REPLICA ONLINE CONSTANTA

24° Constanța Dum., 8 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6846
24° Constanța Duminică, 8 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6846
 

Ce spune MApN despre mesajul de atenționare emis noaptea trecută

Ce spune MApN despre mesajul de atenționare emis noaptea trecută

Andreea VLAICU 8 septembrie 2024 | 09:35 2245

În noaptea de 7 spre 8 septembrie a.c., în jurul orei 02.45, IGSU a emis un mesaj de atenționare a populației din județele Constanța și Tulcea, potrivit căruia cetățenii au fost informați că există posibilitatea căderii unor obiecte pe teritoriul naţional. Acest mesaj a fost emis după ce structurile cu rol de apărare din cadrul MApN au identificat drone care se apropiau de teritoriul naţional.

Ce spune MApN despre mesajul de atentionare emis noaptea trecuta

MApN a transmis un comunicat de presă prin care a relatat faptul că a fost indicată probabilitatea existenței unei zone de impact a unei drone pe teritoriul național, într-o arie nelocuită, în proximitatea localității Periprava.

„Forțele ruse au reluat seria de atacuri cu drone asupra unor obiective civile și de infrastructură portuară din Ucraina, în dimineața zilei de 8 septembrie, în proximitatea frontierei cu România. Centrul Național Militar de Comandă (nucleu) a notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din județele Tulcea și Constanța, fiind transmise, la ora 2.20 respectiv ora 2.38, mesaje RO-Alert. Începând cu ora 2.25, două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române au decolat de la Baza 86 Aeriană Borcea pentru monitorizarea situației aeriene. În cursul acestor evenimente, a fost identificat și urmărit de către sistemul de supraveghere radar traseul unei drone care a evoluat în spațiul aerian național și care a părăsit teritoriul național spre Ucraina. Situația evoluției acestei drone a fost monitorizată și de cele două aeronave F-16, care au revenit în bază în jurul orei 4.08.
 
Din datele disponibile la acest moment, a fost indicată probabilitatea existenței unei zone de impact pe teritoriul național, într-o arie nelocuită, în proximitatea localității Periprava. Forțele Ministerului Apărării Naționale execută, începând din această dimineață, cu mijloace aeriene și cu echipe la sol, cercetări în zonă. MApN a informat și informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea. Ministerul Apărării Naționale transmite un mesaj ferm de condamnare a acestor atacuri executate de Federația Rusă împotriva unor obiective și elemente de infrastructură civilă ucrainene, care sunt nejustificate și în gravă contradicție cu normele de drept internațional”
, a transmis biroul de presă al MApN.

Menționăm faptul că acest gen de mesaj de atenționare a fost semnalat pentru prima dată în județul Constanța, de la începutul războiului în Ucraina.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
CE SPUNE...M.AP.N.??? CA TREBIUE SA NE PREGATIM...CE N-ATI INTELES???
7
1
Lasa ca va da iohanus prastii sa trageti dupa ele ca sistemul patriot e dat gratis la fratii lui
6
4
ba dane, mai treci ma pe la scoala daca nu esti capabil sa intelegi un text simplu, ba analfabetule!
1
6
Ma pis pe el de Ro-Alert, l-am dezactivat de mult ca sa dorm linistit...sistem inutil.
9
2
Vine ostasul din fruntea tarii cu aia de peste 50 de ani care au inceput sa ii cheme ilegal ca tineretul mandria tarii si cu soldatii nato de la kogalniceanu sunt in club
9
1
Mă.deranjezi pe mine la.3 dim mama voastră de hoti
6
3
Exista posibilitatea ca dronele sa cada în zone nelocuite și de aceea am dat alerta în Tulcea Și Constanta, doua zone nelocuite. Nu va este puțin rușine sa ne mințiți în acest hal?
12
1
Sărbătoresc lansarea de carte a mareșalului ciucu.O sărbătoresc cu drone.Așa lansare de ditamai opera merită ceva artificii, după obiceiul slav.
14
2

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279