REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.3° Constanța Joi, 8 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6815
19.3° Constanța Joi, 8 August 2024 Anul XX Nr. 6815
 

Ce se mai aude de DOSARUL primarului de la Eforie, ACUZAT de ABUZ în SERVICIU!

Ce se mai aude de DOSARUL primarului de la Eforie, ACUZAT de ABUZ în SERVICIU!

Replica API 16 noiembrie 2021 | 23:04 4219

Continuă cercetarea judecătorească în dosarul în care primarul din Eforie, Robert Nicolae Șerban, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, alături de alte două persoane. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 26.11.2021, ora 10.00.

Robert Șerban

Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Constanța pe 8.01.2020, trimiși în judecată fiind Robert Nicolae Șerban, Florian Cojea și Viorica Greceanu, iar parte vătămată Unitatea Administrativ Teritorială Eforie. Primul termen în proces a avut loc pe 12.03.2021, după ce dosarul a trecut prin cameră preliminară. De atunci au tot fost depuse cereri de amânare, însă, acum, a fost stabilit următorul termen pe 26.11.2021, în vederea continuării cercetării judecătorești.

Potrivit anchetatorilor, Şerban Robert Nicolae, primar al oraşului Eforie atât la data săvârşirii faptei cât şi în prezent, a fost trimis în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

De asemenea, Greceanu Viorica, secretarul oraşului Eforie la data săvârşirii faptei, în prezent administrator public al oraşului Eforie, a fost trimisă în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu, iar Cojea Florian, consilier local în cadrul Consiliului Local Eforie la data săvârşirii faptei, apoi administrator al S.C. Efo Urban S.R.L., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu.

”Inculpatul Şerban Robert Nicolae, în calitate de primar al oraşului Eforie, cu intenţie, a efectuat demersuri, cu încălcarea dispoziţiilor legale, în vederea vânzării imobilului teren în suprafaţă de 3.150 mp, ce împrejmuieşte Restaurantul Litoral din Eforie (imobil compus din construcţie şi terenul de sub construcţie), către S.C. Briza Mării Negre S.R.L., societate care administra restaurantul de mai sus, şi în care viceprimarul staţiunii, Chiparul Dănuţ, are calitatea de asociat, şi a încheiat, prin semnătură delegată, contractul de vânzare-cumpărare din data de 08.03.2019, în schimbul preţului de 189.000 euro, asigurând astfel un folos necuvenit S.C. Briza Mării Negre S.R.L., respectiv suprafaţa de teren ce a trecut, în mod nelegal, în patrimoniul S.C. Briza Mării Negre S.R.L.Vânzare-cumpărare a avut loc cu încălcarea dispoziţiilor art.36 alin.5 lit.b rap. la art.45 alin.3 din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală, care prevede că hotărârile privind patrimoniul se adoptă cu votul a două treimi din numărul total al consilierilor locali în funcţie. În concret, Hotărârea Consiliului Local Eforie nr.223/23.12.2016, prin care s-a decis vânzarea imobilului-teren sus-menţionat către S.C. Briza Mării Negre S.R.L. a fost votată de 11 consilieri dintre cei 17 în funcţie, însă două treimi din numărul total al consilierilor locali în funcţie este 11, 33 (3), astfel că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru adoptarea hotărârii”, potrivit procurorilor.

Mai multe detalii despre dosar, aici: Primarul din Eforie, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Articol de 2 lei ati vazut ca au comentat p****i si acum hai sa mai scriem de el,doar e campanie
0
0
fac ce vrea muschiul meu, imi trag casa la ef sud fara autorizarie, terasa nu este a mea doar cu numele, restul este al lui roby si cruso! toto stie tot.
0
0
Dar cu inculpata aia de Greceanu Viorica care face ce vrea in primarie zici ca ea lu Masa , si Coja care face un hotel in buza mari la eforie sud nu il vede nimeni caracatita din primarie , toare lucrarile le ia de la primarie care e in mina cu primarul si Viorica care semneza , sa plece jgodia aia de Viorica numai rau a facut in orimarie...
2
0
E unul din. Mafioti de carton din eforie unde e o mare claca de. Bombardieri, vara fac ledea in eforie nord si sud unde e o bomba. Alimentara
3
0
Munteanu e mai destept singur de zece ori fata de gloata actuala de la primarie
2
0
Se intorc alde Munteanu si gaina sa ti arate cum sr capusaza o premarie
1
1
bravoo....la cusca a capusat Eforia cu firmele lui
4
2
La puscarieeeee la puscarieeeee ati pus monopol pe toata faleza aveti la hoteluri si pensiuni de nu mai stiti de voi
6
1
Ghftdtdtttt
0
0
Mue Serban
6
1
Roby dupa ce te duci la cusca da vezi ce muiuri ii dau lu ada iti trimit filmari tinem aproape
9
1
Cert e un singur lucru: la Eforie exista primar! E singurul din judet care atrage fonduri europene de zeci de milioane de euro! Orasul e santier, da! Asa trebuie sa fie cand dezvolti orasul! Acum, sa aiba grija si de cum se executa lucrarile!
5
8
Sa il sugeti ca muriti de ciuda ca e singurul primar care isi face treaba si schimba Eforia in bine. Zdrentelor
8
17
Iftime Marcel , ca trecea si acasa pe la primar
13
4

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303