfaturi de prim ajutor care îți pot reduce anxietatea

Ce faci când ai un atac de panică? Sfaturi de prim ajutor care îți pot reduce anxietatea

A.F. 26 august 2023 | 00:00 257

Dacă eÈ™ti într-o stare constantă de îngrijorare È™i continui să te gândeÈ™ti la tot ce se întâmplă sau s-ar putea întâmpla, este posibil să ai anxietate.

Ce faci cand ai un atac de panica? Sfaturi de prim ajutor care iti pot reduce anxietatea

Mai exact, atacurile de panică sunt descrise drept episoade intense de frică, neliniÈ™te sau anxietate, care nu pot fi prevăzute sau calculate. Ele pot apărea oricând È™i oriunde, fără avertisment.

Atacul de panică poate cauza reacÈ›ii fizice È™i psihice severe, deÈ™i nu există un pericol real. Tocmai pentru că nu putem prezice întotdeauna când vor apărea, este important să avem un plan de gestionare a acestora.

Cinci sfaturi simple pentru a gestiona atacurile de panică

Pe măsură ce înaintăm în vârstă, devenim din ce în ce mai anxioÈ›i È™i, tocmai de aceea este important să recunoaÈ™tem toate simptomele. Dacă tu sau cineva pe care îl cunoÈ™ti ai/ a avut constant anxietate È™i atac de panică, acest articol poate fi de ajutor pentru tine.

Cu toate acestea, înainte de a urma sfatul nostru, asiguraÈ›i-vă că consultaÈ›i un medic. Iată câteva sfaturi simple pentru gestionarea atacurilor de anxietate:

1. AminteÈ™te-È›i că vei fi bine: AsiguraÈ›i-vă că vă amintiÈ›i că este în regulă să vă simÈ›iÈ›i anxioÈ™i È™i că sentimentul va trece în curând. A-È›i aminti că eÈ™ti în siguranță È™i că atacul va trece poate fi de mare ajutor. MergeÈ›i cu gândul într-un loc fericit mental È™i începeÈ›i să vă gândiÈ›i la lucruri pozitive.

2. Concentrează-te pe respiraÈ›ie: În timpul unui atac de anxietate, respiraÈ›ia poate deveni rapidă È™i superficială. PracticaÈ›i respiraÈ›ia profundă, inspirând lent È™i adânc pe nas È™i expirând pe gură. ConcentraÈ›i-vă asupra respiraÈ›iei È™i număraÈ›i până la patru în timp ce inspiraÈ›i, È›ineÈ›i apăsat timp de patru numărări È™i apoi expiraÈ›i patru numărări. ContinuaÈ›i să repetaÈ›i până când sunteÈ›i calm.

3. Fă-ți un kit de panică: Dacă suferiți constant de anxietate, asigurați-vă că aveți o trusă de panică. Puteți păstra o minge de stres, un parfum preferat sau o listă de afirmații.

4. Asigură-te că oamenii din jurul tău știu: Nu ar trebui să vă fie rușine sau teamă să cereți ajutor. Informați-i pe cei apropiați despre problemele dvs. de anxietate și atacurile de anxietate. Spuneți-le prietenilor apropiați și cereți-le ajutor fără să vă simțiți o povară.

5. Fă-È›i un plan de acÈ›iune: Dacă aÈ›i avut atacuri constante de anxietate, asiguraÈ›i-vă că aveÈ›i un plan de acÈ›iune. A È™ti dinainte ce veÈ›i face dacă aveÈ›i un atac de anxietate poate face situaÈ›ia mai puÈ›in înspăimântătoare. ScrieÈ›i ce vă calmează È™i recitiÈ›i în timpul unui atac de anxietate, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513