REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Ce spune Vergil Chițac despre acuzațiile care i se aduc

Ce spune Vergil Chițac despre acuzațiile care i se aduc

Virgil STOIAN 14 iulie 2023 | 00:00 4050

Procurorii DNA Constanța au efectuat joi, 13 iulie, percheziții la Primăria Constanța. Potrivit informațiilor noastre, este vorba despre achiziția care a condus la organizarea evenimentul, din iunie a.c., cu vapoarele din stațiunea Mamaia. În acest dosar, primarul Vergil Chițac este acuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Edilul a transmis un comunicat de presă privind aceste acuzații:

Ce spune Vergil Chitac despre acuzatiile care i se aduc

 „Am luat notă de conținutul comunicatului DNA cu privire la dosarul al cărui subiect este finanțarea rundei a treia a campionatului mondial UIM XCAT de ambarcațiuni de viteză organizată recent la Mamaia, primele două runde organizate în Italia, iar ultimele două urmând să fie organizate în Dubai. Competiție comparabilă cu Formula 1 pe uscat.

În comunicatul DNA se susține că finanțarea competiției sportive s-a realizat fără un contract, fără procedură de selecție publică și fără referat al compartimentului de specialitate.

În realitate, există contract de finanțare aprobat prin HCL 162/27.04.2023, există referat de specialitate care a stat la baza aprobării HCL-ului menționat, există, de asemenea, și viză de control financiar preventiv, fără de care nu am semnat niciodată vreo plată.

În concret, în conformitate cu legea nr.69/2000 (legea sportului),  art.181  alin.2 lit D, s-a finanțat de către Primăria Constanța un program sportiv desfășurat pe raza Mun. Constanța și organizat de către Federația Română de Yachting.

Suma a fost virată, prin CSM Constanța, în contul Federației Române de YACHTING. Nu la Monaco.

Am pus la dispoziția DNA toate documentele menționate și întreaga documentație de finanțare desfășurată, conform legii.

Mi-ar plăcea să păstrăm o atitudine demnă și corectă față de această anchetă, ceea ce include abținerea, pe cât posibil, de la alte comentarii din partea mea în spațiul public, cel puțin pe acest subiect.” a transmis Vergil Chițac.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa mori dracului de nenorocit nu i pot turistii sa dea da pomana la cerstetorii pe care trebuia sa-i aduni din parcul tomis 2 ca vine ne politia locala sa-i anendeze cica nu ai voie sa bei o bere vara in parcul din tomis 2 dar boschetarii vare beau spirt nu ii vede!!
0
0
Urmează și Merla
1
0
DNA si la Merla va rog. Acolo sunt multe nereguli.
3
0
L-ATI VRUT PE CHITAC PRIMAR SPALATI-VA CU EL PE CAP
3
1
AI TRAS TARE PE NAS
1
1
poate scapam mai repede de dobitocul asta
3
1
merita sa fie verificat. cred ca banii pe care i-a dat pentru cursele de barci sunt banii cu care trebuia sa maresca salariile DGAS-ului, lucrun pe care amiralul de scaun nu l-a facut. in schim in primarie unde sunt "neamurile" lui a marit salariile. DGAS-ul nu face parte din primarie?
2
1
Deci manglele le fac firmele psdului iar liberalii semneaza si se cred vitezi la caimac de lac....Demisia ....
2
0
Le cade tronul turcilor care au acaparat prin mangle toate traseele din C ta ! Mașinile cu care au licitat în loc sa fie pe traseele respective, sub protecția acestui amiral efectuau diverse curse turistice , iar oamenii în statii stăteau și așteptau și câte o ora sa apară câte un autobuz!
4
0
Acest specimen Imund merită sa fie coleg de celulă cu Mazăre pe vecie
7
1
urmeaza DNA la asfaltarile dezastru facute de escrocii evazionisti Felix si Catalin Sirghei. Ei au distrus orasul sub protectia gastii lui Chitac. Intarzieri uriase, calitate varza tot hai sa vedem cine le-a receptionat gunoaiele de lucrari de mantuiala si unde s-au dus banii in firme fantoma pe sageti
7
1
Inca ceva...cititul nu doare si daca aveti date in articol sa citim zic ..site-ul oricare ar fi primeste pe oricine la citeala....
0
0
Amiralul p.... fără nici un voiaj , dar acum ai posibilitatea sa te îmbraci pe petrolierul poarta alba pentru un voiaj mai lung marș!!
10
1
Ce imi place ,cu azile ,cu demisii ,acusi D Chitac avertizat fiind...marfa ! De paine aveti maine?
3
1
Stelaru cu pors din palazu trebuie sa fie și el cu brățări la mana. Acest ciorbar infect fara niciun fel de pregatire semianalfabet care se ocupa doar cu caterinca si voia buna in rest nu e bun de nimic, trebuie sa ia calea corecției de asemnea. Ghiozdanelu si la școală cu tine Jony Ru Sulica
5
2
Ce imi place...bagati si cu sclava Ucraina ceva...sa vina toti prietenii sa va zica de istorie,geopolitica( nu ca nu se pricepea si Chitac pevDigii..) sa vina expertul ala greu stie si porno un pic...,,talpes" treci la vomitat, o fi grupul Monaco...misto.Hai ca puteti mai mult .
5
1
Bai Chitac Contele de Istria cel mai sarantoc sat plin de noroaie, te-ai nascut taran in noroaie si ai avut toata viata avantaje pentru ca lingeai pe comunisti. Altii au fost torturati in puscarie de comunisti si omorati in chinuri. Si tu ai pensie imensa lingand in c.ur comunistii. Ai fost toata viata un lingau
12
1
domnule CTA - tu chiar esti descreierat. Imi pare rau dar sper ca nu sunt primul care iti spune asta.
5
2
Daca Chitac are dreptate ,pe baza documentelor ,atunci DNA ia o palma grea ceea ce ar induce ideea ca in DNA lucreaza personal slab pregatit care vor sa faca doar dosare pentru a iesi in evidenta tinand cont ca sunt priviti ca cei ce iau salarii mari fara munca consistenta!
17
2
Na ușchit el nimic...este alba că zapada
16
4
Tinta piept ,falsa alta e manevra...o urecheala ca intre baieti cu grade egale....mai lasa si tu de la tine ,ca ne mor baietii de foame...
8
2
Este o ”cheie” marca USR Stelica! Din pacate, in afara de valuri nu o sa aiba nici un efect! Chitac nu are nevoie sa puna botul! Pentru dansul, lipsa de experienta in implementarea proiectelor de infrastructura este marea problema! In loc sa fie consiliat in acest sens, el are consilier de imagine ! In plus nici nu are sustinerea aparatului de executie din Primarie ceea ce il face ...o ofranda la mila zeilor!
8
7
O atitudine demna si corecta pentru un ofiter in rezerva este demisia. Mos teaca nu mai bate campii si pleaca odata !
24
4
Chitaila vrea acum o atitudine corecta si fara comentarii fata de faptele lui penale... si se preface ca a uitat cand il porcaia pe Fagadau peste tot pe unde apuca. Poarta Alba are un loc rezevat pentru tine, jigodie ce esti!
24
3
La puscarie cretinule,hot ordinar f**u-ti mortii ma-tii de javra
28
4
Chițac, Vintilă , Leu Dan ====== pușcărieeee!BravoDNA !
27
3
Adica , nu venea para indaratul de la Monaco ? Ai amnezie, chitcane?
29
3
Si marmota invelea ciocolata. Si alin vintila nu e un escroc ordinar
22
3
Chitzcac spune ca a auzit ca vine canicula si vrea sa se racoreasca
30
2
Unde a-ți văzut pana acum vreunu sa recunoască ca a furat sau i-a ajutat pe alți sa fure..și pt el.hai PNL beși ca pana acum urlai ca PSD a furat..voi ce dracu faceți? Tot aia
33
2
ca este fata mare!
16
3
Cu teodosie inainte catre municipal Dumnezeu sa nu.l ierte.
14
6
Pnl Mangalia ia apa! Pnl Constanta la fel! Radu C. Lupu. Chelariu. Acum Chitac! Toti niste sarmani ,,nevinovati''!
25
1
aveti buze reci?
15
1
Mai oameni buni, primarul Vergil Chitac este un primar corect, nu aveti ce sa ii reprosati !
12
42
Nu tin cu el dar din justificare s-ar parea ca are dreptate; sa vedem unde se ajunge; eu am intr-o prima etapa doar 5 pretentii de la el si de la orice primar: sa nu-mi mai infunde caloriferele cu apa murdara, sa nu mai opreasca apa calda luni de zile, sa dea caldura decenta si nu anemica, la fel cu apa calda, sa faca wcuri publice in tot orasul si sa stranga toti cainii vagabonzi, toate probleme vechi de 33 de ani; ma limitez la 5 pentru ca impresia din 33 de ani este ca nici un primar nu poate face mai multe in acelasi timp; si sa lase dracu cursele de barci ca nu suntem monaco; la aia problemele astea nu exista; chestie de bun simt si prioritati
19
19
va dat ordin la ziar sa stergeti comentariile acest , bandit..rusine unde sunt comentariile anterioare ? upp
32
4

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016