REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ce pat mi se potrivește? – Despre materiale, dimensiuni și modele pentru un dormitor perfect

Ce pat mi se potrivește? – Despre materiale, dimensiuni și modele pentru un dormitor perfect

Andreea CONDURACHE 26 septembrie 2023 | 16:10 737

Cum dormitorul este locul în care ne găsim alinarea după o zi obositoare de muncă, este foarte important ca întregul ambient al încăperii să fie spot-on. La ce ne referim când spunem acest lucru? La piesele de mobilier și decorațiunile, ce se îmbină la perfecție cu design-ul interior ales și energia pe care vă doriți să o transmiteți. Și pentru a ajunge la un astfel de cadru liniștitor, trebuie să alegeți cu grijă fiecare element în parte. De aceea, în rândurile ce urmează, vrem să vă sărim în ajutor și să vă îndrumăm spre alegerea celui mai potrivit pat dormitor. Vă vom vorbi despre materialul cel mai îndrăgit, despre dimensiuni și modele, pentru ca dumneavoastră să puteți lua cea mai inspirată decizie pentru dormitorul familiei. Să începem!Ce pat mi se potriveste? – Despre materiale, dimensiuni si modele pentru un dormitor perfect

Paturile sunt elementul principal din orice dormitor. Când pășiți în cameră, aceasta va fi prima piesă de mobilier pe care o veți zări. De aceea, este important să alegeți un produs potrivit, atât din punct de vedere al materialului, cât și al dimensiunii. Cel mai îndrăgit material folosit pentru confecționarea paturilor dormitor este lemnul. Datorită aspectului său curat, elegant și modern, lemnul reușește să se adapteze de minune oricărui design interior și întregește cu brio aspectul camerei. Este un material dur, gros și stabil, ce își va menține durabilitatea pe o perioadă lungă de timp. Astfel, dumneavoastră și partenerul vă veți putea bucura de confort sporit tot timpul. Se curăță ușor în cazul petelor, se poate revopsi pentru a se potrivi și mai bine cu energia camerei și va da un aspect fresh și tânăr oricărui dormitor.

Cât despre dimensiuni, trebuie să luați în considerare și mărimea camerei în sine. După ce faceți măsurătorile adecvate, veți putea alege cu ușurință între paturile matrimoniale sau cele de o persoană. De obicei, cele matrimoniale se găsesc în dormitoarele de cuplu și au dimensiunea standard de 135-140 cm lățime, însă există și modele mai mari. Iar cele de o persoană se găsesc fie în camerele copiilor sau în apartamentele cu un singur locuitor. Ele au dimensiunea standard de 80-90 cm lățime. Tot ce vă rămâne de făcut este să alegeți în consecință modelul potrivit și să îl asortați cu niște noptiere de seamă. Iar acum, e momentul să trecem și la modelele de paturi pentru dormitor, pentru a-l putea alege pe cel perfect.

Paturile dormitor se regăsesc în mai multe modele. Printre acestea se numără:

  • Paturile cu loc de depozitare: sunt o alegere inspirată pentru dormitoarele de dimensiuni mici, în care orice spațiu în plus poate însemna mai mult loc de depozitare. Și pentru că acum se găsesc pe piață paturi fie cu sertare, sau cadru rabatabil, puteți alege cu încredere acest model. Cele cu sertare vor da un aspect elegant întregii camere, lăsând la vedere doar mânerele folositoare. Vă vor permite să depozitați haine, pături, lenjerii de pat sau diverse alte obiecte, oricum doriți. Iar cele pe cadru rabatabil vor dispune de un spațiu și mai mare, și anume cât toată suprafața saltelei. Veți putea depozita cutii, geamantane, rucsacuri, chiar și un aspirator de mână. Aveți o mulțime de posibilități!
  • Paturile cu platformă: sunt ceva mai sofisticate, datorită treptei pe care o au în plus față de paturile obișnuite. Această platformă vine atașată de cadrul patului și face ca încăperea să prindă un iz de poveste. Înainte de culcare, vă puteți lăsa papucii pufoși sau șosetele preferate pe treaptă, pentru ca dimineața să vă încălțați mai repede ca niciodată și să fiți gata de o nouă zi! Țineți însă cont de faptul că acest model de pat dormitor este potrivit pentru camerele mai spațioase.
  • Paturile cu tăblii: tăbliile pot fi și ele un element elegant al patului. Ele se găsesc, de obicei, la picioare și la cap și încadrează excepțional locul de dormit. Puteți alege un pat cu tăblii de lemn sau de metal pe care, de exemplu, să lipiți pozele favorite ca amintire, sau poate chiar și un prinzător de vise pentru un cadru de poveste. Ce vrem de fapt să vă spunem este că un pat cu tăblii poate fi personalizat cu ușurință și după bunul plac.
  • Paturile cu baldachin: aceste paturi sunt printre cele mai fabuloase. Se vor potrivi de minune în camera unei domnișoare sau chiar a unui cuplu romantic. Ele se remarcă prin stâlpii de lemn sau metal înalți, ce se ridică mult deasupra saltelei, și pot fi decorați fie cu perdele elegante, ghirlande luminoase sau alte diverse accesorii. Vă veți simți ca în basme dormind într-un astfel de pat.
  • Paturile supraetajate: sunt alegerea perfectă pentru camera copiilor. Dacă aveți doi micuți în familie și vă doriți să le amenajați dormitorul, un astfel de pat supraetajat va funcționa de minune. Și aveți și o mulțime de modele din care să alegeți.
  • Paturile extensibile: nu în ultimul rând, mai puteți opta și pentru un pat extensibil. Ca și în cazul celui cu loc de depozitare, și acest model e potrivit unui dormitor de dimensiuni mici. Puteți strânge cu ușurință locul de dormit de dimineață și să lăsați în urmă un pat ce are aspectul unei canapele frumos decorate. Apoi, seara, tot ce trebuie să faceți este să îl deschideți înapoi și să vă bucurați de confort maxim din fața televizorului.

Iată-ne ajunși la final. Sperăm că articolul nostru v-a fost de folos și că acum vă simțiți inspirat să alegeți cel mai frumos pat dormitor pentru locuința dumneavoastră. Nu ezitați să navigați mediul online pentru mai multe recomandări. Vă dorim happy shopping!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510