REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ce șmecherie a găsit fostul șef al CNAS, Lucian Duță, pentru a-și ușura viața în pușcărie!

Ce șmecherie a găsit fostul șef al CNAS, Lucian Duță, pentru a-și ușura viața în pușcărie!

Mirela PASCAL 19 decembrie 2023 | 00:00 2716

Lucian Duță, fostul șef PDL al Casei de Sănătate, condamnat la 6 ani de închisoare, și-a epuizat toate resursele în încercarea de a scăpa de pușcărie. Deși depune cereri peste cereri, în speranța că va fi eliberat, soarta pare să fie împotriva fostului șef al CNAS. Și, dacă tot nu reușește să scape din penitenciar, Duță încearcă, măcar, să obțină un regim de executare a pedepsei mai blând. 

Ce smecherie a gasit fostul sef al CNAS, Lucian Duta, pentru a-si usura viata in puscarie!Lucian Duță

În decembrie 2018, DNA l-a trimis în judecată pe Lucian Duță pentru luare de mită în formă continuată. Fostul șef al CNAS este acuzat că ar fi primit o mită de 6,3 milioane de euro cash sau direct în contul din Elveţia al unei firme off-shore înregistrată în Charleston, Saint Kitts&Nevis din Antile (Caraibe), potrivit rechizitoriului DNA.

Ce smecherie a gasit fostul sef al CNAS, Lucian Duta, pentru a-si usura viata in puscarie!Lucian Duță

În ultima perioadă, Duță a formulat o mulțime de contestații, însă Curtea de Apel București i le-a respins pe bandă rulantă. Și, dacă tot nu reușește să iasă din pușcărie, măcar încearcă să obțină executarea pedepsei în regim... mai ușor, în prezent fiind încarcerat în regim închis. Așa se face că a mers, din nou, în fața judecătorilor, formulând plângere conform art. 39 din Legea 254/2013, lege care face referire la regimurile de executare a pedepselor privative de libertate. Regimul de executare a pedepsei privative de libertate se stabileşte de către o comisie la prima întrunire a acesteia. La stabilirea regimului de executare se au în vedere următoarele criterii: durata pedepsei privative de libertate; gradul de risc al persoanei condamnate; antecedentele penale; vârsta şi starea de sănătate ale persoanei condamnate; conduita persoanei condamnate, pozitivă sau negativă, inclusiv în perioadele de detenţie anterioare; nevoile identificate şi abilităţile persoanei condamnate, necesare includerii în programe educaţionale, de asistenţă psihologică şi asistenţă socială; disponibilitatea persoanei condamnate de a presta muncă şi de a participa la activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială, moral-religioase, instruire şcolară şi formare profesională.

Comisia penitenciarului nu a dat o rezoluție care să-l mulțumească pe Duță, acesta fiind motivul pentru care a formulat plângere, în instanță, pe 8 noiembrie. Mai are de așteptat până va primi un răspuns, pentru că are termen de judecată abia în ianuarie, anul viitor.

De ce a fost acuzat Duță

Fostul șef al CNAS este acuzat că ar fi primit o mită de 6,3 milioane de euro cash sau direct în contul din Elveţia al unei firme off-shore înregistrată în Charleston, Saint Kitts&Nevis din Antile (Caraibe), potrivit rechizitoriului DNA. Duţă ar fi primit 800.000 de euro cash şi 5.500.000 de euro în cont. Cash-ul l-ar fi primit personal într-un garaj, într-o sală alăturată biroului de la CNAS, despre care susţinea că ar fi fost protejată împotriva înregistrărilor sau într-un apartament vecin şi care nu era pe numele lui, se arată în rechizitoriu. Fostul pedelist ar fi primit mita, reprezentând un comision de 10% din valoarea contractelor IT acordate de CNAS, de la Radu Enache, reprezentantul Hewlett Packard (HP) România şi de la Irina Socol, reprezentantul subcontractantului Siveco România. Unul dintre contractele pentru care Lucian Duţă ar fi cerut comisionul de 10 la sută este cel din aprilie 2012 pentru implementarea Cardului Naţional de Asigurări Sociale de Sănătate în valoare de peste 87 milioane de lei, adică peste 18 milioane de euro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
am facut doar observatia evidenta ca cu o floare nu se face primavara si ar fi trebuit sa fie prinsi mult mai multi dar cu politia si justitia noastre corupte nu s-a vrut greu la deal
2
0
Hot dezgustator, putrezeste in iad
2
0
Cine poate oase roade invidiosilor
0
3
si recuperarea prejudiciului unde e?votam aur sa scapam de asa ceva in tara asta
4
3
Ce ai vrut sa zici? Ca nu e bine ca l-au prins? Sau ca daca tot mai sunt o gramada sa il lase liber si pe el. Sau daca l-au prins, sa il ierte? p*****a exprimare sa nu zic minte!
3
1
Proc urorii ce mai fac
4
0
parca e singurul de care am auzit asta pana acum sa inteleg ca era singurul din tara asta care s-a gandit la asta l-au prins si gata acum nu mai avem coruptie asa mare cu milioane si off shoruri cine stie cati mai sunt nu au fost prinsi si nu o sa aflam niciodata de ei
8
3

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510