REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ce spune Aeroportul Mihail Kogălniceanu despre contractul atribuit fără licitație către SC Gaz Est SA

Ce spune Aeroportul Mihail Kogălniceanu despre contractul atribuit fără licitație către SC Gaz Est SA

Ana Maria LIPAN 28 septembrie 2023 | 00:00 3371

S.N. Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu - Constanta S.A., condus de Bogdan Artagea, a făcut precizări cu privire la contractul pentru furnizarea de gaze naturale, care a fost atribuit în baza unei proceduri de negociere, fără licitație, recent companiei SC Gaz Est SA. 

Ce spune Aeroportul Mihail Kogalniceanu despre contractul atribuit fara licitatie catre SC Gaz Est SABogdan Artagea, directorul aeroportului

 

Ca urmare a apariției articolului "Aeroportul Mihail Kogălniceanu a dat un contract fără licitație unei firme controlate de fostul șef al PSD Vaslui", reprezentanții aeroportului au oferit mai multe detalii. 

"Contractul de gaze naturale a fost încheiat în urma derulării procedurii de negociere fără publicare prealabilă a unei invitații la o procedură concurențială de ofertare, în conformitate cu art. 117, alin. (1), lit. g) (Achiziție de produse cotate și achiziționate pe o piață de mărfuri) din Legea 99/2016 privind achizițiile sectoriale, cu modificările și completările ulterioare și în conformitate cu art. 50 din Directiva 2014/25/UE. 

Achiziția s-a efectuat printr-o procedură reglementată de Legea 99/2016 privind achizițiile sectoriale, cu modificările și completările ulterioare și în conformitate cu art. 50 din Directiva 2014/25/UE, lege în baza căreia S.N. A.I.M.K.C. S.A. derulează toate achizițiile. Procedura constă în transmiterea ordinului inițiator de cumpărare emis de către entitatea contractantă, ordin care se transmite împreună cu documentația de atribuire Bursei Române de Mărfuri. În baza acestor documente, ofertanții își exprimă interesul prin depunerea de oferte până la data și ora stabilite până la începerea sedinței de tranzacționare. Ședința de tranzacționare este electronică pe platforma Bursei Române de Mărfuri. În aceeași zi cu transmiterea documentației către Bursa Române de Mărfuri se notifică și ANAP, ca organism de control  ex-ante a documentației de atribuire, privind demararea procedurii de achiziție.

Orice societate, în temeiul prevederilor legale menționate mai sus, are dreptul să urmeze procedura descrisă; Având în vedere specificul activității S.N. A.I.M.K.C. S.A, a fost necesară finalizarea  acestei proceduri într-un termen mult mai scurt, drept pentru care s-a ales tipul de procedură redat mai sus. Mai mult decât atât,  aplicarea procedurii descrise, în care operatorii economici au posibilitatea de a se înscrie pe platforma Bursei Române de Mărfuri, asigură în mod direct și evident transparența atribuirii acestor contracte. Criteriul de atribuire folosit în cadrul procedurii de negociere fără invitație prealabilă a fost “prețul cel mai scăzut”.

Date fiind cele expuse mai sus, vă menționăm că Societatea Națională Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța S.A.  a respectat în întregime prevederile legale aplicabile.", menționează dreptul la replică transmis de aceștia. 


 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt curios: ce salariu incaseaza directorul unui aeroport fara pasageri?
6
0
totul este legal. Numai spaga nu. Pe cat facem pariu ca mwistul vasluian nu face parnaie ??? La fel ca porcul din articol. Toata tara e plina de kkti ca astia.
5
0
Hai cu DNA pe el ca behaie imediat cat a furat.... Ca ala din Vasluie
10
1
bagamias p**a in mata de gas imputit, de ce gura matii ai stat pana in ultimul moment ca sa dai contractul direct fa scoafo? la puscarie cu tine, porcule
8
0
Bine ca retardul asta buhait nu are voie sa procreeze.
14
0
Vin sa ti aduc strictul necesar,o bocceluta o sa stai ceva pe acolo !Poarta Alba, ai de unde sa slabesti in primiii ani ! ca esti grasut !
9
0
Ce kkt de aeropirt cu 2 curse pe an
14
0
Bai frate, la toate Aeroporturile sunt numai directori de astia grasi, gusati si gâfaitori…
17
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510