REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 3 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6841
21.4° Constanța Marți, 3 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6841
 

Ce jonglerii imobiliare mai face Tudorel Economu prin Mamaia! Video

Ce jonglerii imobiliare mai face Tudorel Economu prin Mamaia! Video

Mirela PASCAL 3 septembrie 2024 | 00:00 402

În ciuda valului de executări silite și a obligațiilor contractuale neonorate față de colaboratori, Tudorel Economu continuă să-și investească banii în structuri hoteliere în stațiunea Mamaia. Încă de anul trecut, Tudors Capital Investments SRL a demarat procedurile în vederea construirii unei vile turistice S+P+2-3E, asta după ce în cursul lunii iulie 2023 Primăria Constanța i-a eliberat un certificat de urbanism în acest sens.  Culmea este că imobilul va fi ridicat în locul unei piscine. Interesant este că, la vânzarea apartamentelor din blocul de pe lac (altul decât cel care include probleme cu Primăria Constanța), Economu a prezentat și facilitatea piscinei cu pricina, construită lângă bloc, cu utilizare gratuită pentru viitorii proprietari. De ce s-a răzgândit acum și vrea să o transforme în vilă, doar el știe!

Ce jonglerii imobiliare mai face Tudorel Economu prin Mamaia! Video
După câțiva ani de la finalizarea proiectului de pe bulevardul Mamaia, numărul 361 D, și a vânzării integrale a apartamentelor, Tudorel Economu s-a gândit să ,,spulbere“ facilitatea utilizării piscinei și să construiască un alt bloc în locul piscinei, aproape lipit de vechea construcție.

Ce jonglerii imobiliare mai face Tudorel Economu prin Mamaia! Videoîn locul piscinei va răsări o vilă turistică

De fapt, e o vilă turistică însă, nu ne-ar mira ca, pe lângă cele 2 etaje să mai răsară încă vreo două, trei.

Ce jonglerii imobiliare mai face Tudorel Economu prin Mamaia! Videoblocul lui Economu


Ca atare stă dovadă documentația depusă la mediu pentru obținerea avizului de mediu prin întocmirea unui raport de către angajații Agenției pentru Protecția Mediului Constanța, precum și obținerea certificatului de urbanism pentru construirea unei vile turistice S+P+2-3E.

Ce jonglerii imobiliare mai face Tudorel Economu prin Mamaia! Video

Însă, dacă facem o analiză a situației societății Tudors Capital Investments SRL, care a avut anul trecut vânzări de peste 12 milioane de lei și un singur angajat, constatăm că unul dintre asociați este o anume Alina Trandafir care apare în mai multe firme.

Ce jonglerii imobiliare mai face Tudorel Economu prin Mamaia! VideoAlina Trandafir

Această Alina Trandafir deține 99 % din capitalul social al Tudors Capital Investments SRL, urmată de Economu Mariana cu 0,198% și Economu Tudor cu 1%. Totodată, Alina Trandafir se implică, din umbră, în Rimar Trade SRL, unde Marin Trandafir, care este si administratorul societății, apare ca unic asociat. Tot acest Marin Trandafir este si patronul hotelului Delfinul din stațiunea Mamaia, prin S.C. Venera SRL, în care Seceac Cecilia Angela este acționar cu 50% și Rimar Trade S.R.L. cu 50% (Alina Trandafir fiind managerul hotelului), iar administratori sunt Seceac Cecilia Angela și Marin Trandafir. În 2022, Marin Trandafir a scos hotelul Delfinul la vânzare cu suma de 6 milioane de euro, însă unitatea de cazare nu a fost, nici până astăzi, vândută.

Ce jonglerii imobiliare mai face Tudorel Economu prin Mamaia! Video

Vinde un hotel pentru a ridica altul

O altă firmă a afaceristului Marian Trandafir, Comtrans SA, obținuse pe 15 martie 2022 un certificat de urbanism, eliberat de Primăria Constanța. Documentul prevedea construirea unui apart-hotel cu regimul de înălțime P+5-8E, pe bulevardul Mamaia, numărul 519, în zona Caraiman. Firma Comtrans SA a fost înființată în anul 1991 și are sediul în municipiul Constanța, pe bulevardul Aurel Vlaicu, numărul 186. Administratorul societății este Trandafir Marin, iar asociat este firma Rimar Trade SRL.

Revenind la Economu, reamintim că este unul dintre cei mai controversați afaceriști de la malul mării. Născut în județul Tulcea, Economu a înființat de-a lungul anilor mai multe societăți care i-au produs bani, dar și datorii. De la o vreme, familia afaceristului se confruntă cu probleme financiare, drept dovadă stând zecile de dosare de executare silită din pricina obligațiilor contractuale neonorate față de colaboratori. Cel mai mare război l-a dus cu Primăria Constanța, în urma căruia a rămas fără teren situat pe strada Prelungirea Bucovinei, în Faleză Nord, aproape de plajă, la cererea Primăriei Constanța. Economu nu și-au mai plătit ratele la un teren achiziționat de la administrația locală, mai exact terenul vizavi de hotel Condor din Mamaia, pe care și-a construit o unitate de alimentație publică. Primăria Constanța a demarat procedurile pentru executarea silită împotriva soților Economu, Mariana și Tudorel, în vederea executării sumei de 1.111.517 euro.

Ce jonglerii imobiliare mai face Tudorel Economu prin Mamaia! VideoTudorel Economu

În ciuda acestor probleme, Economu și familia lui au fentat falimentul, rămânând pe linia de plutire. Ba, mai mult, observăm că sunt pe val, din moment ce-și permit luxul de a dezvolta alte afaceri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
va face un ka kat
0
0
Normal ca face tzi vrea este varul lui Stere hira care face toate manevrele și doar el este numărul 2 în oras,fără Hira nu kisca nimic în primarie
2
1
Ce întrebare! Cică de ce s-a răzgândit?! Păi că a pr0stit clienții la început și acum se pișe pe ei. E simplu! Mai face un bloc la 2 metri distanță ca să sară vecinii din balcon în balcon. Tipic celor care beau zer acum 30 de ani. Cumpărați fraților, cumpărați în continuare de la țepari.
2
0

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516