REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
11.1° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

Ce spune învățătoarea de la Școala 29, acuzată de discriminare!

Ce spune învățătoarea de la Școala 29, acuzată de discriminare!

Mirela PASCAL 16 iunie 2024 | 00:00 6569

În urma articolului publicat de Replica, cu titlul ”Scandal la Școala 29! O învățătoare este acuzată de discriminare, la serbarea de sfârșit de an”, învățătoarea acuzată de unii părinții de face discriminare între copii a transmis un drept la  replică, pe care-l puteți citi mai jos.

Ce spune invatatoarea de la scoala 29, acuzata de discriminare!

”Despre ce discriminare este vorba (așa cum este trecut chiar în titlu)? A cui și pentru care motiv? Înțeleg că ar fi o persoană nemulțumită de faptul că fiica (fiul) nu are rol în sceneta surpriză pregatită de câțiva elevi ai clasei, pentru serbarea de sfârșit de an. Este acest lucru o discriminare? Dacă totuși ați dorit să publicați un articol cu un astfel de subiect, nu era normal să fiu întrebată și eu, fiind vizată direct?  Sunt cadru didactic de 38 de ani, am format atâtea generații de elevi (mulți dintre ei sunt medici, arhitecți, avocați, ingineri etc), am avut o activitate impecabilă în cadrul unei școli de renume din Constanța, am avut mereu rezultate foarte bune cu elevii mei la concursuri școlare gen “Euxin Math”, “Comorile condeiului”, “Gazeta matematică” etc. au reușit cu punctaje mari la licee de renume și la instituții de învățământ superior foarte bune. Nu am avut, în toata această perioadă, vreo nemulțumire asupra activității mele didactice, am fost apreciată mereu pentru rezultatele muncii mele și consider că un astfel de articol îmi afectează imaginea și prestigiul profesional, clădite într-un timp îndelungat, prin muncă, dăruire profesională și dragoste de copii.  În plus ați încălcat în mod flagrant prevederile legii 190/2018, publicându-mi numele și fotografia, fără a avea consimțământul meu. Respectiva lege, prevede: “Art. 7: În vederea asigurării unui echilibru între dreptul la protecţia datelor cu caracter personal, libertatea de exprimare şi dreptul la informaţie, prelucrarea în scopuri jurnalistice sau în scopul exprimării academice, artistice sau literare poate fi efectuată, dacă aceasta priveşte date cu caracter personal care au fost făcute publice în mod manifest de către persoana vizată sau care sunt strâns legate de calitatea de persoană publică a persoanei vizate ori de caracterul public al faptelor în care este implicată” ceea ce, evident nu este cazul meu!”, a transmis învățătoarea. 
                                                      
 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Încă la școală 29 profesorii întreabă copii unde lucrează părinții. De aceia se ajunge să facă serbare cu 10 copiii din 25
79
1
Ce spune dna învățătoare, că în plic a luat șpagă de la toți copiii.
85
1
Informează-te tu înainte ca mănânci kk cu lopata! Sau vrei sa afli amănunte ca să faci legături? E prea târziu acum. Sictir! Dar generații de copii tot mai vin și madam Ștefan își păstrează obiceiul.
9
60
Are voie presa sa publice daca este ceva i l e g a l sau rau moral
69
1
Lorry si sorinel prosfanakul au facut o complicitate cu pesedistele Irinela si Stan dana. Au facut zeci de transferuri la mircea si ovidius, traiam si eminescu. Toate la 9a si toate pe bani. Se poate verifica foarte usor.
80
0
Coruptia din ISJ loveste iar. Pesedista STAN DANIELA are sotul angajat la sc 29. Directoarea Gugus are cotizatia platita la zi. SORIN MIHAI cel mai corupt inspector cu 5000 euro spaga la transfer a susutinut aceasta incompetenta la sc 29. Pesedista daniela stan se lauda ca aranjeaza orice in constanta. Pesedistele stan si acolitele ei stau pe functiile din cel mai corupt ISJ din Romania cu votul PSD si PNL
97
3
Pentru trănta de mai jos! De mult nu mai există rubrica aia cu părinții și ocupația lor, mai inteteseaza-te înainte de a manca k*t cu polonicul.
20
9
La școala generală nr 7 Remus Opreanu, profesoară de geografie ȘTEFAN CAMELIA se uita la sfârșitul catalogului la rubrica părinți și ocupație părinți și de acolo de unde considera dansa ca ar avea ceva de câștigat, începe hărțuirea copilului tocmai pentru a determina părinții respectivi “să se simtă”. Este cunoscută pentru așa ceva, au mai fost plângeri la inspectorat, directoarea o ține în brațe și aparent are pe cineva în spate. Este genul de profesor care poate distruge destine de copii prin astfel de probleme pe care le creează. Prinde pică pe copilul repsectiv, îi creează probleme și tot ca ea iese. Mai ales dacă e dirigintă la clasa respectivă.
20
9
Dovada ca este depasita dpv pedagogic si psihologic (si ca evident, are rezultate zero) o reprezinta faptul ca nu a ales o sceneta cu 25 de roluri? Interesant! In acest caz trebuia, probabil, un spectacol fluviu, iar Caragiale (oare cine-o fi acesta?) n-a scris decat niste amarate de scenete cu cativa protagonisti. Se pare ca, daca invatatorul traumatizeaza copiii obisnuindu-i sa invete, sa scrie, sa se joace, sa respecte pe cei din jur, ar trebui sa se lase de meserie, iar lumea ar deveni automat mai buna. Circula vorba (desigur, prin popor) cu “cei sapte ani de acasa’. Care or fi acestia? Cumva intre 13 si 20, intre 15 si 22? Acum, in aceasta perioada, se formeaza caracterele, mai tarziu apar deviatiile comportamentale. Dar ce sa-I faci, unii sunt cetateni europeni: au doar drepturi!
110
6
Dna. e depasita dpdv psihologic, este cazul sa se pensioneze, nu sa traumatizeze elevii.
98
54
Cei despre care spuneți că au ajuns medici , ingineri,avocați ,nu sunt datorită dv pt că ei au mai trecut prin gimnaziu,liceu și facultate. Dv le ați pus creionul în mână, le ați sădit în suflet spaima că " nimic din ce fac ,nu este impecabil" , ați avut în totdeauna elevii preferați, și nu sunteți singura învățatoare din școală cu rezultate. Dar ,d.p.v.pedagogic și psihologic , rezultate zero. Dovada stă faptul că nu ați implicat toată clasa in serbarea de sfârșit de an!! Cât era dacă spunea fiecare copil câte un vers/ strofă,ca să nu se simtă excluși??? Copiii au și suflet, stimată doamnă cu rezultate " unice"...In cei 38 de ani de activitate , nu ați înțeles și învățat asta!!! Sunt cursuri de psihologia copilului...mai uitați vă și pe ele!!!
109
57

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515