REPLICA ONLINE CONSTANTA

31.4° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
31.4° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Ce mai fac politicienii Constanței... aflați în retragere?

Ce mai fac politicienii Constanței... aflați în retragere?

Replica API 18 iunie 2022 | 00:00 2468

Peisajul politic din Constanța este unul destul de aglomerat, cu politicieni unul și unul. Pe lîngă cei activi, care se implică în viața vechiului Tomis, există și politicieni care în ultima perioadă au cam dispărut de pe eșichier. Reporterii Replica au încercat să afle ce mai fac politicienii din Constanța, care au intrat într-un con de umbră.

Radu Ion

Radu Ion a fost consilier judeţean în perioada 2012-2016. Acesta a candidat pe listele Partidului Popular Dan Diaconescu pentru Consiliul Judeţean Constanţa însă, în octombrie 2014, a demisionat din partid, unde avea funcţia de secretar al Organizaţiei Judeţene PPDD Constanţa, şi s-a decis să activeze în cadrul filialei PSD de la malul mării. Şi asta în condiţiile în care, la un moment dat, PPDD şi PSD aveau un acord semnat la centru care prevedea colaborarea la nivelul administraţiilor publice locale. Aderarea la PSD i-a fost răsplătită cu funcţia de vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale PSD Constanţa. Vremurile sale de glorie se pare că au apus, acesta fiind acum un simplu membru PSD.

Gheorghe Dragomir

Gheorghe Dragomir, una dintre figurile proeminente ale politicii constănțene, se ocupă acum de finanțe. După ce a fost președinte al organizației PNL Constanța și deputat în Parlamentul României, fostul politician s-a retras se pare din viața politică. Însă la alegerile din 2024… nu se știe niciodată.

Remus Cernea

Remus Cernea Cernea a fost lider al Partidului Verde din partea căruia a candidat la alegerile prezidențiale din 2009, obținând 0, 62% din voturi. Cernea s-a mai făcut remarcat și ca activist împotriva discriminării bazate pe religie și orientare sexuală, apoi ca apărător și promotor al drepturilor omului. În octombrie 2010 a demisionat din Partidul Verde din cauza unor diferențe ideologice și a pus bazele Mișcării Verzilor. În 2012 a fost ales deputat de Constanța, pe listele USL. În timpului mandatului a trecut la deputați neafiliați. În 2014 a propus un proiect de lege prin care delfinii să fie recunoscuți drept persoane non-umane, iar deținerea lor în captivitate să fie interzisă. În ultima periodă, s-a transformat într-un youtuber înflăcărat publicând diferite interviuri cu personalități ale vieții publice.

Mădălin Voicu

Mădălin Voicu este un fost politician român, de etnie romă, de profesie violonist și dirijor. Este fiul violonistului Ion Voicu. În anul 2012 a devenit deputat de Constanța, din partea PSD. În iulie 2016, deputatul Mădălin Voicu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în dosarul privind deturnarea de fonduri europene destinate integrării sociale a persoanelor de etnie romă. În ultima perioadă a intrat într-un con de umbră, nemaifiind activ în politică.

Manuela Mitrea

Manuela Mitrea este un politician cu ștate vechi în Parlamentul României. Deputat încă din anul 2000, din partea PSD, în mandatul 2012-2016, a fost aleasă pe listele partidului, la Constanța. Cunoscută și prin prisma căsătoriei cu Miron Mitrea, actualmente se pare că a revenit la fosta ei dragoste, meseria de notar și s-a retras deocamdată de pe eșichierul politic.

Christian Gigi Chiru

Christian Gigi Chiru este un politician destul de controversat în orașul de la malul mării. În 2012 a candidat la postul de primar la Constanța, din partea PDL, fiind însă bătut de Radu Mazăre. Senator din partea PNL, în legislatura 2012-2016, actualmente este consilier local, din partea ALDE, în orașul natal Eforie, însă oricând poate reveni în forță în politica din Constanța.

Maria Stavrositu

Maria Stavrositu a avut o carieră politicianistă destul de scurtă, marcată de un traseism aproape disperat. În anul 2008 a devenit deputat de Constanța, din partea PDL. În anul 2012 nu a mai avut același noroc, din partea PPDD, obținând un scor rușinos la alegeri. A trecut apoi pe la PNȚCD, încercând să obțină un loc de europarlamentar din partea acestui partid, însă la ora actuală nu mai pare implicate din punct de vedere politic, concentrându-se pe afaceri.

Antonella Marinescu

Antonella Marinescu este de asemenea un politician cunoscut prin prisma activității de deputat. A fost aleasă în legislatura 2008-2012, din partea PSD. Şi-a îndeplinit cu mândrie funcția de consul general al României la Toronto în perioada 04.02.2013 – 23.08.2015, atunci când şi-a încheiat misiunea la cererea sa, din motive personale. În ultimii ani s-a axat pe afaceri, preluându-le pe cele ale mamei sale.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cum ce fac?trafic de influenta,firme de asa zisa paza,paza infractorilor,adica isi continua activitatea.
0
0
Ce Jurnalist iati luat interviul lui Borfasul asta de Voicu Madalin,Escroc de profesiesi bun prieten cu Scaleschi.Transmitetiele salutari din partea mea la acesti Borfasi,Escroci,Sarlatani Ordinari.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513