Ce trebuie să știe toți clienții Digi RCS RDS, Orange, Telekom sau Vodafone. Milioane de români sunt afectați
Ce trebuie să știe toți clienții Digi RCS RDS, Orange, Telekom sau Vodafone. Milioane de români sunt afectați
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestDe ani buni de zile, românii oscilează între aceiași de servicii de telecomunicații. Giganții au mereu oferte pentru clienții existenți, însă, scopul lor principal este să își mărească portofoliul.
Ceea ce nu știu mulți români este faptul că, în ultimii ani, de pe piața de telecomunicații din România au ”dispărut” mulți furnizori. Tocmai din acest motiv, în prezent, monopolul se împarte între cei mai cunoscuți giganți.
În ultimii 17 ani, numărul furnizorilor de internet s-a redus drastic. Din aproximativ 1.400 câți erau prezenți la începutul anilor 2000, acum, numărul lor abia dacă trece de 300.
Din cauza lipsei unui număr mare de furnizori, românii sunt obligați să opteze pentru variantele rămase în joc. Așa se face că, uneori, aceștia nici măcar nu primesc cea mai bună ofertă care să le satisfacă nevoile.
Monopolul deținut de marii furnizori de telecomunicații limitează opțiunile românilor
În România, furnizorii de telecomunicații fac, de cele mai multe ori, schimb de clienți. Ceea ce se întâmplă pe piața de la noi se mai întâlnește în țări precum Spania sau Germania. În schimb, în alte țări din Europa, monopolul este reglementat de legislație.
Din cauză că România nu are o astfel de legislație, românii sunt nevoiți să aleagă mereu între marii ”jucători” de pe piața de telecomunicații. La noi în țară, cei mai populari furnizori sunt Digi RCS RDS, Orange, Telekom și Vodafone România.
Un studiu realizat recent de către o organizație non-profit a furnizorilor de servicii din România a scos la iveală o concluzie tristă pentru români. Din cauza monopolului existent, aceștia nu mai beneficiază de ”luxul” de a alege între mai multe oferte concurente.
”Piaţa de telecomunicaţii din România este dictată de operatorii majoritari. Competitorul principal deţine, în momentul de faţă, peste 70% din numărul de conexiuni. Împreună cu ceilalţi doi operatori care domină piaţa, au aproape 99%.”, a declarat Eric Băleanu, președintele asociației InterLAN, potrivit economedia.ro.
Atunci când optează pentru anumite servicii, precum televiziune sau internet, românii se îndreaptă către Digi RCS RDS, Orange, Telekom sau Vodafone România. Pentru că acești furnizori dețin monopolul de 99% din piață, așa cum a arătat și studiul, restul furnizorilor dețin 1%, conform fanatik.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News