REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ce școli din Constanța sunt dotate cu panouri fotovoltaice de Renovatio

Ce școli din Constanța sunt dotate cu panouri fotovoltaice de Renovatio

Ana Maria LIPAN 12 septembrie 2023 | 00:00 2372

Companiile din ecosistemul Renovatio Solar SRL au finanțat recent un proiect caritabil, a cărui valoare se ridică la peste jumătate de milion de euro, prin intermediul căreia s-au montat sisteme fotovoltaice pe acoperișurile mai multor școli și grădinițe din UAT-urile din Constanța. Pe lista beneficiarelor regăsim grădinița din Amzacea și școlile gimnaziale din Chirnogeni, Săcele și Comana.

Ce scoli din Constanta sunt dotate cu panouri fotovoltaice de Renovatio

Renovatio Solar SRL, unul dintre principalii jucători de pe piața energiei verzi, a investit masiv anul acesta într-un proiect caritabil prin care mai multe unități de învățământ, cămine culturale, dispensare, dar și lăcașe de cult au fost dotate cu sisteme fotovoltaice.  Grupul de companii a asigurat finanțarea Proiectului „Educație prin Energie Regenerabilă”, derulat de Asociația din Drag și Dor Pentru Comunitate, punând la bătaie mai bine de jumătate de milion de euro. Pe lista beneficiarelor regăsim și 4 unități de învățământ din județul Constanța, care au trecut la aprovizionarea cu energie electrică prin surse sustenabile. Este vorba despre grădinița din Amzacea și școlile gimnaziale din Chirnogeni, Săcele și Comana.

Ce scoli din Constanta sunt dotate cu panouri fotovoltaice de Renovatio

„Cele 53 de sisteme fotovoltaice au fost montate în 12 județe din România. Astfel, în județul Galați s-au montat 24 sisteme, în Bacău - 6, în Ialomița - 5, în Călărași - 4, în Constanța - 4, în Satu Mare - 2, în Olt -2, în Dolj – 2, iar în Giurgiu, București, Dâmbovița și Cluj - câte un sistem”, a declarat Doru Voicu, Director de Strategie al  Ecosistemului de companii Renovatio.

„Până la data de 7 Septembrie 2023, sistemele au generat 45 MWh de electricitate, conform portalului de monitorizare FusionSolar. Menționăm că panourile fotovoltaice nu exportă deocamdată surplusul în rețeaua electrică, dar acest lucru se va schimba în următoarele luni atunci când vor deveni prosumatori. Capacitatea de producție are o putere totală 340 kW, constând în 52 de sisteme a câte 6,15kW, în timp ce sistemul cu numărul 53 are 14,35kW”, a spus, la rândul său, Ionuț Procop, președintele Asociației din Drag și Dor Pentru Comunitate.

Ce scoli din Constanta sunt dotate cu panouri fotovoltaice de Renovatio

În rândul celor aflați la cârma uneia dintre societățile pioniere în domeniul energiei regenerabile, se regăsea până în anul 2013 Dragoş Constantinescu, fiul fostului președinte al României, Emil Constantinescu, în funcția de manager. Compania este patronată de offshore-ul Terravis Limited din Cipru, Alexandru Ioan Teodorescu și Aurel Florin Arion. Teodorescu este un cunoscut om de afaceri din domeniul energiei care se învârte în cercul lui Lucian Bădescu, fiul fostului general SRI, Dumitru Bădescu. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Bun,si? Unde e flota,padurile,rezervele de titei si gaze naturale,unde e industria? Unde sau pe ce s-au cheltuit miliardele de euroi imprumutate de regimurile politico-mafiote romanesti? Avem asa de multe probleme si asa de imense,ca niste cacatisuri de votovoltaice sunt ca paduchele pe langa elefant.
0
0
DE LA TIGARI LA FOTOVOLTAICE E ALTCEVA. CINE ISI MAI ADUCE AMINTE NUMELE CELOR IMPLICATI IN DOSARUL DE CONTRABANDA TIGARETA
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510