REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 10 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6848
17.4° Constanța Marți, 10 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6848
 

Ce zice Ecaterina Andronescu despre modificările aduse Legii Învățământului, în acest an școlar!

Ce zice Ecaterina Andronescu despre modificările aduse Legii Învățământului, în acest an școlar!

Virgil STOIAN 10 septembrie 2024 | 00:00 229

Noul an școlar a început cu o noutate în privința examenului de Bacalaureat. Competențele vor avea loc în perioada 27 ianuarie – 7 februarie, iar probele scrise între 10 și 16 iunie, anul școlar urmând a se termina pe 20 iunie. Această măsură a fost luată din cauza căldurii excesive de anul acesta, pentru a proteja elevii. Cum comentează fostul ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, aceste schimbări? Aflați în rândurile de mai jos.

Ce zice Ecaterina Andronescu despre modificarile aduse Legii invatamantului, in acest an scolar!Ecaterina Andronescu

Ecaterina Andronescu este îngrijorată în privința noului sistem educațional, cu module, considerând că elevii nu au timp să își intre în ritm, din cauza vacanțelor foarte dese: „Anul viitor, cei care intră acum clasa a XII-a vor da Bacalaureatul mai devreme din cauza căldurii excesive. Dacă au scurtat anul școlar, o singură chestiune mă îngrijorează pe mine. Sistemul acesta modular care are vacanțe succesive și destul de multe, după fiecare modul mai vine o vacanță. Elevul abia s-a obișnuit să intre în ritmul susținut al activității școlare și intră imediat în vacanță, adică rupere de ritm. Aici nu sunt confortabilă cu acest sistem modular, elevii nu sunt în ritmul corespunzător, aici vedem că acest sistem nu ne aduce lucruri bune.

Ce zice Ecaterina Andronescu despre modificarile aduse Legii invatamantului, in acest an scolar!Bacalaureat

Ca o soluție pentru rezultate mai bune la examene, fostul ministru crede că ar trebui o pregătire remedială continuă și ritmică: „Rezultatele de anul acesta de la Bacalaureat și Evaluarea Națională ar trebui să ne îngrijoreze. Sunt singurele momente în care ne uităm  în oglindă și vedem cum arată sistemul. Trebuie să încercăm să fructificăm mai bine evaluările succesive prevăzute după clasele a II-a, A IV-a și a VI-a. Pentru că, dacă ai văzut că un copil de clasa a II-a nu înțelege un text, nu știe să opereze matematic elementar înseamnă că trebuie să faci o pregătire remedială cu el, pentru că altfel aceste goluri merg mai departe și se accentuează. Pregătirea remedială trebuie gândită pentru elevii care după aceste testări nu se află măcar la nivel minimal de îndeplinire urmărite la fiecare testare.

Ce zice Ecaterina Andronescu despre modificarile aduse Legii invatamantului, in acest an scolar!Evaluarea Națională

În privința perioadei din pandemie, Ecaterina Andronescu consideră că elevii vor fi afectați până la terminarea ciclului, adică în 2032: „Anii 2020 și 2021 au fost ani de pandemie și toți cei care au fost elevi în acești ani sunt afectați de învățământul online. Cel a prins primul an de pandemie în clasa I va fi afectat tot ciclul, adică până în 2032. De aceea trebuie să existe această pregătire remedială. Ar trebui să fie o pregătire continuă și ritmică, încă din clasa pregătitoare. Au fost elevi care au primit și șase note într-o singură săptămână, la sfârșitul unui modul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
45392992837
5/49
21611183534
joker
9354533275