REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.8° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
21.8° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Ce poți consuma dacă ai suferit o toxiinfecție alimentară

Ce poți consuma dacă ai suferit o toxiinfecție alimentară

A.F. 3 aprilie 2023 | 00:00 308

Ce poți consuma dacă ai suferit de toxiinfecție alimentară. În caz de toxiinfecție alimentară, ultimul lucru pe care doriți să îl faceți este să mâncați, dar este important să vă hidratați.

Ce poti consuma daca ai suferit o toxiinfectie alimentara

Simptomele toxiinfecției alimentare

Toxiinfecția alimentară este cauzată de consumul de alimente contaminate. Organismele infecțioase, inclusiv bacteriile, virușii și paraziții, sau toxinele acestora sunt adesea de vină.

Experții explică faptul că toxiinfecțile alimentare încep adesea cu grupul de bacterii Bacillus cereus. Simptomele intoxicației alimentare variază în funcție de sursa de contaminare.

Majoritatea tipurilor de toxiinfecții alimentare provoacă unul sau mai multe dintre următoarele semne și simptome:

  •     Greață
  •     Vărsături
  •     Diaree apoasă sau cu sânge
  •     Dureri abdominale și crampe
  •     Febră

Simptomele încep, de obicei, la câteva ore după ce ați consumat alimente contaminate. De asemenea, acestea pot începe zile sau săptămâni mai târziu.

Boala cauzată de otrăvirea alimentară durează de obicei de la câteva ore la câteva zile.
De ce este periculoasă toxiinfecția alimentară și cum se tratează aceasta

Organismele infecțioase sau toxinele lor pot contamina alimentele în orice etapă de procesare sau de producție, chiar și în etapa de creștere sau de recoltare. Contaminarea poate avea loc, de asemenea, la domiciliu, dacă alimentele sunt manipulate sau pregătite incorect.

Contaminarea încrucișată, sau transferul organismelor dăunătoare de pe o suprafață pe alta, este, de asemenea, o cauză a toxiinfecților alimentare.

Tratamentul toxiinfecților alimentare

Experții descriu majoritatea cazurilor de intoxicații alimentare ca fiind acute, ceea ce înseamnă că toxiinfecția alimentară apare brusc și durează puțin timp.

Cele mai multe persoane cu o tulburare de alimentație se ameliorează fără tratament, dar este important să înlocuiți rapid lichidele și electroliții pierduți pentru a preveni deshidratarea. În cazurile severe, poate fi necesar un tratament spitalicesc.

Remediile la domiciliu pentru intoxicația alimentară includ, de obicei, odihnă și hidratare.

O altă opțiune este utilizarea probioticelor, care sunt alimente sau suplimente nutritive care conțin bacterii vii. Aceste microorganisme înlocuiesc sau completează bacteriile benefice care se găsesc în tractul gastrointestinal.

Deși veți dori să evitați lactatele atunci când vă recuperați după o toxiinfecție alimentară, iaurtul sau chefirul, o băutură din lapte fermentat, sunt acceptabile, deoarece conțin probiotice.

În general, dacă aveți o toxiinfecție alimentară, cel mai bine este să reveniți treptat la modelul alimentar normal.

Începeți prin a mânca alimente fade și apoi introduceți încet alimente noi. Evitați alimentele bogate în zahăr și grăsimi în timp ce vă recuperați după otrăvirea alimentară.

Fibrele sprijină sănătatea colonului și ajută la digestie, dar cresc și frecvența intestinelor. Din acest motiv, nu sunt recomandate atunci când vă confruntați cu toxiinfecția alimentară.

Dacă aveți diaree sau dacă vomitați, mâncați pâine prăjită, banane, orez sau biscuiți, scrie exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768