REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ce trebuie să faci pentru ca inima ta să nu fie afectată de caniculă

Ce trebuie să faci pentru ca inima ta să nu fie afectată de caniculă

A.F. 11 iulie 2024 | 00:00 322

Vremea schimbătoare a făcut loc temperaturilor ridicate . Aceste temperaturi sunt greu de suportat, în special pentru copii și vârstnici. Dar căldura extremă este extrem de periculoasă, în special pentru persoanele care suferă de boli cardiovasculare.

Ce trebuie sa faci pentru ca inima ta sa nu fie afectata de canicula

Cum afectează căldura organismul

Temperatura corpului nu trebuie să fie nici prea ridicată, nici prea scăzută. Dacă temperatura crește semnificativ, proteinele care protejează organismul și sunt responsabile de fiecare dintre procesele sale încetează să funcționeze.

Corpul uman reușește să facă față temperaturii ridicate în două moduri care pun la încercare inima.

Transmiterea

Căldura din organism se mută din zonele mai calde în cele mai reci.

În timp ce aerul din jur este mai rece decât corpul, corpul radiază căldură în aer. Această radiație se oprește de îndată ce temperatura aerului se apropie de cea a corpului.

Radiația este un proces care necesită o circulație sanguină mai centralizată, în special în zona pielii. Acest lucru face ca inima să bată mai repede și să pompeze mai mult sânge. Într-o zi însorită, inima circulă de două până la patru ori mai mult sânge pe minut decât într-o zi răcoroasă.

Evaporarea

Fiecare moleculă de transpirație care se evaporă de pe piele ia cu ea căldura în exces.

Într-o zi neumedă, evaporarea transpirației (o cantitate egală cu o linguriță) răcește semnificativ întreaga circulație. Dar când umiditatea aerului crește peste 75%, evaporarea transpirației devine extrem de dificilă. Evaporarea transpirației crește presiunea asupra sistemului cardiovascular.

Ea preia mai multă căldură din organism, împreună cu multe minerale care sunt bune pentru nervi, mușchi și echilibrul fluidelor. Acest lucru forțează organismul să elibereze mai mulți hormoni care ajută organismul să rețină mai multă apă și să minimizeze pierderea de minerale.

Sănătatea inimii

Persoanele sănătoase reușesc să aibă o toleranță mai mare la schimbările de temperatură. Persoanele care au probleme cardiace au un corp mai stresat și, prin urmare, sunt mai afectate de căldură.

Inima persoanelor care au suferit un atac de cord pompează mai greu suficient sânge pentru a face față căldurii. Vasele de sânge înfundate din cauza colesterolului duc la o proastă circulație a sângelui în organism și în piele.

Ischemia, boala Parkinson, Alzheimer, diabetul etc. afectează negativ răspunsul creierului la deshidratare. Astfel, creierul nu reușește să trimită semnale de sete, iar organismul suferă consecințele, potrivit actualno.com, citat de exquis.ro.

Ce trebuie să faci pentru ca inima ta să nu fie afectată de caniculă

Experții recomandă ca persoanele care fac mișcare să o facă dimineața devreme sau seara târziu.

  • În perioada de vârf a căldurii, asigurați-vă că stați într-un mediu cu aer condiționat, faceți o baie sau aplicați comprese reci sub brațe.
  • Asigurați-vă că beți apă la fiecare oră în zilele caniculare.
  • Nu beți lichide carbogazoase, cu zahăr, alcool sau cofeină, care cresc deshidratarea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510