REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.1° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
27.1° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Ce spune Claudiu Ceti despre filiera banilor ajunși în ONG-ul înființat de Daniel Florea

Ce spune Claudiu Ceti despre filiera banilor ajunși în ONG-ul înființat de Daniel Florea

Replica API 25 mai 2022 | 01:02 3932

Poliţiştii au efectuat, marţi, 24 mai, şapte percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Ialomiţa, într-un dosar în care o organizaţie nonguvernamentală este suspectată că a primit fonduri în valoare totală de 30 de milioane de lei de la o autoritate locală, pe care le-ar fi cheltuit cu bunuri şi servicii la preţuri supraevaluate. Percheziții au fost și la Primăria Sectorului 5 din București, dar și la fostul primar, Daniel Florea, și ONG-ul fiind „Grupul de Acțiune Locala”. În cauză a fost deschis dosar penal IN REM, pentru săvârșirea infracțiunilor de: abuz în serviciu, delapidare, evaziune fiscală.

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare, marţi, 7 mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Ialomiţa, a anunţat Poliţia Capitalei. Totodată, au fost puse în aplicare şi ordonanţe de ridicare a unor înscrisuri, într-un dosar de abuz în serviciu, delapidare şi evaziune fiscală. Conform documentelor ridicate, fostul primar Daniel Florea a fost inițiatorul tuturor proiectelor de Consiliu Local ale Sectorului 5, iar Alina Soare era Președintele ONG-ului „Grupul de Acțiune Locala”, înființat de Florea, și angajata Primăriei Sectorului 5 în perioada 2019-2020 vizată de dosarul penal.

Daniel Florea

În urma verificărilor efectuate în anul 2021 de către Curtea de Conturi a României și de către Corpul de Control al Primarului Sectorului 5 aceștia au emis rapoarte prin care prezentau situația de nelegalitate. Ținând cont de cele menționate, primarul în funcție la acea vreme, Cristian Popescu Piedone, a inițiat proiectul de hotărâre de consiliu local Sector 5 prin care solicita retragerea din acest ONG, ca membru. Acest lucru a fost imperios necesar ținând cont de suspiciunile cu privire la modul de cheltuire a banilor proveniți din fonduri publice și problemele identificate în acest ONG. Abia în anul 2022 s-a format o majoritate în Consiliu Local Sector 5 pentru retragerea Primăriei Sector 5 din acest ONG.” a declarat Ceti Claudiu Octavian, șef de cabinet al Primăriei Sectorului 5, pentru Replica de Constanța.

Claudiu Ceti

27.000.000 de lei, finanțate către ”Grupul de Acțiune Locală”

În urma verificărilor parțiale s-a constatat că acest ONG nu a respectat prevederile Legii 98/2016 privind achizițiile publice, procedurile de atribuire a contractelor, etc. Aproximativ 14.000.000 lei s-au cheltuit pentru achiziția de legume, fructe și alte produse alimentare, restul s-au cheltuit pentru vidanjarea scărilor de bloc. Sume importante s-au mai cheltuit și pentru investiții care nu au putut fi identificate în teren sau pentru investiții unde există suspiciune de dublă finanțare cu alte proiecte de investiții efectuate de Primăria Sector 5 în perioada 2019-2020. Suma record finanțată către acest ONG care nu este de utilitate publică este de peste 27.000.000 lei.” a mai spus Ceti.

Cine este Daniel Florea

Daniel Florea, constănțean de origine, și-a început cariera de politician în 2008, când a încercat să obțină un mandate pe listele PDL. Eșecul nu l-a făcut să dea înapoi, însă l-a făcut sa vireze la 180 de grade și să treacă în barca PSD-ului, obținând un mandat de deputat de Călărași pe listele social-democraților. În fine, avocatul constănțean a reușit să câștige confortabilul fotoliu de primar al Sectorului 5 București, între 2016 -2020, din cauza căruia are acum probleme cu legea.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai e frumos bai ceti? Va sifonati intre voi?
0
0
Ce studii are ceti de isi spune parerea?
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768