REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ce inginerii financiare mai face Liviu Ghebaur cu firmele sale

Ce inginerii financiare mai face Liviu Ghebaur cu firmele sale

Mirela PASCAL 29 noiembrie 2023 | 00:00 4245

Liviu Ghebaur este unul dintre afaceriștii discreți ai Constanței! Pe stilul „tace și face”, Ghebaur jonglează cu firmele în care este implicat, deși unele dintre acestea nu mai au vânzări de ani de zile. Gemini Trading, de exemplu, are cifra de afaceri 0 de ani buni, iar datoriile au sărit de 100 de milioane. Acționară în Fortuna Capital IFN, Ghebaur a decis să o scoată din societatea de creditare și să vândă acțiunile către Dinamic Trading Star. Mai exact, ca să înțelegeți mecanismul, Gemini Estate a vândut către Dinamic Trading, ambele firme ale lui Ghebaur, acțiuni în valoare de peste 3 milioane de lei.

Ce inginerii financiare mai face Liviu Ghebaur cu firmele saleLiviu Ghebaur

Societatea care se ocupă cu acordarea de împrumuturi, Fortuna Capital IFN, are de ani de zile cifra de afaceri 0 și tot atâția angajați.

Ce inginerii financiare mai face Liviu Ghebaur cu firmele salesituația financiară Fortuna Capital IFN

Culmea, reușește să facă, anual, profit de peste un milion de lei. Până de curând, în Fortuna Capital era acționară Gemini Estate, care deținea 22 % din acțiuni, dar și Dinamic Tradic, tot a lui Ghebaur.

Recent, însă, acționarii Fortuna Capital IFN au hotărât cesionarea de către acționarul Gemini Estate (Cedent) către acționarul Dinamic Trading Star (Cesionar), și primirea de către acesta din urmă a tuturor celor 60.720 acțiuni nominale, în valoare totala de 3.036.000 lei și, reprezentând 22% din capitalul social al societății deținute de acționarul Gemini Estate. Așadar, Gemini Estate a ieșit din firmă și și-a cedat acțiunile către Dinamic Trading Star, unde Liviu Ghebaur e unic asociat. Prețul total al tranzacției, 3.036.000 lei, a fost achitat cedentului de către cesionar prin compensare.

Ghebaur, prin firma sa, a devenit acționar majoritar la instituția nebancară

Urmare a cesiunii de mai sus, Dinamic Trading Star a devenit acționar majoritar cu 76% din capitalul social. Asociații au decis și schimbarea sediului social, începând cu 1 septembrie, la la PARK PLAZA, adică la complexul  NOVOPOLIS al lui Ghebaur, situat la ieșire din Constanța, spre Valu lui Traian, în baza contractului de închiriere imobil nr. 113/23.08.2023, încheiat de societate cu proprietarul NOVOLPOLIS, care e nimeni altul decât Dinamic Trading Star, contract valabil până în septembrie 2028.

Fost șef al PNL Constanța, directorul lui... Ghebar

Iar dacă sunteți curioși să aflați cine este directorul împuternicit în vederea efectuării tuturor demersurilor necesare înregistrării hotărârii la Oficiul Registrului Comerțului vă spunem noi. Chiar Gheorghe Dragomir, fostul președinte al PNL Constanța.

Ce inginerii financiare mai face Liviu Ghebaur cu firmele saleGheorghe Dragomir

Revenind la Gemini Estate, curios este cum supraviețuiește societatea, în contextul în care de ani buni este pe 0. În 2022 a avut cifra de afaceri 0, fără profit și datorii de peste 121 milioane de lei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sau adunat toti sifonarii la un loc, totzi din poza e cu, buben kap,, sifonari de meserie, jeguri si rable de oameni cu familii la mana a doua, cu ,femeii, parasu tiste..?
7
0
afaceri de succes in romania! de aceea nu avem!
3
0
Ideal ar fi sa va documentați înainte de a accentua "cifra de afaceri zero și CULMEA, profit" cam cum arata contabilitatea unui IFN. După documentare nu o sa mai prezentați situația ca excepțională. Dar calitatea jurnalismului este jalnica! CULMEA
4
4
Pe vechi, si el si tacsu’ au fost 2 turnători la poliția port … caractere de joasa speța care si-au turnat colegii de munca …
11
1
Spalare de bani negri unde este expert si Orban, astea sunt afacerile care au prosperat in Romania lui “ Sa traiti bine “ si continua mai putin spectaculos pana astazi.
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510