REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Ce pot face turiștii prezenți pe litoral de Ziua Marinei?!

Ce pot face turiștii prezenți pe litoral de Ziua Marinei?!

Andreea CONDURACHE 15 august 2023 | 00:00 2184

Peste 100.000 de turiști sunt prezenți pe litoral în minivacanța de Sfânta Maria, iar cele mai căutate stațiuni au rămas Mamaia și Eforie Nord, fiind urmate de Neptun. Turiștii care au profitat de vacanță și au ales să-și rezerve un sejur la malul mării au asistat și vor asista în continuare atât la evenimentele culturale, cât și la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei. Marinarii militari vor prezenta, după o absență de patru ani, Exercițiul demonstrativ întrunit „Forțele Navale Române 2023”, pe scena maritimă din fața Comandamentului Flotei. OMD Mamaia Constanța a completat programul evenimentelor de weekend cu încă un spectacol, în seara de 15 august, dedicat turiștilor și constănțenilor care vor ajunge în Mamaia, în cele mai animate zile ale acestei veri.

Ce pot face turistii prezenti pe litoral de Ziua Marinei?!

Turiștii prezenți pe litoral în minivacanța de Sfânta Maria vor putea participa la evenimentele culturale, spectacole, cât și la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei.

Exercițiu demonstrativ, după o absență de 4 ani

Centrul de greutate al manifestărilor organizate de Forțele Navale Române, pentru sărbătorirea Zilei Marinei Române, va fi marți, 15 august, la Constanța, unde marinarii militari vor prezenta, după o absență de patru ani, Exercițiul demonstrativ întrunit „Forțele Navale Române 2023”, pe scena maritimă din fața Comandamentului Flotei.

Ce pot face turistii prezenti pe litoral de Ziua Marinei?!

Președintele României, Klaus Iohannis, va sosi, în cursul zilei de marți, 15 august a.c., la Constanța, pentru a participa la festivitățile prilejuite de Ziua Marinei Române. Șeful statului va fi prezent, la ora 09:55, la Comandamentul Flotei, acolo unde va susține și o alocuțiune.

Festivitatea va începe, cu câteva minute înainte de ora 10.00, cu primirea persoanei oficiale, urmată ridicarea Pavilionului, geacului și a Marelui Pavoaz la bordul navelor militare, concomitent cu intonarea Imnului de Stat al României și cu tragerea a 21 de salve de tun, conform tradiției marinărești. După alocuțiunile persoanelor oficiale și serviciul religios, vor fi lansate, în apa mării, ancore de flori în memoria eroilor marinari, care își dorm somnul de veci în adâncurile apelor.

Zeul Neptun își va face apariția din largul mării printr-o poartă de apă, asigurată de remorcherele multifuncționale „Vânjosul”, „Vârtosul” și „Voinicul”, pentru a da startul demonstrațiilor, odată cu salutul de deschidere a exercițiului executat de elicoptere și ambarcațiuni rapide, care vor purta drapele României, Alianței Nord-Atlantice și Uniunii Europene. Momentul va fi urmat de defilarea Navei-școală „Mircea”, Ambasadorul Onorific al României pe mările și oceanele lumii, având cadeții de la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” pe vergi, pentru saluta publicul spectator, în timp ce un elicopter militar va lansa trei scafandri parașutiști.

Inserția unor elemente de cercetare-diversiune, respingerea atacului aviației inamice, căutarea și atacul asupra unui submarin inamic, respingerea unui desant maritim, combaterea migrației ilegale pe mare și manevrarea elicopterului Puma Naval pentru apuntarea la bordul unei fregate sunt secvențele Exercițiului demonstrativ întrunit „Forțele Navale Române 2023”, care va fi prezentat marți, 15 august, la Constanța.

La finalul acestuia, navele și aeronavele militare participante vor defila prin fața publicului de pe faleza din fața Comandamentului Flotei, după care garda de onoarea va încheia partea oficială a evenimentului, care va continua cu defilarea velierelor și ambarcațiunilor civile, precum și cu acrobații aeriene, concomitent cu un mini-spectacol oferit publicului de Muzica Militară a Forțelor Navale.

Seara zilei de 15 august se va încheia cu retragerea cu torțe a marinarilor și cu un spectacol de artificii și de drone, oferit de Primăria Municipiului Constanța. Formația muzicală a Forțelor Navale, condusă de colonel Cornel Ignat, va susține un mini-concert de piese din repertoriul marinăresc pe faleza Cazinoului din Constanța, în intervalul orar 20.00-20.30, după care marinarii se vor retrage cu torțe pe itinerariul Cazino – Faleză - Comandamentul Flotei – Str. Remus Opreanu - Piața Ovidiu, unde Muzica Militară a Forțelor Navale își va continua reprezentația.

La ora 22:45, spectatorii prezenți în Piața Ovidiu sunt invitați de Primăria Municipiului Constanța să urmărească un spectacol de artificii și de drone, care marchează finalul celei de-a 121-a aniversare a Zilei Marinei Române.

Ce pot face turistii prezenti pe litoral de Ziua Marinei?!

Elena Gheorghe și Iulia Dumitrache vor încinge atmosfera în piațeta Cazinoului

Fanii muzicii live și toți cei care vor să petreacă o seară în aer liber, în atmosferă electrizantă de pe faleză, sunt invitați începând cu ora 20:30, în piațeta Cazinoului, atunci când pe aceeași scenă vor urca Elena Gheorghe și Iulia Dumitrache, pentru o seară dedicată muzicii de petrecere, cu piese din folclorul armânesc și balcanic.

„Vacanța de 15 august, la fel ca cea de 1 mai, a devenit deja de mult sinonimă cu Mamaia. Ne bucurăm că există această tradiție și încercăm de fiecare dată să ne ridicăm la înălțimea așteptărilor turiștilor care aleg să vină aici. Suntem, și în acest an, pregătiți pentru câteva zile care se anunță extrem de animate. Vremea ține cu noi așa că plajele vor fi cu siguranță pline și am pregătit câteva spectacole care vor încălzi atmosfera și după apusul soarelui.”, spune George Măndilă, președintele Organizației de Management al Destinației Mamaia-Constanța.

Restricții de circulație

Marți, 15 august 2023, în intervalul orar 06:00-15:00, se vor impune restricții de circulație auto pe traseul strada Traian – bulevardul Regina Elisabeta – strada Remus Opreanu – strada Lebedei – Direcția Agricolă- strada Revoluției din 22 Decembrie 1989, respectiv pe strada Valea Portului, de la Poarta 3. În intervalul orar menționat, se va permite accesul autovehiculelor destinate aprovizionării agenților economici din zona Portului Turistic Tomis pe la bariera de acces de la intersecția străzilor Yokohama cu Salonic.

Strada Marcus Aurelius va deveni cu dublu sens pentru riverani și pentru aprovizionarea agențiilor economici ce își desfășoară activitatea în zonă.

Pe 15 august, autobuzele liniei 42 vor avea cap de linie la Poarta 1, astfel că nu vor mai ajunge până în portul Tomis. De asemenea, în aceeași zi, autobuzele City Tour vor circula deviat pe sensul spre stațiunea Mamaia, pe traseul: Gara CFR – Portul Constanța – str. Termele Romane și apoi pe traseul obișnuit. Vă reamintim, de asemenea, că în datele de 14 și 15 august toate autobuzele CT BUS vor circula în program de weekend (interval orar 05:45-23:00).

Ce pot face turistii prezenti pe litoral de Ziua Marinei?!

Forțele de ordine, prezente în zona Falezei Cazino

Având în vedere festivitățile prilejuite de Ziua Marinei Române, ce se vor desfășura, la data de 15 august a.c., polițiștii constănțeni vor fi prezenți, mâine, în zona Falezei Cazino din municipiul Constanța. Astfel, 60 de polițiști din cadrul structurilor de Ordine Publică, Investigații Criminale și Rutieră se vor afla în zona peninsulară a orașului. Polițiștii vor acționa, în patrule mixte, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța.

Totodată, vor veni în sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța, pentru asigurarea măsurilor de ordine publică, în zona peninsulară a municipiului Constanța, cu ocazia festivităților  prilejuite de Ziua Marinei Române. Dispozitivele de ordine şi siguranţă publică vor fi amplasate în funcție de evoluția situației operative, pentru a preveni comiterea oricăror fapte antisociale și a asigura ordinea și liniștea publică. De asemenea, se va asigura intervenția la apelurile sesizate prin S.N.U.A.U. 112.

Concomitent, polițiștii rutieri vor asigura atât fluidizarea traficului, cât și respectarea restricțiilor de circulație auto și pietonală impuse în zonă, în această perioadă. În minivacanța prilejuită de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului și Ziua Marinei Române, aproximativ 300 de poliţişti, în principal din cadrul structurilor de Ordine Publică, Rutieră, Investigaţii Criminale, Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, folosind aproximativ 150 de autospeciale și 10 aparate radar, acționează zilnic, în județul Constanța, pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică și asigurarea desfășurării traficului rutier în condiții optime.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa s**a pla
2
0
Pai ce sa faca turistii ? Sa stea in trafic pe DN 39 si sa ii injure pe aia de la tribune
3
0
Ziua Marinei transformată într-un bâlci ieftin cu papagali veniți din capitală stand într-o colivie să vadă niste fiare vechi mergând pe mare Palavrageala și minciuni tine de foame e model r*mânesc în clasa polirică
7
0
din pensiile alora pezenti acolo, amirali fara flota, se reparau toate epavele alea pe care numai vopseaua le mai tine.
6
0
ce pot face turistii?sa le multumeasca politicienilor astora pentru coada care se intinde de la tuzla la agigea.vreo 20km.da astia au elicoptere si i doare la basca.multumim partid iubit
5
0
Turiștii pot servi preturi mai mari ca la Monaco Se pot da cu pudra Praf pe bulevarde Pot să-și rupă mașinile prin gropi Mizerie peste tot au de unde alege CT oraș distrus cu parcuri amenajate de comuniștii lui nea Nicu Chit Ac Verjil panaramă și minciuni pe banii constănțenilor Penele egal mizerie
8
0
Pot sa-si rupa masinile prin santierele de pe litoralul promovat de mamaia nord si restul si sa inghita praf.
7
0
Turistii sa scuipe gunoaiele ce incaseaza pensii militare degeaba
8
0
Pot sa ii dea la mwe lui Chitac si daca tot e acolo, si lui Iohannis
10
0
pozeze cateva epave, cateva cohorte de amirali si pe comandantul suprem. Aaaa, la fanfara stam cel mai bine.
11
0
Veniți să mă vedeți pe mine in costum cu frac și chiloți de lac și matracuca nomber one Carmen.Si să admirați bărcile de sute de ani ale Marinei romane.Si va dau doar un exemplu Remorcherul RM 101 Viteazu intra în dotarea Marinei romane in 1954 iar apoi în 1980 este modernizat și este și astăzi în funcțiune la Mangalia
9
0
Ziua marinei inutile de carton cu amirali de carton si soldatei inutili din carton care joaca o piesa de carton in fata sefilor de carton! Prostii se aduna si se mira, pana si a da cu stangu-n dreptul la marina romaneasca a devenit un motiv de mandrie.
11
0
Să-l vedeți pe poponautul Theogaoznie, cum ii curg balele după carbaciuri soldatesti, cum linge tunurile corvetelor și ce proiectile în gaozz visează...
8
2

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166