REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.2° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
30.2° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Ce să faci dacă ți se sparge un vas de sânge la ochi

Ce să faci dacă ți se sparge un vas de sânge la ochi

A.F. 8 mai 2024 | 00:00 279

Nu trebuie să vă temeți dacă aveți un vas spart la ochi. Desigur, aceasta nu este o priveliște foarte plăcută, dar poate fi cauzată de motive complet inofensive. Este necesar să aflăm ce este asociat cu roșeața ochiului și apoi să rezolvăm această problemă.

Ce sa faci daca ti se sparge un vas de sange la ochi

Din ce motive se poate sparge un vas în ochi?

Trebuie amintit faptul că acest fenomen neplăcut apare adesea din cauza tensiunii crescute în ochi, în care se află vase delicate, care se confruntă cu tensiune în timpul muncii prelungite lângă ecranul computerului sau a cititului în condiții de iluminare slabă, ceea ce necesită concentrarea vederii.

În acest caz, se observă un spasm al mușchilor vizuali și tonusul vaselor este perturbat. Acestea se revarsă cu sânge și, la un moment dat, peretele capilar se rupe. În plus, o astfel de reacție este cauzată de o activitate fizică crescută sau de vizitarea unei saune.

Capilarele se pot sparge și în cazul consumului excesiv de alcool și chiar din cauza unei schimbări bruște a vremii.

În aceste cazuri, nu trebuie să vă îngrijorați, după câteva zile de la eliminarea încărcăturii sau normalizarea situației, roșeața va dispărea de la sine. Vasele subțiri nu pot rezista la o presiune crescută.

La hipertensivi, înroșirea ochilor poate fi un semn prevestitor al unui accident vascular cerebral sau al unui atac de cord și semnalează că trebuie luate măsuri urgente.

Hemoragiile la nivelul ochiului apar la persoanele care suferă de boli ale sistemului endocrin, în special la diabetici, și în patologiile sistemului circulator. Aceasta poate fi o consecință a creșterii presiunii intracraniene sau a deteriorării peretelui vasului.

Numai un specialist cu studii medicale poate determina cu exactitate cauza problemei și poate prescrie tratamentul necesar.

Ce să faci dacă ți se sparge un vas de sânge la ochi

Dacă acest lucru se întâmplă pentru prima dată și nu simțiți alte simptome neplăcute ale bolii, analizați situația și încercați să eliminați cauza probabilă. Dacă ați găsit motivul care a provocat deteriorarea capilarelor, încercați să scăpați de roșeață și să o preveniți în viitor.

Pentru a face acest lucru, ar trebui să folosiți câteva sfaturi:

  • Nu vă suprasolicitați și nu vă forțați ochii. Nu vă enervați, consumați suficiente vitamine și roșeața va dispărea rapid.
  • Folosiți picături pentru ochi. Dacă cauza hemoragiei este evidentă și nu este legată de alte boli, cumpărați medicamentul adecvat la farmacie.
  • Organizați-vă corespunzător munca la calculator. La fiecare 20 de minute luați ochii de pe ecran, schimbați-vă poziția.
  • Faceți comprese calmante. Nu este necesar să clătiți ochii în caz de hemoragie. Este suficient să preparați o infuzie slabă de ceai, să înmuiați în ea un disc de bumbac și să îl puneți pe pleoapă timp de 10 minute.

Dacă există îndoieli cu privire la cauza roșeață a ochiului sau dacă aceasta nu dispare pentru o perioadă lungă de timp, cereți ajutorul unui medic. Dacă roșeața ochiului a dispărut și nu a reapărut, nu este cazul să vă faceți griji.

Dar, în orice caz, încercați să vizitați un oftalmolog o dată pe an și să fiți examinat de alți specialiști. Acest lucru vă va permite să luați măsuri în timp util pentru boală.

Aveți ochii roșii, apoși, obosiți rapid atunci când lucrați la calculator, iar dimineața pleoapele se lipesc? Acestea sunt semne sigure de „ochi uscat”, unul dintre cele mai frecvente simptome din zilele noastre. Pentru a evita disconfortul, vă va ajuta să urmați câteva reguli:

1. Respectați regimul ochilor

În timpul lucrului prelungit la calculator sau pe tabletă, clipim mai rar, ceea ce înseamnă că ochiul nu este bine hidratat și devine vulnerabil la murdărie și germeni. Încercați să faceți pauze la fiecare oră pentru câteva minute, faceți exerciții pentru ochi. Scoateți-vă ochelarii, nu dormiți cu lentile de contact, aveți grijă de ele în mod corespunzător.

2. Mâncați mai multe legume și fructe verzi, roșii și portocalii

Morcovi, dovleac, spanac, pătrunjel verde, precum și ficat, ulei de pește – acestea conțin vitamina A, care afectează calitatea lacrimilor.

3. Încercați să nu exagerați cu încălzitoarele și aparatele de aer condiționat, mai ales dacă purtați lentile de contact

Aerul prea uscat reduce producția de lacrimi, lentilele se usucă și pot traumatiza corneea. Dacă aerul din cameră este prea uscat, trebuie să folosiți picături pentru ochi și să vă hidratați fața cu apă termală, recomandă actualno.com, citat de exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436