REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mie., 4 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6842
21.4° Constanța Miercuri, 4 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6842
 

Ce spun reprezentanții Gărzii de Coastă despre polițistul găsit mort în baie

Ce spun reprezentanții Gărzii de Coastă despre polițistul găsit mort în baie

Victor ROTARU 20 iulie 2024 | 11:19 1473

Tragedie într-o familie din Tulcea! Un polițist de frontieră, detașat pe litoral la începutul verii, și-a pierdut viața în urma unui stop cardio respirator. Plugărașu Daniel, căci despre el este vorba, era detașat la Oltina și, potrivit colegilor săi, ar fi murit din cauza căldurii excesive, dar și a condițiilor avute în timpul programului de lucru, autospecialele de patrulare neavând aer condiționat. Acum, reprezentanții Gărzii de Coastă au venit cu un punct de vedere în care specifică faptul că mașinile au aer condiționat, polițiștii de frontieră primind în misiuni 1.500 de sticle de apă.

Ce spun reprezentantii Garzii de Coasta despre politistul gasit mort in baie

Cu privire la informațiile  apărute în spațiul public privind misiunile desfășurate de polițiștii de frontiera și la decesul unui coleg, compartimentul Purtător de Cuvânt este abilitat sa comunice următoarele:

„Pentru a îndeplini obiectivul principal al instituției, respectiv prevenirea și combaterea migrației ilegale și a infracționalității transfrontaliere, în anumite situații punctuale, precum sezonul estival, aglomerarea punctelor de trecere, cooperarea cu autoritățile bulgare pentru înlăturarea unor riscuri migraționiste în zona de competență, Garda de Coastă suplimentează numărul polițiștilor de frontieră care desfășoară astfel de activități, atât prin delegarea unor lucrători de la alte structuri, cu acordul acestora, cât și prin efectuarea de misiuni operative. Ambele acțiuni, delegarea și misiunea, sunt acțiuni legale puse la dispoziție de legiuitor ca să deservească astfel de nevoi ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Atât delegările cât și misiunile punctuale au fost dispuse conform prevederilor legale, în baza unor planuri de măsuri, iar orele suplimentare efectuate sunt recuperate in termenul legal, în caz contrar, fiind plătite conform legii. În condițiile de temperatură ridicată din ultima perioadă, au fost aplicate prevederile art. 4 pt. B din OUG99/2000, fiind distribuite către polițiștii de frontieră planificați în misiuni 1500 de sticle de apă. Totodată, s-a avut în vedere ca polițiștii de frontieră planificați în misiuni de patrulare auto, pe timpul zilei, cu autospecialele de serviciu cu aer condiționat funcțional.

Privind situația colegului nostru găsit decedat, precizăm faptul că acesta a fost delegat doar timp de câteva zile. Misiunile au fost executate cu acordul său, el fiind delegat din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Tulcea, să desfășoare activități de supraveghere și control a frontierei de stat în cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Băneasa pe o perioada limitata de timp. Nu era cunoscut cu probleme de sănătate, fiind apt medical, iar decesul a survenit în timpul liber.
Garda de Coastă a fost și este alături de familia greu încercată și ne exprimăm compasiunea și întregul nostru sprijin, în aceste momente de grea suferință.”, au transmis reprezentanții Gărzii de Coastă.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516