REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Ce nu trebuie să-ți lipsească dintr-o gospodărie, dacă stai la țară

Ce nu trebuie să-ți lipsească dintr-o gospodărie, dacă stai la țară

Virgil STOIAN 8 iulie 2024 | 13:03 700

În ultimii ani se observă tot mai mult fenomenul de migrare înapoi de la oraÈ™ la È›ară. Tot mai multe persoane, multe chiar tinere, fac drumul invers față de bunicii sau părinÈ›ii lor. Mai ales de când joburile din prezent permit efectuarea lor „remote”, de oriunde ai fi. La È›ară, însă, multitudinea de avantaje vine È™i cu o serie de neajunsuri. Dar, dacă vrei să trăieÈ™ti cât mai apropiat de confortul de la oraÈ™, dar È™i cu beneficiile vieÈ›ii la È›ară, trebuie să È™tii că acest lucru este posibil. PoÈ›i avea internet pentru a-È›i efectua programul de muncă, dar È™i o curte È™i o grădină pe care să le lucrezi după, atât pentru asigurarea unei baze de alimente crescute în propria gospodărie, cât È™i pentru relaxare È™i deconectare de la job-ul de birou.

Ce nu trebuie sa-ti lipseasca dintr-o gospodarie, daca stai la tara

În acest caz, trebuie să È™tii, însă, că sunt câteva lucruri care nu ar trebui să-È›i lipsească dintr-o curte la È›ară.

1. Hidrofor

În multe zone rurale din România, nu există apă curentă în case, ci se foloseÈ™te în continuare apa de la fântână sau de la ciÈ™mele. Sau, dacă există apă curentă, presiunea este de multe ori insuficientă pentru toate nevoile casei: centrală, duÈ™, spălat vase, spălat rufe, irigat grădina sau gazonul etc. În acest caz, este binevenit un hidrofor.

Hidroforul este un aparat electric cu ajutorul căruia poÈ›i pompa apă dintr-o sursă de adâncime, pentru a o folosi în casă sau în grădină. Un hidrofor are dublă utilitate: extrage apa din sursa subterană È™i o transmite/distribuie către punctele de consum. Este ideal atât pentru uz casnic, cât È™i pentru irigaÈ›ii sau alte activități de grădinărit. Un hidrofor rezolvă, astfel, problema lipsei de alimentare cu apă sau slaba presiune a acesteia.

2. Generator

La fel ca È™i în cazul apei curente, problema electricității în rural poate fi problematică. Sunt zone în care nu există, precum È™i zone în care este subdimensionată sau prost întreÈ›inută, astfel că sunt frecvente căderile de curent. Cu un generator rezolvi È™i această problemă. Un generator de curent electric este în fapt un motor electric care funcÈ›ionează în sens invers, generând electricitate prin utilizarea combustibilului. Acest aparat îÈ›i oferă o sursă de electricitate independentă È™i fiabilă, pentru a putea continua să funcÈ›ionezi chiar È™i în situaÈ›iile în care reÈ›eaua electrică obiÈ™nuită suferă întreruperi sau nu este disponibilă.

3. Mașina de tuns gazon

Dacă ai curte È™i grădină, ai È™i iarbă. Iar dacă ai iarbă, ai nevoie de o maÈ™ină de tuns iarba. Aici ai mai multe opÈ›iuni: maÈ™ină de tuns gazon pe benzină, maÈ™ină de tuns gazon electrică sau chiar tractor de tuns iarba. În ultimii ani au apărut È™i roboÈ›ii de tuns iarba, care funcÈ›ionează pe principiul aspiratoarelor robot, doar că în loc să aspire, acestea lasă un gazon impecabil în urmă. De exemplu Husqvarna produce atât maÈ™ini de tuns iarba, cât È™i roboÈ›i de tuns gazonul. O maÈ™ină de tuns gazon te ajută să ai o curte mai arătoasă, cu aspect îmbunătățit, o iarbă mai sănătoasă, te ajută să eviÈ›i dăunătorii È™i să reduci numărul insectelor. Totodată, o maÈ™ină de tuns gazon ajută la controlul buruienilor.

4. Drujbă

Ai curte, ai grădină, ai copaci, pomi È™i arbuÈ™ti. Și ai nevoie să îi întreÈ›ii regulat. O drujbă, fie ea electrică sau pe benzină, nu neapărat una profesională, te ajută să ai grijă de aspectul pomilor din grădină È™i să tunzi tufele care ar putea urâÈ›i aspectul curÈ›ii È™i grădinii. Husqvarna are atât drujbe electrice, cât È™i pe benzină, pentru orice tip de activitate ai avea nevoie pe lângă casă. Dacă nu vrei una pe benzină, care face mult zgomot È™i este È™i destul de grea, poÈ›i încerca una electrică, care are avantajul că e mai uÈ™oară, dar È™i dezavantajul că trebuie folosită la o distanță rezonabilă de casă È™i de sursa de curent electric.

5. Motosapă

Dacă ai un petec de pământ pe lângă casă, e È™i păcat să nu-È›i cultivi singur legumele. Pentru asta, însă, trebuie să ari pământul (dacă ai suprafață mare) sau să-l sapi. Iar dacă eÈ™ti venit de la oraÈ™ sau fie È™i dacă te-ai săturat să sapi cu hârleÈ›ul, procedeu ce necesită o grămadă de timp È™i multă energie, o motosapă n-ar trebui să-È›i lipsească din gospodărie. Dacă nu ai întinderi mari de pământ arabil, nu ai nevoie de tractor sau motocultor, te descurci È™i cu o motosapă. În ambele variante, însă, motocultor sau motosapă, găseÈ™ti la Husqvarna varianta ideală pentru necesitățile tale.

Evident, nu sunt singurele lucruri pe care ar trebui să le deÈ›ii în gospodărie, dar sunt cinci dintre cele mai importante. Și esenÈ›iale. Mare parte dintre ele (în afară de hidrofor) se pot găsi la acelaÈ™i producător, Husqvarna, dacă nu vrei bătăi de cap cu mai mulÈ›i fabricanÈ›i diferiÈ›i È™i cu prea multe drumuri.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016