REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Ce trebuie să facem în cluburi, ca să nu ne trezim cu droguri în băutură?!

Ce trebuie să facem în cluburi, ca să nu ne trezim cu droguri în băutură?!

Victor ROTARU 4 mai 2023 | 00:00 3254

Minivacanța de 1 Mai a trecut pe nesimțite, litoralul mării Negre fiind polul atracției și al distracției din România. Potrivit primelor date, peste 100 de mii de turiști au fost prezenți pe litoral, atracțiile principale ale minivacanței fiind festivalurile, aici vorbind de „Beach, Please!” și „Sunwaves”. Evenimentele neplăcute, în schimb, nu au întârziat să apară. Colonelul Constantin Murariu, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Constanța, a declarat pentru Replica faptul că peste 143 de persoane au avut interzis la festivaluri, având asupra lor substanțe interzise. Specialiștii trag un semnal de alarmă și ne prezintă câteva sfaturi care ar trebui luate în calcul de petrecăreții care ies în cluburi, astfel încât să consume droguri... fără să știe.

Ce trebuie sa facem in cluburi, ca sa nu ne trezim cu droguri in bautura?!

Polul distracției în minivacanța de 1 mai a fost clar litoralul românesc, operatorii de la malul mării bucurându-se de un debut de sezon estival destul de bun, înregistrându-se în jur de 100 de mii de turiști în principalele stațiuni de aici. Pe lângă voia bună însă, au fost consemnate și evenimente mai puțin dorite, jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanța având ceva de furcă în zilele în care principalele festivaluri s-au desfășurat.

Ce trebuie sa facem in cluburi, ca sa nu ne trezim cu droguri in bautura?!

 

Contactat de către reporterii de la Replica, colonel Constantin Murariu, purtătorul de cuvânt al Grupării Mobile de Jandarmi Constanța a transmis faptul că au fost 143 de persoane prinse cu substanțe ce ar putea fi interzise: „În cele 6 zile în care Jandarmii Grupării „Tomis” Constanța au fost la datorie, aceștia au oprit din a participa la evenimente un număr de 143 de persoane asupra cărora au fost depistate substanțe care prezentau suspiciunea rezonabilă că ar putea fi substanțe interzise. Celor 143 de persoane depistate le-au fost întocmite acte de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere și consum de substanțe psihotrope, iar bunurile găsite asupra lor au fost predate Brigăzii de Combatere a Criminalității Constanța, în vederea continuării cercetărilor. În ceea ce privește sancțiunile contravenționale menționăm că au fost aplicate 12 sancțiuni în valoare de 12.500 de lei și avertisment persoanelor care au încălcat normele de conviețuire socială. Buna colaborare cu celelalte instituții din cadrul MAI, cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, dar și cu alte instituții – Agenția Națională de Protecția a Consumatorului, Direcția de Sănătate Publică, a făcut ca vacanța de 1 mai să fie un prilej de bucurie pentru zecile de mii de turiști care au ales ca destinație litoralul mării Negre. Mulțumim pe această cale participanților care au ales să se bucure de aceste zile într-un mod responsabil și îi asigurăm că vom fi prezenți mereu alături de ei.”  

Ce trebuie să facem pentru a nu ne trezi cu substanțe interzise în băuturi

Nu puține au fost cazurile în care mai multe persoane s-au plâns autorităților pentru faptul că în băuturi s-au strecurat diferite substanțe interzise. Astfel, în acest context, reporterii Replica au discutat cu Cristian Oprișan, specialist antidrog și fostul șef al AntiDrog Constanța, acesta făcând câteva precizări despre ce trebuie să facem, atunci când mergem la astfel de evenimente sau în cluburi, astfel încât să nu ajungem să consumăm droguri... fără să știm. „Trebuie să mergi cu niște prieteni de încredere la toate petrecerile, în club. Dacă ai luat o băutură, trebuie să o supraveghezi, să nu o lași nesupravegheată pe masă, să te duci să dansezi, să te duci la toaletă. Dacă ai plecat și ai lăsat-o nesupravegheată, nu mai bei din ea, că nu știi cine poate să îți pună ceva. Riscurile sunt mai mici atunci când mergi cu niște prieteni de încredere, dar în general, riscurile sunt mari. Am avut astfel de cazuri, și anul trecut, și acum doi ani, când, tinere de regulă, după ce au fost la petreceri în cluburi, sau prin Vama Veche, s-au trezit a doua zi și nu și-au putut explica pe unde au fost. S-au trezit în diferite camere de hotel. Este vorba de GHB, o substanță incoloră, inodoră, care se pune în băutură. Dacă simți că ți-a pus cineva ceva în băutură și îți vine rău, te simți amețit, trebuie să apelezi la cineva de încredere, sau să apelezi la personalul din club, la personalul de securitate, la barmani, să spui că nu te simți bine și atunci ei o să știe ce este de făcut.

Ce trebuie sa facem in cluburi, ca sa nu ne trezim cu droguri in bautura?!Cristian Oprișan 

Mulți tineri din străinătate nu cunosc legislația de la noi din țară

Cristian Oprișan a mai transmis faptul că mulți dintre tinerii care vin la festivalurile de la noi din țară sunt din afara granițelor și nu cunosc legislația, având impresia că aici se poate consuma marijuana: „Au fost două festivaluri cu un grad ridicat pentru consumul de droguri. A fost Sunwaves, unde numărul tinerilor veniți din străinătate este foarte mare. Noi am tot făcut de-a lungul timpului demersuri pentru a informa oamenii, atunci când achiziționau biletele online, mai ales pentru a transmite tinerilor din străinătate care este legislația de la noi din țară, mulți spun că nu cunosc legislația, și pe fondul acesta au impresia că la noi se poate consuma în special marijuana. Canabisul este un drog de risc și deținerea, traficul acestei substanțe se pedepsește conform legii 143/2000, cu modificările și completările ulterioare. Sunt și persoane care nu înțeleg și riscă, vin să distribuie sau chiar să dețină în vederea consumului.” 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Când ești într-un club bea băutura bere votca până golești paharul apoi dansezi și tot așa până pleci să fi sigur Baftă și fără droguri
1
0
La Breeze in Mamaia Alex Filip si bodyguarzi lui vând droguri de mare risc fără frică
2
0
Nu trebuie sa faci nimic decat sa iesi cu Rafte Mizeria aia face experimente gratis pe tine cu drwogurile care le amesteca el si le indoaie si dupa tu mori Asa ca nu da banii pe ele ia numarul lui de aici sau mai bine suna la replica ca il au aia, ca doar sunt prieteni l au primit la ei sa ii ia interviu si sa il promoveze hahahahaha
3
0
Mulțumiri tuturor structurilor pentru acțiune și implicare!
5
0
Ne uitam la prea multe filme. Da... daca esti fata frumoasa e posibil sa ti se puna si dupa te trezesti xu un deget in c*r. Dar ca baiat... cine dracu ii pune unui baiat droguri?
5
5
ba constanten,nu.ti pune gratis!te ute,iti praduieste tot ce ai si te trezesti dupa citeba zile in sant.esti cam ffraier suckere!
5
4
Bai lasati-ne cu vrajeala asta ca nu da nimeni bani pe droguri si iti pune tie in bautura gratis,hai sa fim seriosi.
4
8
La Breeze in Mamaia vând droguri gunoiaiele alea de bodygarzi
5
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166