REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
26.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ce l-a determinat pe Nicolae Chină să candideze pentru funcția de primar al comunei Cobadin?! Video

Ce l-a determinat pe Nicolae Chină să candideze pentru funcția de primar al comunei Cobadin?! Video

Emilia BABU, Victor ROTARU 5 iunie 2024 | 00:00 1392

Nicolae Chină este candidat independent la Primăria Cobadin, candidând și în 2020, atunci când a reușit să intre în Consiliul Local. Acesta s-a aflat în cursul zilei de marți, 4 iunie a.c., în studioul Replica, unde a acordat un interviu în cadrul căruia a vorbit despre problemele cu care se confruntă comuna, proiectele pe care vrea să le implementeze, dar și despre cum decurge campania electorală pentru poziția de primar al comunei Cobadin.

Ce l-a determinat pe Nicolae China sa candideze pentru functia de primar al comunei Cobadin?! Video

În debutul interviului, Nicolae Chină a ținut să menționeze motivul pentru care a decis să candideze pentru funcția de primar: „Am ales să candidez ca și independent pentru că nu am o rezonanță și nu mă văd cu celelalte partide. Mă interesează în primul rând interesele, nu ale mele ale cetățenilor, să-i văd fericiți, să văd o localitate că înflorește, precum într-o altă societate din afară, din străinătate. Eu sunt plecat de aproximativ 10 ani din România, vin acasă în vacanță, uneori, la familie, la locul meu natal de unde am plecat, comuna Cobadin și văzând acolo societatea care este dezvoltată, viața bună de acolo, atât infrastructură, atât din punct de vedere medical, mediu, de exemplu când vorbim de parcuri și așa mai departe, lucrul acesta m-a făcut să vin cu o schimbare pentru cetățeni, pentru a dezvolta. În primul rând, să fie ca în afară, chiar dacă nu se poate în scurt timp.

Cum am spus și acum patru ani de zile, când am candidat ca și independent, vreau să fiu alături de oameni, acesta a fost sloganul meu. Îmi doresc să fiu alături de ei, îmi doresc ca eu, în viitor, să văd localitatea că prosperă și nu numai Cobadinul cât și celelalte sate arondate, pentru că o UAT-ul Cobadin are la rândul lui mai multe sate. Sunt plecat de 10 ani din Cobadin, dar sunt foarte multe probleme, de la infrastructură străzi, gaze și așa mai departe. Sunt și nimicuri uneori, chiar dacă autoritatea locală nu le observă. De exemplu mergi pe stradă și pur și simplu vezi un stâlp care aproape cade, este de două luni de zile așa, adică să nu-l vezi, să nu faci nimic, nu se poate lucrul acesta. Nu consider că nu face nimic sau că nu a făcut. Consider că face cât poate sau cât i s-a permis să facă. Eu consider că se poate face mult mai mult, adică trebuie să fi lângă oameni să te implici mult mai mult, să mergi pe teren, să îi asculți, să fi alături de ei. Asta îmi doresc eu, ca și independent, în primul rând, să-i fac pe oameni să se respecte unii cu alții, să fie o comună bazată pe respect, să fim uniți, că asta este cel mai important, pentru că dacă ei sunt alături, le asculți oful și durerea, poți să schimbi ceva”, a mai adăugat Nicolae Chină.

Nicolae Chină: Ai nevoie de o viziune clară când pornești la un astfel de drum

Legat de proiectele pe care le va implementa dacă va câștiga Primăria Cobadin, Nicolae Chină a transmis: „În sănătate sunt parcuri în mai multe cartiere, pe diferite zone. Sunt 9.400 de locuitori, este o comună mare, are și câteva state arondate, se poate face câte un parc în fiecare sat în parte, adică nu trebuie să ne bucurăm de un parc numai în centrul comunei Cobadin. Ai nevoie de o viziune clară când pornești la un astfel de drum. De gaze de exemplu, ca și proiect, îmi doresc ca locuitorii să aibă acest beneficiu, să se poată racorda la gaze. În acest moment, din câte am înțeles, se va face o stație pentru gaze, așa cum este la ieșire din comuna Cobadin, acolo unde este o stație de epurare, dar nu canalizare. 4% avem canalizare. Suntem în anul 2024 și nu este normal. Toți ne dorim un trai mai bun, o viață mai bună și pentru asta sunt aici. Vreau să rămân aici lângă locuitori să îi ajut, să urce cât mai sus, pe o altă treaptă, adică să fim ca și celelalte comune din zonă.”

Ce l-a determinat pe Nicolae China sa candideze pentru functia de primar al comunei Cobadin?! VideoNicolae Chină

Legat de părerea oamenilor cu privire la candidatura sa, Nicolae Chină a transmis: „Mă bucur foarte mult că îi am pe ei alături de mine, asta îmi dă putere. Nu vreau să mă asociez cu clasa politică. Am avut oferte și de la AUR, PSD, Forța Dreptei. După ce eu am candidat în anul 2020, ofertele au venit. Eu unul am ales să merg alături de cetățeni, pentru că asta îmi doresc, să fiu alături de ei atâta timp cât cineva nu vrea să vadă o viață mai bună pentru cetățeni și își urmărește doar anumite interese și scopuri, eu nu voi face lucrul acesta și voi merge înainte pentru cetățeni.”

VIDEO 1:

Cu privire la actuala administrație publică, Nicolae Chină a transmis: „Consider că se poate mult mai mult, atât zic eu. Sunt multe scandaluri în mediul online, acum și cu campania. Nu consider că în spatele conturilor false se află Telehoi, dintre contracandidați sunt probabil sau oameni ai contracandidaților. Eu voi lăsa organele competențe să și facă treaba. Am făcut și o plângere, pe 2 mai, deoarece s-au făcut conturi false în numele meu, că joc un teatru, au fost șantaje, e vorba de bani. Eu voi lăsa organele competente să-și facă treaba, să caute persoana, de aceea am depus și o plângere. Apreciez că Telehoi este deschis, întotdeauna vrea să spună adevărul omului celui care vrea. Mie mi-a demonstrat, după patru ani de opoziție, că merită respectul meu. Nu are nimic de ascuns consider și atâta timp cât vrea să-mi spună despre problemele administrației locale și despre tot ce se întâmplă acolo este de apreciat și eu pot să-i urez succes și celorlalți, la fel, eu le urez succes, pentru că suntem toți egali.

Comuna Cobadin are nevoie de mai multă transparență

Cunosc tot ce a făcut actualul primar din anul 2008, de când a fost în primul mandat, până în acest moment, chiar dacă am fost plecat, am fost la curent cu absolut tot, apreciez omul în sine pentru că a fost deschis și nu făcea ce a făcut. În 2007 am terminat liceul iar primarul, după ce a intrat ca și primar, în 2008 liceul din comuna Cobadin a fost schimbat total. Eu consider că se poate face mult mai mult. Să facă ceva mai multe proiecte în comuna Cobadin și mult mai multă transparență și comunicarea cu oamenii. Să spui de ce nu poți să termini sala asta de sport, ce a intervenit în acest moment, de a rămas această sală de sport după patru ani de zile într-un stadiu foarte urât. Nimeni nu știe de ce. Cred că o pagină de Facebook pentru comună Cobadin, unde să se pună o informație importanță, care trebuie să ajungă la oameni. Nu este actualizat site-ul Primăriei, este greu de găsit o informație sigură. Cât plătești o companie, eu cred că trebuie ca acea companie să-l ordoneze atât de bine încât să fie ușor cetățeanului care îl accesează pentru că despre asta vorbim. Și cu transmiterea live a ședinței de Consiliului Local au fost probleme.” a mai transmis Nicolae Chină.

Legat de contracandidați, Nicolae Chină a transmis faptul că le urează tuturor succes, spunând că a discutat cu consilierii AUR pentru a fi susținut în cazul în care va câștiga Primăria: „În viziunea mea toți suntem egali. Cetățenii sunt singurii care trebuie să aleagă 9 iunie. Eu mă rezum doar la mine, este important ca împreună cu ei să schimbăm ceva pentru că asta îmi doresc. Eu am mers pe o campanie curată, celelalte partide merg pe o campanie curată. A fost o problemă cu un consilier de la Forța Dreptei. Nu vreau să le fur nici voturile, nu alerg după ceva anume, nu am un scop, nu am un interes. Sunt plecat, sunt realizat, sunt un om la locul lui, cu foarte mult respect și cu frică de Dumnezeu și asta vreau să înțeleagă oamenii. Îmi doresc un echilibru, cetățenii să aibă speranță, să creadă în ea și respectul pentru că eu așa am învățat.

Ce l-a determinat pe Nicolae China sa candideze pentru functia de primar al comunei Cobadin?! VideoNicolae Chină și Emilia Babu

Cu echipa AUR deja am vorbit și le mulțumesc pentru că vor să mă sprijine consilieri din echipa AUR, așa că și eu îi îndemn pe cetățeni dacă vor să voteze AUR la Consiliul Local. Cu celelalte partide vom discuta. Sunt multe lipsuri și sunt multe proiecte, trebuie gândite împreună, ca o echipă, să lucrăm și în spate eu îi am pe cetățeni și lucrul acesta mă bucură. În cazul în care se vor opune, eu oricum voi ieși public și voi spune“, a mai adăugat Nicolae Chină.  

Spre finalul interviului, Nicolae Chină a îndemnat locuitorii din comuna Cobadin să iasă la vot și să voteze cu capul: „Nu-mi pierd speranța, deja se discută că voi candida și în 2028, îmi dau curaj și lucrul acesta mă bucură în primul rând când vezi bătrâni, când vezi tineri care te cunosc de mic copil și își doresc să vadă dreptate pentru lucrul acesta lupt și eu. Ce pot spune, în 9 iunie, este ca oamenii să voteze cu capul în primul și în primul rând înțelept, să ia cea mai bună decizie, să le fie lor favorabil în primul rând, nicidecum partidelor. Eu indiferent, voi fi alături de ei, chiar dacă mă vor alege, chiar dacă nu mă vor alege, eu sunt deschis la orice discuție cu ei întotdeauna. Voi fi omul bun, omul care ajută. Indiferent că sunt aici, că sunt în altă parte, luptăm împreună pentru un viitor mai bun, asta le doresc.“

VIDEO 2:

Interviul integral poate fi urmărit în video-ul de mai jos:

Comandat de Nicolae Chină
Executat de ROMEXTRA EXPRESS SRL – portal: www.replicaonline.ro
CUI mandatar financiar coordonator 242407258

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510