REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Ce spun reprezentanții Gărzii de Coastă despre acțiunea DNA din Portul Constanța

Ce spun reprezentanții Gărzii de Coastă despre acțiunea DNA din Portul Constanța

Victor ROTARU 30 decembrie 2023 | 19:30 2890

În data de 30.12.2023, procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Constanța și polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului P.C.M.I.I.T al Gărzii de Coastă au realizat o acțiune de prindere în flagrant, în urma căreia s-a dispus ridicarea în vederea confiscării, a sumei de 110.000 dolari, 2167 baxuri țigări provenite din contrabandă și a unei cantități de 21 tone de tutun pentru narghilea. De asemenea, patru persoane au fost reținute pentru o perioadă de 24 de ore, și ulterior, trimise Judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă calificată, dare de mită și cumpărare de influență în formă continuată.

Ce spun reprezentantii Garzii de Coasta despre actiunea DNA din Portul ConstantaImagini de la acțiune

Acțiunea reprezintă o etapă a activităților de procedură penală, desfășurate timp de un an și două luni (perioada noiembrie 2022 – decembrie 2023), de către polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța. În cauză, a fost documentată activitatea infracțională a mai multor persoane, specializate în traficul cu țigări de contrabandă, în sistem containerizat, prin Portul Constanța.

Din cercetări, a rezultat faptul că țigările de contrabandă și tutun pentru narghilea erau introduse în România prin Portul Constanța ori Constanța Sud Agigea, fiind disimulate în containere prin metoda “capac”. Pentru a crea aparența unui import legal, în documentele de transport, erau menționate bunuri care au mai făcut obiectul unor importuri legale, respectiv ”limonadă”.

Ce spun reprezentantii Garzii de Coasta despre actiunea DNA din Portul ConstantaImagini de la acțiune

Pentru introducerea unui astfel de container în România, suspecții au oferit, cu titlu de mită, organelor cu atribuții de control suma de 175.000 EURO.
                  
Pentru documentarea cauzei, alături de polițiștii de frontieră au acționat reprezentanți ai Direcției Operațiuni Speciale și ai  Biroului Vamal Constanța Sud Agigea

Ce spun reprezentantii Garzii de Coasta despre actiunea DNA din Portul ConstantaImagini de la acțiune

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gruparea Vameșilor,Dosarul “ Portul “, DNA Sa vină să va ia!!! Aia cămăși albe acum sunt bussinesmani au cumpărat tot Portul Agigea. Pilca, Fainerea, Bogatu, Teseleanu…etc.
1
0
cu vamesii din portul cta, a fost o telenovela relatata in presa si atit. acum sint oameni de afaceri spalati, calcati de noroc. toti au vile, nu stiu daca i-a puricat dna, sau au facut bara-bara.
2
1
A BATUT LA OCHI CAT NIMIC NU S-A PRINS LA CONSTANTA IN PORT, ACUM BRUSC,SHOC, BREIKIN NIUZ, UN CONTAINER CU TIGARI, CE E DREPT PANA ACUM NU AU FOST TIGARI FARA TIMBRU PE PIATA LA VANZARE,ACUM STATUL VIGILENT L-A LUAT PE UN MARE SI UNICUL i*******r,DEJA ALA STIA CAT SA DEA LA UN CONTAINER, PROBABIL CA TURA A FOST SCHIMBATA SI NU A VRUT SA SE RISTE CEL CARE A ANUNTAT DNA EL ARE OAMENII PE CARE II CUNOASTE EL,BRAVO ASA NU MAI SUNT TIGARI NETIMBRATE LA VANZARE URA
2
1
Oameni buni, ați auzit despre un analog al Via.gra, care este de 3 ori mai eficient și complet sigur la orice vârstă și, de asemenea, tratează bolile masculine. L-am testat personal si acum il recomand tuturor, este un lucru mega tare, citeste singur ce poate face-------> gg.gg/blubio
0
4

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677