REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

CE salută acordul politic pentru modernizarea echipamentelor de control vamal în statele membre UE

CE salută acordul politic pentru modernizarea echipamentelor de control vamal în statele membre UE

Replica API 19 martie 2021 | 00:00 1017

Comisia Europeană a salutat, miercuri, acordul politic provizoriu la care au ajuns Parlamentul European şi statele membre ale UE cu privire la noul Instrument pentru echipamente de control vamal pentru perioada 2021-2027, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar, scrie Agerpres.

Paolo Gentiloni

Noul instrument pune la dispoziţia ţărilor UE un miliard de euro pentru achiziţionarea, modernizarea şi întreţinerea echipamentelor de control vamal de ultimă generaţie, cum ar fi scanerele cu raze X, sistemele automatizate de detectare a plăcuţelor de înmatriculare şi alte detectoare neinvazive pentru punctele de trecere a frontierei, precum şi o varietate de echipamente de laborator pentru analiza mărfurilor. Programul va contribui la punerea în aplicare a Planului de acţiune vamală adoptat în luna septembrie a anului trecut.

"Pe măsură ce societăţile şi economiile noastre evoluează, autorităţile vamale se confruntă cu noi provocări, cum ar fi creşterea enormă a volumului comerţului internaţional, riscuri sporite de fraudă şi un număr tot mai mare de importuri de mărfuri periculoase. Odată pus în aplicare, pachetul de un miliard de euro aprobat astăzi va sprijini statele membre cu instrumente de înaltă tehnologie pentru a-i ajuta pe funcţionarii vamali din prima linie să facă faţă în mod eficient acestor provocări cu care se confruntă uniunea noastră vamală", a declarat comisarul pentru economie, Paolo Gentiloni.

Disponibilitatea unor echipamente de control vamal moderne şi fiabile va contribui la abordarea punctelor slabe de la frontiera externă a UE, care sunt în detrimentul protecţiei intereselor financiare ale UE, precum şi al siguranţei şi securităţii cetăţenilor UE. Acest lucru ar trebui să ajute autorităţile vamale să asigure colectarea corespunzătoare a taxelor vamale, să protejeze cetăţenii UE de mărfurile periculoase şi contrafăcute şi să faciliteze creşterea nivelului comerţului legitim.

Acordul de astăzi este condiţionat de confirmarea oficială de către Parlamentul European şi Consiliu. Odată introdus, instrumentul va sprijini statele membre să achiziţioneze, să întreţină sau să modernizeze echipamente de control vamal relevante, moderne, de ultimă generaţie, securizate, sigure şi ecologice, ceea ce va contribui la poziţionarea uniunii vamale la un nivel superior.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166