REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.7° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
19.7° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Ce să nu mănânci dacă iei antibiotic. Alimentele care împovărează ficatul și stomacul

Ce să nu mănânci dacă iei antibiotic. Alimentele care împovărează ficatul și stomacul

A.F. 7 octombrie 2023 | 00:00 353

În timpul tratamentului cu antibiotice, cel mai bine este să consumați alimente care conțin metionină. Acest aminoacid este un substrat pentru refacerea organică și biochimică a ficatului.

Ce sa nu mananci daca iei antibiotic. Alimentele care impovareaza ficatul si stomacul

Este conținut în următoarele produse: caviar roșu, șofran, macrou, știucă, știucă, somon roz, calmar, soia, linte, migdale, fistic, alune, nuci, alune, alune de pădure, susan, brânzeturi, brânză, brânză slabă, brânză de vaci, curcan, pui, ouă, carne de vită, miel.

Cea mai multă metionină se găsește în pudra de ouă și cea mai puțină în cereale, dar există. Produsele lactate fermentate aduc, de asemenea, beneficii – iaurtul fără aditivi, iaurtul, kefirul, care influențează menținerea sau restabilirea echilibrului microorganismelor benefice și dăunătoare din intestin.

Este important să consumați suficiente fibre vegetale. În fiecare zi, o persoană ar trebui să consume cel puțin 400 de grame pe zi, de preferință 600 de grame de legume. Fibrele trebuie mestecate bine, ideal de 33 de ori fiecare bucată. Astfel, o persoană obține semnificativ mai multe beneficii din alimente și mănâncă mai puțin.

Ce să nu mănânci dacă iei antibiotic

Produsele care trebuie excluse sunt cele care împovărează ficatul și tractul gastro-intestinal. Evitați alimentele prăjite, grase, sărate, afumate, condimentate, conservele cu oțet.

  • Carne: porc, miel;
  • Cârnați: afumați, cu untură;
  • Grase și condimentate: untură, maioneză, ketchup, muștar, alimente picante, hrean;
  • Produse făinoase: Prăjituri, paste, chipsuri, fursecuri cu umplutură, pâine albă;
  • Prăjituri: ouă, cotlete, pește;

Produse care se recomandă pentru consum

  • Carne fiartă: carne de vită, file de pui;
  • Pește: fiert sau copt;
  • Pâine: integrală cu tărâțe, porumb, hrișcă;
  • Ouă: fierte moi;
  • Fructe: mere, caise uscate, banane (mandarine, lămâi, dacă nu ați avut niciodată alergie la citrice), kiwi, stafide, stafide, ananas;
  • Legume: morcovi, sfeclă roșie, dovlecei, broccoli, varză chinezească, varză, dovleac;

Deoarece este dificil să obții toate vitaminele de care organismul are nevoie din alimente, și cu atât mai mult atunci când iei un antibiotic, se recomandă să iei vitamine în timpul și după administrarea acestora.

Ce să luați cu antibiotice?

Pentru a evita tulburările intestinale (balonări, crampe, diaree, colici) în timp ce luați un antibiotic, trebuie să luați probiotice, prebiotice, simbiotice, sinbiotice.

Medicamente care favorizează digestia normală a alimentelor, previn deteriorarea mucoasei stomacale și protejează împotriva bacteriilor dăunătoare.

Cele mai moderne sunt simbioticele: care conțin o combinație de microorganisme utile (probiotice) și un mediu nutritiv pentru reproducerea lor rapidă (prebiotice). Acestea ne protejează intestinele atunci când luăm antibiotice și previn apariția diareei, potrivit actualno.com, citat de exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513