REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
21.5° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

Ce SUPERSTIȚII... MODERNE au respectat românii de REVELION!

Ce SUPERSTIȚII... MODERNE au respectat românii de REVELION!

Replica API 2 ianuarie 2022 | 13:35 1024

S-a încheiat încă un an, iar majoritatea dintre noi ne gândim măcar cu speranţă la ceea ce ne aduc zilele care urmează, reunite în calendar sub numărul 2022.Știm cu toții clasicele superstiții și tradițiile specifice românilor, din seara dintre ani. Totodată, amintim faptul că am avut un an greu umbrit de pandemie, însă românii nu și-au pierdut umorul din dotare. Iată că superstițiile tradiționale care nu mai sunt la modă, și „superstițiile moderne” de care au ținut cont, cu sfințenie, românii, de Revelion.

Noaptea dintre ani este momentul în care ne readucem aminte o parte dintre obiceiurile împământenite despre „ce este bine şi ce nu este bine să faci în noaptea dintre ani”. În noaptea de Revelion se schimbă vechiul cu noul, anul „bătrân” este înlocuit cu unul nou, „tânăr”, iar dorinţele pentru bunăstare, fericire şi sănătate se regăsesc în cazul fiecăruia dintre noi. Așa s-a întâmlat și la cumpăna dintre anii 2021 și 2022.

Iată câteva dintre superstițiile AMUZANTE!

Românii nu și-au pierdut simțul umorului chiar dacă a fost un an greu din pricina pandemiei de coronavirus, astfel încât aceștia au adaptat superstițiile la vremurile noastre. Iată câteva dintre acestea: „ Dansul pe Tik-Tok”-cine dansează de Revelion şi pe Tik Tok, va avea parte doar de voie bună şi talent tot anul.

„Folosirea aplicației FaceApp pentru poze”; „ bitcoin în portofelul virtual” și nu în ultimul rând ștergere pozei cu fostul/fosta de pe internet, gândindu-se că așa vor avea parte garantat de un an plin de întâlniri suprinzătoare, au plătit ratele la telefon, cu gândul că noul an le va aduce altul nou. Noaptea dintre ei petrecută într-un apartament, cu prietenii, i- făcut pe foarte mulțși să-lși dea hashtag #myDubai, nu d ealta, dar anul viitor să-i surprindă cu o călătorie chiar în Dubai.

Superstițiile din popor încă în top!

Totuși, s-au respectat și tradițiile consacrate: „nu s-au spălat rufe, nu s-a cusut, nu au intrat cu datorii în noul an și fără bani în buzunar; etc.

Cătălina Petrescu

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365