REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
28° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ce schimbări se produc în organism dacă mănânci un grapefruit cu 3 ore înainte de culcare

Ce schimbări se produc în organism dacă mănânci un grapefruit cu 3 ore înainte de culcare

A.F. 16 iulie 2024 | 00:00 43

Grapefruitul este creditat cu proprietăți miraculoase de pierdere în greutate . Din acest motiv, se recomandă consumul înainte de a merge la culcare pentru a accelera arderea grăsimilor.

Ce schimbari se produc in organism daca mananci un grapefruit cu 3 ore inainte de culcare

Îmbunătățirea digestiei

Acest fruct este scăzut în calorii (doar 35 kcal per 100 g) și bogat în vitamine, minerale și fibre. Fibrele favorizează sațietatea și îmbunătățesc digestia, făcând din grapefruit o alegere bună pentru o gustare de seară cu 2-3 ore înainte de culcare.

Cu toate acestea, afirmațiile privind efectul său de ardere a grăsimilor nu au fost susținute de cercetări științifice, informează The Health Site. Cel mai probabil, efectul pozitiv al acestui fruct asupra greutății se datorează faptului că grepfrutul ajută la evitarea gustărilor la miezul nopții.

Eliminarea excesului de lichid din organism

Grapefruitul poate ajuta la eliminarea excesului de lichid din organism, îl curăță de toxine și poate promova procesul de ardere a grăsimilor.

Dacă vă plac dietele și le folosiți pentru a pierde în greutate, încercați să beți suc de citrice în mod regulat pe parcursul zilei, cu excepția cazului în care aveți contraindicații. Puteți amesteca suc de grapefruit, portocale și mandarine și adăugați puțină apă la acesta. O astfel de băutură va limita senzația de foame și va da energie, ceea ce este foarte important pentru cei care se limitează în mâncare.

Este important să rețineți că nu este recomandat să consumați grapefruit imediat înainte de a merge la culcare și seara, din cauza acidității sale ridicate. Este contraindicat în gastrită, ulcer și alte boli gastrointestinale.

Dentiștii recomandă clătirea gurii după consumul de grapefruit pentru a proteja smalțul dinților, adaugă publicația.

Efect pozitiv asupra funcției intestinale

Sucul de grapefruit poate avea un efect pozitiv asupra funcției intestinale. Citricele conțin de obicei o mulțime de fibre solubile, care ajută la evitarea problemelor intestinale. Grapefruitul promovează, de asemenea, producția de suc gastric. Consumul regulat al acestui fruct este adesea prescris pentru bolile gastrointestinale, dar nu trebuie să vă auto-medicați – este mai bine să vă consultați medicul.

Toată lumea știe că principala bogăție a fructelor citrice este vitamina C, dar puțini oameni știu de ce această vitamină este atât de utilă. Între timp, vitamina C poate ajuta la menținerea tinereții pielii. Acidul ascorbic ajută la construirea proteinei de colagen, care face pielea elastică și fermă, citează exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510