REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ce spune premierul Ciolacu despre proiectele nepotului său, finanțate de stat

Ce spune premierul Ciolacu despre proiectele nepotului său, finanțate de stat

Andreea POPA 12 septembrie 2023 | 00:00 1782

Premierul Marcel Ciolacu susține că nu este nimic ilegal în faptul că nepotul său construiește fotovoltaice prin fonduri PNRR, iar dacă se va dovedi că el a intervenit vreodată pentru ruda sa va pleca din funcția de prim ministru. 

Ce spune premierul Ciolacu despre proiectele nepotului sau, finantate de stat

Premierul Marcel Ciolacu a declarat pentru G4Media că nu este implicat, în nici un fel, în afacerea cu parcuri fotovoltaice a nepotului său Mihai Cristian.

„De câțiva ani, cu un prieten de-al lui, încearcă să construiască această afacere. M-a întrebat când s-a apucat. Nu este nimic ilegal, i-am spus că nu are de ce să se ferească sau să păcălească făcând pe numele altuia. Eu niciodată nu am intervenit sau am dat telefon să intervin pentru el undeva. Dacă se dovedește așa ceva, plec din funcție. Știu că a muncit și muncește foarte mult.”, a spus Ciolacu. 

Ce spune premierul Ciolacu despre proiectele nepotului sau, finantate de stat

La rândul său, nepotul Mihai Cristian a transmis despre unchiul său că „nu a fost implicat și nu are nicio legătura cu acest proiect.”

Două firme la care Mihai Cristian Ciolacu este asociat apar pe o listă provizorie a Ministerului Economiei ca posibile destinatare ale unor ajutoare de stat de circa 110 milioane de lei provenite din fonduri PNRR. 

Ciolacu și-a împrumutat nepotul ca să facă o firmă cu soția lui Sorin Grindeanu

De asemenea, unchiul Ciolacu a dezvăluit destinația unui împrumut de 490.000 de lei către nepot, împrumut raportat în declarațiile sale de avere. Premierul susține că banii au fost investiți de acesta drept capital social în societatea de construcții Comuncas SRL din Timiș, în care asociată este și Mihaela Teodora, soția lui Sorin Grindeanu, unul dintre apropiații lui Marcel Ciolacu.

Reamintim că două societăți la care Cristian Ciolacu, nepotul premierului Marcel Ciolacu, deține câte 50% din părțile sociale, au depus proiecte la Ministerul Economiei ca să primească ajutor de stat de peste 110 milioane lei din fonduri PNRR pentru producția de energie eoliană și solară. În acest moment, proiectele celor două companii sunt aprobate în evaluare, în etapa de precontractare.

În proiecte, cele două firme – Solar Energy Production și Development Power Solar Energy – se angajează să construiască, până la 31 decembrie 2025, două parcuri fotovoltaice în comuna buzoiană Stâlpu, pe un teren de circa 90 de hectare.

Firmele nepotului vor să obțină de la guvernul unchiului ajutoare de stat de 111 milioane de lei

Potrivit datelor transmise de Ministerul Energiei, Solar Energy Production a depus un proiect în valoare de 233.324.849 lei, din care vrea să primească ajutor de stat de 61.672.320 lei pentru creare capacitate nouă de producere energie electrică. Cealaltă firmă, Development Power Solar Energy, a depus un proiect în valoare de 184.944.080,19 lei, din care ajutor de stat de 50.716.320 lei, tot pentru creare capacitate nouă de producere energie electrică.

Solar Energy Production SRL a fost înființată pe 26 aprilie 2022, iar Power Solar Energy SRL pe 29 aprilie 2022, la puțin timp după ce Guvernul României anunța lansarea apelului de proiecte pentru producție de energie din surse regenerabile (eolian și solar), cu un buget de 457.700.000 euro, cu finanțare din PNRR.

Ambele firme au depus rapid proiecte perfect realizate la Ministerul Energiei, iar acum se află pe lista scurtă a câștigătorilor, cu precizarea „Notă de aprobare transmisă – precontractare” trecută în dreptul ambelor societăți.
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
2
0
PSD e partidul hotilor, PNL e partidul hotilor care nu au fost primiti in PSD.
1
1
doar nu e prostavan sa recunoasca ajutorul e nepotusau ce naiba punem ciocul la vrajrli sal ajute ca daia e unchiul cioli colaborarea insa e interesanta cu doamna grindeanu a gasit o calda!
1
0
Tot noi hoții care am distrus Romania
2
0
Încet și sigur acum va demonstrez că și eu sunt un hot care mă dau foarte cinstit...De aceea am fugit repede la Bruxelles să aduc bani din PNRR nepoțelului unde am și eu cota de 50 la sută...Istet !
3
0
Cumetria in politica r*mânească e la modă Nea Marșel Ciolanul îți miroase gura a usturoi și vezi căți cade pantalonii de la euro Ai buzunare până la genunchi Într-un stat modern civilizat oamenii trebuiau să fie informați prin poștă de guvernul r*mâniei cum se ia fonduri UE Fondurile UE poate lua orice cetățean r*mân care are afaceri terenuri etc Statul nu dă multe informații la oameni fiindcă în aceste fonduri UE sânt băgați din cate se vede neamuri și mulți alții din politică Ei au abonament la fonduri UE Cetățenii de rând au de primit doar sărăcie și prostie din partea guvernului În Polonia un exemplu oamenii în urmă cu mulți ani au primit prin poștă scrisori de la guvernul polonez Oamenii erau informați ce trebuie să facă pentru a lua fonduri UE În r*mânia statul te vrea sclav Mafia și Corupția e model r*mânia
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510