REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Ce mesaj transmite românilor jandarmul care a pus la pământ bombardierii din Costinești

Ce mesaj transmite românilor jandarmul care a pus la pământ bombardierii din Costinești

A.F. 26 august 2023 | 00:00 2567

Timp de 5 ani a fost luptător în Legiunea Străină, o unitate de elită a Armatei Franceze. S-a întors în România când a hotărât să-şi întemeieze o familie. Astăzi, Ionuţ şi Olimpia cresc trei copii pentru care vor o ţară mai sigură. Jandarmul care apelează la pumni doar când nu se poate altfel are un singur sfat pentru tânăra generaţie.

Ce mesaj transmite romanilor jandarmul care a pus la pamant bombardierii din Costinesti

Ionuţ Niţă, fost luptător în Legiunea Străină şi tatăl a trei copii, este jandarmul-erou de la Costineşti. A acceptat să vorbească despre „isprava” sa, deşi el consideră că nu şi-a îndeplinit decât sarcinile de serviciu.

„Bă, dar de ce dai, băi? Uite ce face poliţia!” - şa arată legea şi fărădelegea, puse faţă în faţă. Pe de o parte, un grup de turişti agresivi care cred că sunt mai presus de orice regulă. De cealaltă parte, un jandarm care le demonstrează în câteva secunde că nu este aşa. Numele lui e Ionuţ Niţă. Un exemplu de „Lege şi Ordine”.

„Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au trimis mesajele de susţinere. Mă înclin în faţa lor, şi asta pentru că ei, cei care au trimis mesajele, au demostrat că suntem totuşi o societate cu gândire cât de cât sănătoasă, spune Ionuț Niță pentru Observator.

Olimpia, soția lui Ionuț Niță: Am încrederea în el că, dacă a acţionat aşa, înseamnă că aşa a considerat necesar”

În ziua incidentului violent a acţionat calculat. „Legea permite unui jandarm să apeleze la forţă fizică dacă agresorii nu se opresc la somaţia verbală. În primul rând trebuie să înţeleagă că atât Jandarmeria, cât şi Poliţia, nu sunt acolo pentru a face legea cu pumnul”, spune Ionuț Niță, jandarmul-erou de la Costineşti.

Olimpia, soția lui Ionuț Niță: Am încrederea în el că, dacă a acţionat aşa, înseamnă că aşa a considerat necesar. Şi că nu se putea altfel. Pentru că ştiu că până la asta ar fi făcut tot posibilul să se soluţioneze altfel problema. Întotdeauna a fost foarte curajos. Asta pot să zic întotdeauna.

Jandarmul Ionuţ Niţă a fost jucător de rugby, un sport din care a învăţat un lucru esenţial

„În primul rând să respecţi omul din faţa ta, că poţi să-l accidentezi foarte tare sau poţi să te accidentezi foarte tare. Şi atunci înţelegi că poţi să faci rău şi poţi să te abţii din a face rău“, spune Ionuț Niță, jandarmul erou de la Costineşti

Timp de 5 ani, a fost luptător în Legiunea Străină, o unitate de elită a Armatei Franceze. S-a întors în România când a hotărât să-şi întemeieze o familie. Astăzi, Ionuţ şi Olimpia cresc trei copii pentru care vor o ţară mai sigură. Jandarmul care apelează la pumni doar când nu se poate altfel are un singur sfat pentru tânăra generaţie.

„În primul rând, în timpul liber ar fi foarte important să citească ceva. Orice. Le dezvoltă capacitatea şi abilitatea de a dialoga“, a transmis jandarmul Ionuț Niță.

„Trebuie să avem grijă la ce se uită copiii noştri, să avem grijă să îi educăm, pentru ca generaţiile următoare să nu mai aibă parte de conflicte de genul acesta şi a deveni o societate cu adevărat sănătoasă”, spune Olimpia, soția lui Ionuț Niță.

Indivizii care au provocat scandalul de pe plaja de la Costineşti, sunt anchetaţi sub control judiciar pentru ultraj, lovire şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Au antecedente penale şi riscă închisoarea. Jandarmul, pe de altă parte, trebuie să dea explicaţii în cazul unei anchete interne a Jandarmeriei. Cel mai probabil, nu va fi sancţionat, citează stiripesurse.ro.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Respect!
3
0
Jandarmul trebuie avansat în grad Siguranța cetățenilor zilnic e pusă în pericol Poliția trebuie să stea in cartiere și pe bulevarde Statul nu are bani trimite politiA doar pentru amenzi la găinarii în trafic Că drogații și bețivii sânt săltati doar când sânt evenimente care apar și în presă sau tv In loc de protecție pe străzi e poliția amenzilor
8
0
Felicitari! Esti cel mai tare jandarm!
9
0
la conducerea mai sunt indivizi care stau la masa cu acesyi interlopui iar javra predoiu cica nui demite sa nu paralizeze sistemul ... auzi la el pai sistemul e paralizat idiotule plecati toti odata si lasati Oameni ca Ionut N**a sa faca treaba!! jigodii ordinare care de 30 de ani distrugeti aceasta tara!!
14
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016