REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ce spune IPJ Constanța, după ce a fost acuzată că-și bate joc de polițiști

Ce spune IPJ Constanța, după ce a fost acuzată că-și bate joc de polițiști

Victor ROTARU 17 decembrie 2023 | 13:03 4496

La data de 15 decembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța  - Secția 5 Poliție au fost sesizați cu privire la faptul că pe strada Pandurului are loc un conflict între mai multe persoane.

Ce spune IPJ Constanta, dupa ce a fost acuzata ca-si bate joc de politistiFoto cu rol ilustrativ

„Polițiștii deplasați la fața locului au aplanat conflictul, doi bărbați fiind conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Aceștia au devenit agresivi verbal, motiv pentru care au fost transportați la Clinica de Psihiatrie Palazu Mare, unde au continuat să manifeste un comportament agresiv față de cadrele medicale și față de cei doi polițiști din cadrul Secției 5 Poliție, adresându-le amenințări cu acte de violență. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj.

La data de  16 decembrie a.c., în vederea continuării cercetărilor în dosarul penal, mai multor polițiști din cadrul Serviciului Comunicații și Informatică li s-a solicitat prezența la serviciu, în vederea descărcării imaginilor de pe bodycam-urile celor doi agenți de poliție.

În cazul acestora, orele suplimentare prestate vor fi recuperate sau plătite conform prevederilor legale. Precizăm faptul că, potrivit legii, în cazuri deosebite, de urgență, dispoziția de chemare la serviciu poate fi și verbală, urmând a fi materializată în documente în prima zi lucrătoare.”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Ce spun reprezentanții Sindicatului EUROPOL

Reprezentanții Sindicatului EUROPOL au transmis faptul că în data de 16 decembrie, 13 polițiști au fost „alarmați”, fiind chemați urgent la unitate, acolo unde li s-a cerut să descarce imaginile de pe bodycam-urile colegilor care au fost ultragiați cu o zi în urmă: „Pentru că la nivelul IPJ Constanța, modul de organizare a programului de lucru se realizează cu încălcarea prevederilor legale, aspect constatat inclusiv în urma controlului realizat după incidentul din 2 Mai, vedem că noua conducere, nu numai că tolerează și încurajează astfel de încălcări, dar a ajuns să își bată joc de puținii polițiști, pe stilul „căprăriei”.

Astfel, în urma unui incident generat de intervenția la 112 a unei patrule de ordine publică de pe raza Secției 5 de Poliție Constanța în ziua de 15.12.2023, care au acționat pentru aplanarea unui scandal și au fost ultragiați de către agresor, toți polițiștii din cadrul Serviciului de Comunicații și Informatică, 13 la număr, au fost sunați de ofițerul de serviciu azi, 16.12.2023, din dispoziția conducerii IPJ Constanța, sub pretextul necesității prezenței la unitate întrucât este ALARMARE.

Conform prevederilor legale, alarmarea se poate dispune exclusiv prin act administrativ al conducătorului unității, pentru situații expres prevăzute de lege, grave, pe care nu le putem detalia întrucât este vorba despre un document clasificat. Cert este că dispoziția verbală de alarmare nu se circumscrie niciunuia dintre cazurile prevăzute de actul normativ de mai sus.

Dintre cei 13 polițiști „alarmați”, primii 5 care au ajuns urgent la unitate au aflat că scopul pentru care au fost chemați este realizat de necesitatea de a descărca imaginile de pe bodycam-urile colegilor care au fost ultragiați în urmă cu o zi. Mai mult, nu li s-a prezentat dispoziția de „alarmare” și nici dispoziția de ore suplimentare. Iar când au cerut lămuriri cu privire la motivul pentru care nu a fost chemat 1 singur polițist pentru această operațiune banală, li s-a transmis de către conducere că pot să îi cheme de câte ori vor, și pe câți vor.

Așadar, sunt două concluzii care se desprind din aceasta decizie managerială de excepție:

1. La nivelul IPJ Constanța, planificările în serviciu se realizează cu încălcarea prevederilor art. 17 alin. 2 din Ordinul MAI 577/2008 „(2) În cazul structurilor operative, în funcţie de specificul misiunilor sau de situaţia operativă existentă, se va asigura prezenţa la serviciu a cel puţin 1/3 din poliţişti, inclusiv în zilele nelucrătoare.”, prin aceea că la nivelul SCI nu este planificat niciun polițist în serviciu după ora 16:00 în zilele lucrătoare, si câte 24 de ore în zilele nelucrătoare.

2. Este relevant ce au în cap cei care ocupă funcții de conducere, respectiv faptul că pot face ce vor, când vor, fără să li se ceară socoteală pentru faptul că își bat joc de 13 polițiști, pe care îi pun pe drumuri pentru o operațiune pe care putea să o realizeze un singur polițist, în maxim 10 min.

Nimic nu este de mirare dacă de la nivelul Poliției Române se tolerează abuzurile, hărțuirile morale la locul de muncă și căprăria. Este cel mai eficient mod de a-și ascunde incapacitatea managerială, prin căprarie. Stimabili „șefi”, fiți polițiști, nu fiți căprari!”, au transmis reprezentanții Sindicatului EUROPOL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
bai joje, tu esti fost militian, iar in prezent esti un p.rost deosebit. Pe vremea ta militienii erau dastepti, profesionisti, faceau numai lucruri bune...lua-ti-as militia in cardan ! Scuze pentru pleonasm si ma repet, tu tot un militian p.rost ramai, n-ai cum sa-ti depasesti conditia
0
0
Vand vaca pentru monta, caut boul perfect. 0743 701 425
0
0
Luava si sindicatu n pwla! Nu v a placut militari ca nu comentati la ordin. Acuma avem sindicate, avem drepturi si beneficii, dar pwla munca si peofesinalism!! Un militian vechi!
7
3
EU am spus mereu ce spune dabia acum reprezentatul sindicatului europol,ca in Militzia de dupa 1990 din Romania nu a contat niciodata de la care partid este ministrul de interne,militzieni sunt organizati pe caprarii peste tot in Romania si nimeni nu le-a distrus pana acum prieteniile si invartelile lor",ca si acum cand s-a schimbat seful IPJ Constantza dupa ce Vlad Pascu drogalaul a omorat doi tineri la Mangalia,ce s-a inbunatatzit in politzia judetzului Constantza prin aducerea unui nou shef care defapt este o shefa ?,exact nimic.
5
1
Asa e cand lucrezi cu resurse de care te doare la basca ...ia sa incerce dom'ofiter schema asta si in mediul privat, unde toate actiunile se raporteaza la un profit. Si inca ceva, un management ineficient ne costa pe noi contribuabilii, orele suplimentare platite aiurea si directivele total absurde, unde credeti ca se reflecta costul final?
5
3
Pai ce ore sa le plateasca cand ei stau toata ziua la barul Fasole;))))),de acolo isi iau salariu
4
3
la privat si uneori si la stat e adesea la fel sau mai rau ptr multi unele legi sunt bune dar multe nu se aplica haosul coruptia si abuzurile sunt mari mai mari ca la altii
4
0
Si bagati la munca silnica . Sunt degeaba oricum.
6
11
ce tot vor rahaturile astea?
8
11
Își construiesc cate 3-4 vile de lux fara a avea un loc de muncă.POLITIA CONSTANTA,CERNAVODA,POLITIA NATIONALA TOTAL DEPASITA.
12
5
Politia Constanta este in cadere libera cu noua conducere. Si Ministerul de Interne cu sasaitul la conducere tot in cadere libera este. Se vrea desfintarea politiei si inlocuirea ei cu zdrente puse politic
25
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510