REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.7° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
16.7° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

Ce spune CHIȚAC despre modificarea regulamentului de ACCES în PENINSULĂ!

Ce spune CHIȚAC despre modificarea regulamentului de ACCES în PENINSULĂ!

Replica API 14 decembrie 2021 | 00:00 3585

Având în vedere faptul, că prin HCL 294/2021, privind aprobarea Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța, au fost instituite o serie de măsuri ce au ca principal scop punerea în valoare a Zonei Peninsulare, în momentul punerii în practică, a rezultat nevoia de detaliere și clarificare a tipurilor de permise, precum și stabilirea accesului auto în vederea protejării zonei pietonale, a spus primarul Vergil Chițac.

În acest sens, potrivit primarului Constanței, Vergil Chițac, în cadrul ședințelor Comisiei de elaborare a Regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța, au fost analizate propunerile de modificare și completare a HCL nr. 294/2021, transmise de către cetățeni, fundații, organizații, precum și aspectele practice semnalate de către organele de specialitate.

”Cât privește inițiativa grupurilor consilierilor locali PNL și USR de reglementare a accesului carosabil neîngrădit pe traseele: 1. Intrare Remus Opreanu – stânga pe str. Revoluția din 22 Decembrie 1989 – bd. Regina Elisabeta ieșire și 2. Intrare bd. Tomis, str. Traian – stânga pe str. Sulmona – stânga pe str. Mircea cel Bătrân iesire sau dreapta pe str. Sulmona- str. Vasile Canarache iesire), propun amânarea inițierii unui proiect de modificare cu acest obiect până la obținerea punctului de vedere al autorităților competente cu privire la eventuala incidență a OUG nr. 66/2011 privind prevenirea, constatarea și sancționarea neregulilor apărute în obținerea și accesul carosabil neîngrădit utilizarea fondurilor europene și/sau fondurilor publice naționale aferente acestora. Avem în vedere împrejurarea că cele 2 trasee au fost reglementate ca ”ocazional carosabile” în vederea obținerii de fonduri europene destinate reabilitării căilor de acces în peninsulă, iar accesul neîngrădit le-ar transforma în ”carosabile”, putând antrena răspunderea municipiului și obligația restituirii fondurilor europene obținute condiționat de schimbarea regimului acestora din carosabile în ocazional carosabile. Având în vedere cele menționate, considerăm necesară modificarea și completarea HCL nr. 294/2021 privind “Aprobarea regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța”. În temeiul dispozițiilor art. 129 alin. (2) lit.c) coroborat cu alin.(6) lit. c), art.139 alin.(2), art.196 alin.(1), lit.a) și art.243 alin.(1) lit.a) din O.U.G. nr.57/2019 privind Codul Administrativ, propun spre aprobare, proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea HCL nr. 294/2021 privind “Aprobarea regulamentului de acces în Zona Peninsulară a municipiului Constanța”, a spus Vergil Chițac.

Citește și:

REGULAMENTUL de ACCES în PENINSULĂ se MODIFICĂ; este în consultare publică

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Este ca ajungem sa regretam ciuma rosie... Parca suntem blestemati noi comstantenii...
4
0
Muii mos Teaca, hodorog fara discernamant. Traim mai rau ca pe vremea lui Fatalau, cand traiam ca in iad, imbecil senil si sinistru.
6
0
PNL maxim 2 la suta tradqtori nrnorociti sa va duceti cu ovanesianca si parcarile si peninsula sa va bagati barierele in f und
10
3
Jenant sa imi amintesc ca dupa 15 ani de pesedei si mazarei am ales PNL si am luat teapa vietii cu un habarnist ca amiratul si o hrapareata fara scrupule pe post de city managero jupaneasa face etnia ei de tot ra hatul
15
2
Jenant sa imi amintesc ca dupa 15 ani de pesedei si mazarei am ales PNL si am luat teapa vietii cu un habarnist ca amiratul si o hrapareata fara scrupule pe post de city managero jupaneasa face etnia ei de tot ra hatul
17
2
Cand faceti ceva cu abuzurile lui Dumitru? Vi s-a adus la cunostinta si verbal si scris! Va bateti joc de angajati dl primar prin nepasare!
11
0
Cand ati vazut voi apv-ist sa faca ceva decat sa frece menta si sa manance la popota
17
4
hal de amiral de vase pentru fecale! nenorocit de om!
18
3
Asta-i primar?
23
3
Jalnic personaj.
22
4
Vuie Mergil
25
4
Omul asta nu stie decat sa spuna povesti. Doar, doar asa sa isi acopere incompetenta si lipsa de interes in relatia cu constantenii.
38
4
Ocazional carosabil ar insemna si daca puneti un semn cu acces interzis cu exceptia riveranilor si a autovehiculelor autorizate. Nu ar fi mult mai simplu asa? Cred ca ar multumi pe toata lumea si ar respecta cerinta aceasta asumata oricum aiurea. Chiar nu se puteau accesa fonduri europene mai cu cap? Chiar nu s-a facut o analiza serioasa la acel moment? V-a interesat doar sa luati banii, ce se intampla dupa, nu mai conteaza.
20
5
AL DE SUB MINE ALUPIGUS TU SI MAMATA
8
9
muye la satra PZD-Ciuma Rosie. , si la toti votantii lor.
13
18
Este necesar un regulament bine documentat ptr aceasta frumoasa zona.
25
2
Nu-l mai bagati in seama, omul e doar un amiral de desert, atat.
36
6
Un primar care nu se pricepe si nu intelege nimc!
43
5
Amiralul de k.katron iar joaca sotron!
35
6
Daca era popota in Piata Ovidiu facea autostrada pana acolo
49
6
Imi pare rau dupa Fagadau , era cu 10 clase peste matale...
58
7

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303