REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
21.4° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Ce scuză a găsit un şofer de microbuz în faţa instanţei!

Ce scuză a găsit un şofer de microbuz în faţa instanţei!

Replica API 25 februarie 2022 | 00:54 1515

Șoferul unui microbuz, care efectua curse Constanța-Tufani, a fost oprit în trafic de către inspectorii ISCTR și s-a ales cu o amendă în valoare de 4.500 de lei, pentru că transporta mai mulți călători decât locurile prevăzute în vehicul. Însă, conducătorul auto, angajat al Nursen Transcom SRL, a spus că nu avea cum să transporte mai multe persoane pentru că… știa că sunt controale.

În sarcina șoferului s-a reținut că, la data de 22.09.2021, ora 11.20, pe DN38, KM 16+100, în localitatea Topraisar, județul Constanța, a fost oprit și verificat autovehiculul utilizat de către operatorul rutier Nursen Transcom SRL, condus de către C.M., în timp ce efectua transport contra cost de persoane prin servicii regulate Constanța-Tufani, în trafic național, constatându-se nerespectarea de către conducătorul auto a obligației de a efectua transportul rutier de persoane numai în limita numărului de locuri înscris în certificatul de înmatriculare-certificatul de clasificare, după caz. S-a constatat faptul că se transportau un număr de 22 călători, 6 dintre aceștia fiind peste limita de locuri înscrisă în certificatul de clasificare.

Astfel, i-a fost aplicată o amendă de 4.500 de lei.

Toți șoferii știau că sunt controale

Șoferul a contestat în instanță sancțiunea. Acesta le-a spus magistraților că agenții ISCTR l-au oprit în localitatea Topraisar, între două stații, l-au luat din mers. ”În acel moment, erau trei persoane în picioare, care trebuiau să coboare la următoarea stație. Toți șoferii știau că este control în ziua respectivă și a luat călători numai în limita locurilor. Când a fost oprit, cele trei persoane erau în picioare în dreptul ușii și trebuiau să coboare la stația ce venea în 30 m. Agenții au făcut doar poze și i-au spus să aștepte în stație. Petentul le-a dat toate actele, au verificat cardul tapografic și a rezultat că acesta se încadra în timpii de conducere. Petentul a semnat dovada verificării tapografice, iar agenții i-au spus că e totul în regulă și dacă mai este vorba despre ceva, o să fie trimis la firmă”, a spus conducătorul auto.

Însă, magistrații Judecătoriei Constanța au declinat competența Judecătoriei Medgidia.

Precizăm că administratorul Nursen Transcom SRL este Osman Buran Distel, iar activitatea societății este bazată pe transport călători.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768