REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Ce va face fostul șef BCCO Constanța după pensionare!

Ce va face fostul șef BCCO Constanța după pensionare!

Victor ROTARU 3 octombrie 2023 | 00:00 7797

Comisarul Șef Tudorel Dogaru, șeful BCCO Constanța, a ieșit la pensie începând cu data de 1 octombrie, după o carieră în Poliție de 30 de ani. Tudorel Dogaru se află la conducerea BCCO Constanța din luna februarie 2019. De-a lungul carierei sale, Tudorel Dogaru a fost șeful Poliției Locale Constanța, șef al Poliției Municipiului Constanța, dar și adjunct al IPJ Constanța. Contactat telefonic de către reporterii de la Replica de Constanța, Comisarul Șef, Tudorel Dogaru, a transmis faptul că este mândru de cariera sa și, dacă s-ar mai naște odată, același drum l-ar parcurge.

Ce va face fostul sef BCCO Constanta dupa pensionare!

Șeful BCCO Constanța, Tudorel Dogaru, a ieșit la pensie după o carieră 30 de ani în Poliție. De-a lungul carierei sale, Tudorel Dogaru a fost șef al Poliției Locale Constanța, șef al Poliției Municipiului Constanța, fiind și adjunct al IPJ Constanța. Contactat de către reporterii de la Replica de Constanța, Tudorel Dogaru a transmis faptul că prima zi de pensionare a fost una dificilă, dar este mândru de cariera pe care a reușit să o aibă: „Ziua de azi a fost destul de dificilă pentru mine. Pentru cineva care a făcut meseria asta din punct de vedere al vocație e dificil. O faci din pasiune, o faci din vocație, îți iese. Dacă nu, nu o să-ți iasă niciodată, pentru că presupune foarte multe sacrificii, presupune o viață destul de greu de dus, dacă nu ești pregătit să faci treaba asta... iar ca să o faci cu jumătăți de măsură, o astfel de meserie, mai bine nu o faci.” 

Legat de carieră, Tudorel Dogaru a transmis: „Am început cu gradul de sublocotenent. Am fost prima promoție de sublocotenenți ai Poliției Române, promoția din 1997. Am făcut 4 ani de Academie pe care am absolvit-o cu niște rezultate foarte bune. Am început cu activitatea în Poliția Rutieră, am ajuns șef de birou la Biroul pentru Centrul Universitar. De acolo adjunct la Secția 2 Poliție. Am revenit la rutier, am fost șef de birou la Drumuri Naționale și Rutiere, până în 2009. Din 2009 am fost pentru o perioadă împuternicit la Serviciul pentru Informații și Protecție Internă Constanța. Am revenit la Poliția Rutieră șef de birou la Accidente Rutiere, din 2010 până în 2013. Din 2013 până în 2015 am fost șef de serviciu la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Din 2016 până în 2017 am fost șef la Poliția Municipiul Constanța și 6 luni am fost adjunct, împuternicit, la IPJ Constanța, pe ordine de siguranță publică. Detașat un an de zile, prin ordin de ministru, în funcția de Director General la Poliția Locală și din 2019 șef de brigadă la Brigada pentru Combaterea Criminalității Organizate, de unde îmi și închei cariera într-un mod nu onorant, ci deosebit de onorant pentru mine. Cred că experiența ar fi fost infinit mai săracă dacă nu aș fi trecut pe aici.” 

Dogaru: Am avut situații cu 70-80 de percheziții, cu câte 30-40 de persoane arestate

Referitor la amintirile marcante, Tudorel Dogaru a transmis faptul că nu poate face o ierarhie, participând la foarte multe activități de-a lungul carierei: „Au fost multe cazuri care mi-au rămas în minte. Fiecare profil are parte de astfel de situații, accidente de circulație, accidente cu autor necunoscut, documentare și probarea activității infracționale a unor grupări infracționale la poliția municipiului Constanța. Au fost situații care au presupus o muncă titanică, nu neapărat din partea mea, pentru că rolul meu era de a coordona și de a asigura condițiile, să-i motivez pe colegi. Am avut situații cu 70-80 de percheziții, cu câte 30-40 de persoane arestate, activități pe furturi din auto. La brigadă operațiunea „Omaha”, cu 49 de persoane arestate, sunt multe și îmi este foarte greu să fac un clasament. Indiferent cât de mic a fost cazul, și s-a rezolvat, când instanța și-a spus cuvântul, înseamnă că poliția și-a făcut treaba cu vârf și îndesat.” 

Ce va face fostul sef BCCO Constanta dupa pensionare!

Dacă m-aș mai naște odată, cu siguranță aș face același lucru

Ca orice persoană, și Tudorel Dogaru are regrete legate de cariera de 30 de ani din Poliție: „Sunt și lucruri pe care le-aș fi putut face mai bine sau le-aș fi putut aborda într-o altă manieră. Nu mai apreciez lucrurile la 49 de ani cum o făceam la 22-23 de ani. Sunt lucruri pe care azi le-aș fi putut face altfel și poate aș fi putut face mai eficient. Dacă m-aș mai naște odată, cu siguranță aș face același lucru.” 

„Are satisfacțiile ei, în special de natură morală”

Tudorel Dogaru a ținut să transmită și un mesaj pentru polițiștii aflați la început de drum: „Pentru cei care vor să facă meseria aceasta, le-aș transmite următorul lucru: să facă meseria aceasta numai dacă simt că pot să facă față tuturor dificultăților, să o aibă ca și o vocație. Pentru că, dacă nu este așa, încercările sunt atât de numeroase și atât de grele încât nu vor face față. Iar ca să faci meseria aceasta între orele 8-16 și să te aștepți să ai rezultate este o abordare greșită. Pe cei care au o chemare spre astfel de meserie, cu cea mai mare căldură îi încurajez, pentru că are satisfacțiile ei, în special de natură morală, și merită toate sacrificiile pe care le vor face. Iar pentru societate, pentru cei care sunt beneficiarii a ceea ce face Poliția, am următorul mesaj: să aibă încredere în poliție, să o sprijine. Sigur că sunt erori, greșeli, dar să-și amintească în permanență că oamenii care-și desfășoară activitatea în Poliție, și nu numai în Poliție, funcționarii în general, provin tot din societate. O abordare prin care orice chestie să le fie reproșată, îi va descuraja. MAI-ul are instrumentele necesare pentru a face curățenie, dar societatea trebuie să îi încurajeze. Să aibă încredere în ei. Dacă nu o legătură între polițist și societate, mi-e teamă că războiul este pierdut și de câștigat se știe cine va câștiga.” 

Deocamdată o să stau o lună de zile, un fel de perioadă sabatică, și după aceea o să mă gândesc, dar cu certitudine nu voi sta. Voi desfășura o activitate, nu m-am hotărât încă.”, a concluzionat Comisarul Șef Tudorel Dogaru, șeful BCCO Constanța.

Ce va face fostul sef BCCO Constanta dupa pensionare!

Tudorel Dogaru s-a născut la data de 9 noiembrie 1974, a absolvit Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza București, dar și alte facultăți atât la București cât și la Constanța. În toată cariera sa de până acum a ocupat mai multe posturi importante în cadrul Poliției, între care și împuternicit șef al Serviciului de Informații și Protecție Internă sau șef al Biroului Accidente din cadrul Serviciului Rutier, șef al Serviciului pentru Acțiuni Speciale și mai apoi șef al Poliției Municipiului Constanța.

În mai 2017, comisarul șef Tudorel Dogaru a fost împuternicit ca adjunct în cadrul IPJ, pe Ordine Publică, pe o perioadă de 6 luni de zile. Precizăm că Tudorel Dogaru a fost împuternicit la cârma Poliției Municipiului pe 15 ianuarie 2016, fiind pe atunci șeful Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Constanța, după care, în septembrie același an, a susținut examenul de ocupare a postului, pe care l-a trecut cu brio!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016