REPLICA ONLINE CONSTANTA

29° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
29° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Ce să nu îți lipsească atunci când faci grătar

Ce să nu îți lipsească atunci când faci grătar

A.V. 22 mai 2023 | 15:42 554

Dacă tot a trecut 1 mai, sezonul grătarelor sunt departe de a se termina. A fost doar începutul unui lung și plăcut șir de grătare în aer liber alături de familie și de prieteni. Până și soarele îți zâmbește cu razele lui și parcă te îndeamnă să ieși afară și să îți inviți toți prietenii la iarbă verde, în grădină și să faceți o fleică de porc sau o carne de vită la grătar.

Ce sa nu iti lipseasca atunci cand faci gratar

Nu toată lumea poate să facă grătar, este și normal pentru că nu este atât de simplu. Gândește-te puțin, oricât de priceput te-ai crede, în grupul tău de prieteni, mai mult ca sigur există un maestru al grătarelor, un asistent care îi dă carnea, cineva care supraveghează treaba când maestrul și asistenții au altă treabă și cineva care face vânt. Să poți să aprinzi un grătar este greu, dar să-l duci la capăt cu toată carnea făcută este cu atât mai greu.

Tocmai de asta, nu oricine poate să facă grătare, dintr-un motiv simplu, ai nevoie de foarte multe informații și tehnici transmise din generație în generație. De exemplu, există o dispută între iubitorii de grătar dacă să folosești sau nu cărbuni. Oricum ar fi, nu acesta o să fie subiectul articolului de astăzi, ci o să fie despre ce nu ar trebui să îți lipsească de la orice grătar. Vorbim despre carne, câteva ustensile și altele. Așa că dacă citești acest articol pe burta goală, îți recomandăm să mănânci ceva înainte pentru că mai mult ca sigur ți se va face poftă.

De ce ustensile ai nevoie pentru grătar?

Cum am spus și mai sus, ne aflăm la începutul verii, iar în traducere liberă asta înseamnă că încep grătarele la iarbă verde. Și ca să nu ai parte de surprize neplăcute, ai nevoie doar de câteva ustensile pentru a merge treaba ca unsă. Ca să îți ușurezi munca lângă foc și pentru a scăpa de stresul curățării grătarului și pentru a nu arde carnea de vită, carnea de porc sau de pui ai nevoie de câteva lucruri.

Cu o perie de curățare din sârmă scapi de grătarul plin de urme de la carne. Poate că totul a mers foarte bine cu carnea, ai mâncat, dar cineva trebuie să curețe grătarul. De ce? Pentru că dacă nu cureți urmele lăsate de carne, riști să se întărească și tot ție îți vei îngreuna munca.
Cu o furculiță profesională pentru grătar scapi de arsurile de pe degete. În loc să întorci carnea de porc să întorci carnea de porc sau de vită repede cu mâinile goale pentru a vedea dacă e făcută, mai bine apelezi la o furculiță pentru grătar. Cu doi zimți ascuțiți și destul de mari în față, nu vei avea probleme cu înfigerea acesteia, indiferent de tipul de carne. Fie ea și carne de porc, vită sau pui, nu contează, pentru că o vei putea apuca fără probleme și întoarce pe cealaltă parte pentru a se găti uniform.

Tipuri de carne care să nu-ți lipsească de la grătar

Când vorbim despre grătar, vorbim și despre multe persoane cu gusturi diferite. Fiecare preferă un preparat diferit sau un tip de carne diferit. De obicei, cele trei principale opțiuni din care poți alege este: carnea de porc, carnea de vită și carnea de pui. Așa că haide să îți vorbim puțin despre ele: Să vorbim mai întâi despre carnea de porc are este o minunăție, dacă este gătită și corect. Unor oameni nu le place carnea de porc, dar multora le place, mai ales pentru că multe feluri se fac și cu carne de porc. Poți să gătești un cotlet de porc, cu os sau fără os și îl poți marina într-o combinație de ulei de măsline, usturoi, ierburi aromatice și condimentele preferate, obligatoriu sare și puțin piper. Sau poți face deja iubiții cârnați sau consacrata fleică de porc. Dacă ești la primul grătar și trebuie să gătești o carne de porc, ai mare grijă.
Carnea de vită, care este și ea foarte pretențioasă este o carne pe care deja o mâncăm în burgeri. Lăsând la o parte certurile dintre tabăra medium rare și well done, important este că toți ne bucurăm de carnea de vită. Ca posibile preparate din carne de vită avem hamburgerul clasic sau cu brânză și kebabul de vită cu puțin usturoi, coriandru și condimentele preferate presărate în carnea tocată.

Ultima, dar nu cea din urmă, carnea de pui care este cea mai des consumată, fiind și cea mai ieftină. Aceasta este o carne care se face relativ repede pe grătar, dar și cu ea trebuie să ai grijă pentru că dacă stă prea mult pe grătar, se face foarte fragedă și fără gust. Ca preparate poți opta la clasicul șnițel, o shaorma cu pui, sosuri și legume sau chiar o salată cu pui.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513