REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.7° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
19.7° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Ce probleme pot afecta fertilitatea bărbaților?

Ce probleme pot afecta fertilitatea bărbaților?

A.F. 23 septembrie 2023 | 00:00 234

Infertilitatea este o problemă cu care se confruntă, în prezent, numeroase cupluri atât la nivel global, cât și în România. Imposibilitatea de a obține o sarcină în mod natural, după un an de contacte sexuale neprotejate, poate fi stresantă și creează frustrări pentru mulți dintre parteneri. Chiar dacă în multe dintre cazuri sunt identificate probleme de fertilitate la partenere, sunt și cupluri în care partenerul se confruntă cu dificultate în conceperea unui copil.

Ce probleme pot afecta fertilitatea barbatilor?

Infertilitatea masculină poate avea multiple cauze, de la o producție diminuată de spermă, funcționarea anormală a spermatozoizilor, număr mic de spermatozoizi sau cu defecte, dificultăți de ejaculare sau ejaculare în cantități mici de spermă, până la un stil de viață nesănătos (consum de droguri, alcool în exces, fumat, obezitate, expunerea prelungită la radiații sau metale grele, substanțe chimice).

De asemenea, diferite afecțiuni pot sta la baza problemelor de fertilitate la bărbați. Varicocelul, care duce la reducerea cantității și calității spermei, unele infecții, inclusiv cele cu transmitere sexuală, ejacularea retrogradă (sperma nu este eliminată la exterior, ci în vezica urinară), diferite tipuri de tumori, defecte ale tubului care transportă sperma sau disfuncția erectilă sunt doar câteva dintre problemele de sănătate care ar putea afecta fertilitatea masculină.


În cazul în care se observă probleme de ejaculare sau de erecție, apetit sexual scăzut, durere sau disconfort la nivelul testiculelor sau alte probleme de fertilitate, este recomandat un consult la medicul urolog sau androlog. Acesta va realiza o anamneză și un examen clinic complet, alături de un examen ecografic, și va indica efectuarea unor analize pentru infertilitate.

Dacă diagnosticul de infertilitate se confirmă, atunci se va recomanda o procedură de reproducere umană asistată medical, efectuată de un medic specializat în acest domeniu. În situația unei infertilități de cauză masculină, specialistul va indica inseminarea artificială. O astfel de procedură poate fi recomandată, ca primă soluție, și la cuplurile cu infertilitate de cauză necunoscută. Metoda implică mai multe etape, care vizează monitorizarea ciclului menstrual al partenerei, pentru identificarea cu exactitate a momentului ovulației, și pregătirea lichidului seminal al partenerului. Acest lucru se realizează printr-o procedură specială, care permite medicului să aleagă doar spermatozoizii activi, viabili, care să ofere șanse cât mai mari de obținere a unei sarcini. Ulterior, spermatozoizii selectați vor fi introduși direct în uterul femeii, printr-un cateter, la aproximativ 36 de ore de la constatarea ovulației, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513