REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Ce să nu mănânci dacă suferi de anemie

Ce să nu mănânci dacă suferi de anemie

A.F. 29 februarie 2024 | 00:00 267

Anemia este o boală care se caracterizează printr-o scădere a numărului de globule roșii, a hemoglobinei din sânge și dezvoltarea ulterioară a lipsei de oxigen în țesuturi.

Ce sa nu mananci daca suferi de anemie

Dieta pentru anemie este o parte importantă a tratamentului, fără de care este imposibil să se obțină o îmbunătățire a afecțiunii. Principiile de bază ale alimentației Dieta pentru tratamentul anemiei se bazează pe consumul unei cantități maxime de alimente care conțin fier și vitamina B12.

Reguli de bază pentru alimentație

1. Mâncatul trebuie să fie frecvent și separat – cel puțin 5-6 mese pe zi.

2. Toate mesele trebuie să fie la temperatura camerei.

3. Principala sursă de fier este carnea, vegetarienii o pot înlocui cu fructe și legume care conțin acest element.

4. Este foarte important să se monitorizeze regimul de consum și să se bea cel puțin 2 litri de apă pură plată pe zi.

5. Tratamentul termic al produselor poate varia, dar prăjirea este permisă de cel mult 1-2 ori pe săptămână.

6. Cafeaua și ceaiul negru puternic trebuie să fie strict limitate în meniu.

7. Dacă aveți anemie, ar trebui să nu mai consumați băuturi alcoolice. Împreună cu produsele de descompunere a alcoolului etilic, substanțele utile, inclusiv fierul, sunt eliminate din organism.

Produse permise pentru anemie

  • supe de carne și de legume, supe de sfeclă și borș;
  • pâine de secară, produse de panificație din făină integrală;
  • cereale;
  • paste făinoase;
  • ouă de pui și de prepeliță;
  • tipuri de carne dietetică;
  • ficat, rinichi, limbă;
  • mezeluri, cârnați, cârnați, șuncă;
  • legume proaspete (în special leguminoase), fructe;
  • ierburi aromatice proaspete;
  • nuci și alte tipuri de nuci;
  • brânză de vaci, iaurt și alte produse lactate fermentate;
  • toate tipurile de pește, fructe de mare, caviar roșu și negru, alge marine;
  • uleiuri vegetale;
  • miere, halva, dulceață, gem.

Dintre băuturi, cel mai bine este să folosiți apă minerală plată, sucuri naturale de legume și fructe, decocturi de plante sau de măceșe, compoturi și băuturi din fructe.

Care sunt cele mai nocive alimente pentru anemie?

Lista celor mai nocive alimente pentru anemie este mică. Lista lor include:

  • carnea de porc și de miel sunt prea grase;
  • uleiul de pește; untura;
  • marinate;
  • ceaiul negru și cafeaua tare;
  • dulciurile cu cremă bogată de unt.

Alimentele prea grase au un efect negativ asupra sistemului hematopoietic, așa că trebuie să le evitați. Marinatele picante și condimentate accelerează distrugerea globulelor roșii, iar cofeina și taninurile conținute în ceai și cafea înrăutățesc absorbția fierului de către organism.

Prin urmare, în caz de anemie, aceste alimente și băuturi sunt incluse în lista alimentelor interzise, potrivit actualno.com, citat de exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677