REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
20.4° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

Ce părere au oamenii despre Constanța Black Sea Air Show! Video

Ce părere au oamenii despre Constanța Black Sea Air Show! Video

Deria ISLEAM 6 august 2024 | 00:00 245

Sâmbătă, 3 august, începând cu ora 14:00 s-au deschis porțile Constanța Black Sea Air Show. Cea de-a III-a ediție a evenimentului de excepție, organizat de către Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța și Organizația de Management al Destinației Mamaia Constanța în parteneriat cu Aeroclubul României și Zum Logistics Fresh, s-a desfășurat pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu din Constanța. Reporterii Replica au discutat cu Constantin Felix, comandor în rezervă, fost pilot militar, dar și cu câțiva participanți la eveniment.

Ce parere au oamenii despre Constanta Black Sea Air Show! VideoComandor în rezervă Constantin Filip, Deria Isleam

Reporterii Replica au avut onoarea de a discuta cu Constantin Filip, comandor în rezervă, fost pilot militar în aviația de transport. Acesta și-a reamintit cu drag și nostalgie de momentele în care se afla el însuși la bordul avioanelor militare: „Este un eveniment foarte important, mă bucur că sunt prezent aici. E adevărat, este ediția a treia, dar eu, fiind bucureștean, vin în calitate de spectator abia acum. Pe primele două le-am ratat, dar îmi amintesc că acum mulți ani evoluam în calitate de pilot militar la Air Show-urile organizate pe acest aerodrom. Poate unul dintre cele mai frumoase Air Show-uri a fost cel din 2006, la care am participat direct și chiar am avut niște rezultate, poate în premieră, rămase pentru colegii mei în istoricul Aviației Române, de ce nu?”

Ce parere au oamenii despre Constanta Black Sea Air Show! VideoComandor în rezervă Constantin Filip

„Atât timp cât îți dorești, poți ajunge chiar acolo, în slava cerului”

Întrebat ce le-ar transmite tinerilor, Constantin Filip în încurajează să aspire cât mai sus, indiferent cât de anevoios va fi drumul către succes: „Aviația nu e o meserie. Este o vocație. Până la urmă, da, este și o carieră dusă la sfârșit ca mine de altfel, dar e destul de greu. Nu e la îndemâna oricui să ajungă, cândva, pilot. Nu doar dorință, pasiune, abnegație, interes. Calitățile sunt mult mai ample și le știți foarte bine, că sunteți tineri. Până la urmă, pentru a ajunge un aviator, de ce nu, pilot, pentru că aviator înseamnă și alte categorii de personal aeronavigant, este un parcurs destul de greu, dar asta nu înseamnă că tinerii trebuie să se dezarmeze.”

„Până la urmă, orice vis poate deveni realitate și atât timp cât îți dorești, poți ajunge chiar acolo, în slava cerului. Am și eu emoțiile mele, sunt nostalgic. Mă uitam la Spartan, n-am apucat să-l zbor până la sfârșitul carierei mele, am zburat avioanele de tip Antonov. Mă bucur că sunt prezent aici, o să mă întâlnesc și cu colegii mei, că după ei eram mai mult atent de a-i întâlni. Să avem o zi frumoasă! Cer senin!” a adăugat fostul pilot.

Ce parere au oamenii despre Constanta Black Sea Air Show! VideoComandor în rezervă Constantin Filip, alături de soție

Ce părere au participanții despre Constanța Black Sea Air Show

Mulți dintre oameni au venit pregătiți la Aeroportul Mihail Kogălniceanu. Având experiența anilor trecuți, s-au echipat cu șepci, protecție solară, umbrele și scaune care să le facă experiența mult mai confortabilă: „Suntem la a treia ediție prezenți. Suntem fani ai acestor genuri de eveniment. De-obicei călătorim în bazele militare, oriunde avem ocazia să vizionăm astfel de spectacole. Pare la fel de bine organizat ca anul trecut. Așteptăm cu nerăbdare să debuteze, în sensul propriu, să vedem evoluțiile aviatice. Partea de display static este destul de complexă, tentantă, mai ales pentru cei mici. Sperăm și continuarea să fie la fel de plăcută.”

„În astfel de condiții atmosferice, în primul rând, trebuie să ai grijă de acest aspect pentru că e destul de epuizant. Avem experiența anului trecut, când n-am fost la fel de bine organizați și am plecat un pic „rotisați” de aici, dar satisfăcuți.

Partea preferată: show-urile dinamice, evoluția avioanelor, Șoimii României la Aeroclub, avioanele militare, ăsta e momentul culminant pe care îl așteptăm”, a adăugat participantul.

Ce parere au oamenii despre Constanta Black Sea Air Show! VideoConstanța Black Sea Air Show 2024

Show-uri aviatice, expoziții statice și multe surprize

S-au descurcat în privința locurilor de parcare și au venit cu mult entuziasm, să vizioneze show-urile aviatice, dar și expoziția statică: „Sincer, este foarte frumos, totul este organizat în regulă. În alți ani a fost aglomerație mult mai mare. Desigur, abia am ajuns și vreau să văd mai mult. Vreau să văd avioanele, vreau să văd show-ul efectiv, în sine, dar și expoziția care a fost până acum cu mașini, cu motociclete, totul a fost foarte frumos. Am venit cu mașina, am parcat afară, n-a fost o problemă.”

Ce parere au oamenii despre Constanta Black Sea Air Show! VideoConstanța Black Sea Air Show 2024

Străinii s-au bucurat și ei de ce le-a oferit Constanța

Un grup de militari din SUA se plimba prin aeroport, admirând atracțiile și simțindu-se, puțin, nostalgici: „Până acum, Air Show arată extravagant, arată uimitor. Abia aștept să văd avioanele zburând, făcându-și momentul. Până acum, momentul meu preferat este expoziția de mașini. Unele îmi amintesc de casă. Sunt din Mississippi. Am venit aici, în România, să conduc operațiuni militare.”

Ce parere au oamenii despre Constanta Black Sea Air Show! VideoConstanța Black Sea Air Show 2024

Turiștii au fost încântați că au putut să-și îmbine vacanța cu evenimentul inedit: „Este foarte interesant, ne place. Este pentru prima dată când participăm la un astfel de eveniment, dar o să mai revenim, cu siguranță. Suntem din Craiova. Am îmbinat vacanța cu oportunitatea de a participa la acest eveniment.”

Ce parere au oamenii despre Constanta Black Sea Air Show! VideoConstanța Black Sea Air Show 2024

Display-ul static, paradele autovehiculelor și motocicletelor, dar, mai ales, spectacolul avioanelor au fost foarte îndrăgite de copii și adolescenți: „Am 15 ani și sunt din Constanța. Vreau să văd avioane, în mare parte, în special Anti R-ul rusesc.”

Ce parere au oamenii despre Constanta Black Sea Air Show! VideoConstanța Black Sea Air Show 2024

Evenimentul a ajuns la ediția a treia anul acesta și promite din ce în ce mai mult succes. Organizatorii spun că există o posibilitate mare ca acesta să devină un festival în toată regula. Astfel, va atrage turiști pe litoral, contribuind considerabil la economia Constanței și a întregii țări.

Video 1:

Video 2:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303