REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Sâm., 3 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6810
20.4° Constanța Sâmbătă, 3 August 2024 Anul XX Nr. 6810
 

Ce spune Alexandru Rafila despre o posibilă grevă generală în Sănătate

Ce spune Alexandru Rafila despre o posibilă grevă generală în Sănătate

Virgil STOIAN 5 iunie 2023 | 00:00 602

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, a spus care sunt șansele pentru o posibilă grevă generală și în Sănătate. Oficialul e de părere că ”întotdeauna există o posibilitate”.

Ce spune Alexandru Rafila despre o posibila greva generala in Sanatate

O grevă generală în Sănătate nu este exclusă în totalitate de ministrul sănătății, Alexandru Rafila. La finalul lunii mai, sindicaliștii au dat un ultimatum pentru Guvern pentru rezolvarea revendicărilor.

Alexandru Rafila nu exclude o posibilă grevă în Sănătate

După profesori, și angajații sanitari amenință cu acțiuni de protest. Federația Sanitas a anunțat, miercuri, într-un comunicat de presă, că inițial va fi o grevă japoneză stabilită deja pentru 7 iunie și nu va fi întreruptă activitatea.

Apoi, dacă revendicările nu vor fi rezolvate, reprezentanții din sănătate ar urma să intre în grevă generală la finalul lunii. De la Guvern, ministrul sănătăţii, Alexandru Rafila este de părere că ”întotdeauna există o posibilitate” ca sindicaliştii din Sănătate să declanşeze o grevă.

Pe de altă parte, oficialul social-democrat este optimist că nu se va ajunge acolo. Rafila dezvăluie că şapte dintre revendicările acestora au făcut obiectul ”unui agreement” şi sunt realizabile în perioada imediat următoare.

”Întotdeauna există o posibilitate şi dacă noi, cei care am discutat cu sindicaliştii, nu ne ţinem promisiunile, lucrul acesta este posibil, dar nu cred să fie cazul. Eu am participat la multe runde de discuţii, atât cu Sanitas, cât şi cu Solidaritatea Sanitară.

Ultima discuţie a fost la sediul Guvernului României cu primul ministru şi cu domnul preşedinte Ciolacu, iar şapte dintre revendicările sindicaliştilor de la Sanitas, au făcut obiectul nu numai a discuţiei, ci şi a unui agreement. Unele dintre ele sunt realizabile în perioada imediat următoare, e vorba de blocarea posturilor din sistemul de sănătate, scoaterea lor la concurs”, a declarat Alexandru Rafila.

În apariția sa televizată de joi, dr. Rafila a mai adăugat că în scurt timp se poate semna şi contractul colectiv de muncă. ”De asemenea, semnarea contractului colectiv de muncă, se poate încheia în scurt timp.

Mai avem un singur element legat de stabilirea numărului de zile de concediu. În plus, sunt alte revendicări care au fost de comun acord, agreate, respectiv finanţarea voucherelor de vacanţă, dintr-un fond separat de bugetul spitalului”, a adăugat ministrul.

Dacă în Sănătate lucrurile încă par liniștite, în Educație lucrurile sunt mult mai grave. Elevii se întreabă ce se întâmplă cu examenele naționale, Evaluarea Națională și Bacalaureatul, potrivit fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Alexandre vb de promisiuni.Tre sa regurgitez acum imediat.Ce ai rezolvat la spitalul de Infecțioase Constanta.Ii vai si vai si azi.Asa k mai taci drku din gura.Facator de NIMIC ce esti.
2
0
Alexandre ce mai faci fecala umană.Te ai scos la Constanta greva din spitale va fi mai mica ai reusit sa păstrezi spit de infecțioase aproape închis.Dumneata si alta euglena verde o molusca VERGILIUS pe numele de botez al ei.Medici inclusiv as de acolo va doresc un călduros alupigus.
2
0
Ce revendicari si ce agreement escrocule ? nu se intelege nimic; cadrele medii din sanatate sunt printre cei cu cele mai mici salarii din tara asta iar munca este mai grea si mai periculoasa ca in multe alte domenii ; dati oamenilor banii pe care ii merita; problema este ca avem un sistem cu 19 milioane de beneficiari si 5 milioane de contributori iar guvernul si parlamentul sunt singurii vinovati de asta ca si de subfinantarea puternica a sistemului si de statisticile de groaza in care suntem pe primul loc la o multime de indicatori de sanatate negativi
2
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768