REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Ce zice managerul flotei de transport alternativ din Constanța despre acuzația de evaziune fiscală!

Ce zice managerul flotei de transport alternativ din Constanța despre acuzația de evaziune fiscală!

Virgil STOIAN 21 noiembrie 2023 | 00:00 7761

Trei firme de ridesharing din București și Constanța au adus un prejudiciu de 52 de milioane de lei bugetului de stat. Inspectorii DGAF au descoperit indicii temeinice conform cărora administratorii acestora s-au sustras de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, prin diminuarea bazei de impunere privind impozitele și taxele datorate bugetului general consolidat al statului, precum și taxele datorate aferente sumelor de bani plătite către salariați. Totodată, s-a constatat majorarea în mod ilegal a TVA deductibilă, prin înregistrarea în contabilitate a unor achiziții de combustibili susceptibile a fi fictive. Acuzații împotriva flotelor de ridesharing sunt și la Constanța. Cătălin Stoica, managerul flotei de transport alternativ I-Drive, este acuzat de mai mulți șoferi că nu plătește cărțile de muncă, asigurările de sănătate și alte obligații. Mai mult decât atât, unul dintre foștii șoferi i-a făcut plângere la ITM tot din această cauză. Contactat de reporterii Replica, Cătălin Stoica a negat toate aceste acuzații.

Ce zice managerul flotei de transport alternativ din Constanta despre acuzatia de evaziune fiscala!acuzații de evaziune fiscală la firmă de ridesharing din Constanța

Ridesharingul a luat un avânt destul de mare și la Constanța. Una dintre cele mai mari flote este i-drive, al cărei manager este Cătălin Stoica. Acesta este acuzat că lucrează „la negru“ și că nu plătește cărțile de muncă și asigurările de sănătate.

Ce zice managerul flotei de transport alternativ din Constanta despre acuzatia de evaziune fiscala!foto cu rol ilustrativ

Mai mult decât atât nici bonusurile aferente celor care aduc șoferi noi nu sunt achitate: „A fost ANAF-ul și i-a controlat dar nu știu ce amendă le-a dat. Bolt și Uber dau bonus 300 - 400 lei pentru fiecare șofer adus în aplicație, Flota I-drive nu dă bonusul șoferului care își aduce un prieten, bonusul îl ia Cristian Ghena, și dacă angajează minimum 10 șoferi pe zi, încasează bonus 8.000-9.000 lei pe zi, bani care se duc în buzunarul lui Ghena. Într-un interviu, în 2020, când s-a deschis Uber, primul în Constanța, Cătălin Stoica spunea că sunt 600 de șoferi în Constanța și raportat la numărul de locuitori ar mai fi nevoie de 1.000. Deci, 1.600 în total. Acum suntem 8.000! Nu există o limită ca la taxi, cum au fost 2.000 licențe dată de primărie, la ridesharing cu cât mai mulți șoferi, cu atât mai bine pentru ei, să-și ia comisionul de 10% flota.” a declarat pentru Replica, șoferul nemulțumit.

Ce zice managerul flotei de transport alternativ din Constanta despre acuzatia de evaziune fiscala!Plângerea făcută la ANAF

Nu este nimic adevărat din acuzații

Noi suntem, în momentul acesta, într-un control, dar nu este finalizat și nu pot să vă spun cum se va finaliza până nu termină organele competente verificările. Taxele sunt plătite, referitor la cele pe salarii. Plângerea de la ITM s-a finalizat deja, favorabil pentru noi. Acolo controlul a fost finalizat. În rest, nu este nimic adevărat din acuzații!”, a declarat Cătălin Stoica, pentru Replica de Constanța.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multumesc Replica, multumesc Anaf, flota IDrive s a inchis. Am facut plangere si la Agentia Nationala de Integritate, urmeaza sa le verifice si conturile personale si bunurile pe numele lor. Sper sa le puna sechestru pe tot si sa i vad pe amandoi, Catalin Stoica si Cristian Ghena, de unde au plecat, adica soferi. Sa alergati si voi pe strada pentru curse de 12 lei, milionarilor ha ha
0
0
nu stiu care e adevarul dar stiu ca in alte activitati cat de cat reglementate, chiar daca pprost, banci, supermarketuri, utilitati, etc sunt abuzuri si nereguli destul de multe si destul de mari - asta e capitalismul iar intr-o activitate nereglementata sau mai slab reglementata vor fi cel putin la fel de multe si de mari de tot felul
1
0
ILEGALI PE STRĂZI CU ACORDUL POLITICIENILOR CORUPȚI. FĂCEAU COZI PE DOUĂ RÂNDURI IN FAȚĂ LA GARĂ DE CÂTE ORI APĂREA UN TREN ...NU COBORAU SĂ AJUTE LA BAGAJE, BUTONAU TELEFOANELE.....2-3% DINTRE TAXIMETRIȘTI SUNT CU PROBLEME. CEI DE LA UBER ,BOLT SE LAUDĂ ZILNIC CU PROFITURI DE 2000 DE RON .....O FI ADEVĂRAT????ORICUM OAMENII DE BUN SIMȚ AU RĂMAS FIDELI TAXIMETRIEI.
0
4
Dana pai vezi din dislike cati dobitoci sunt in raport cu ceilalti ...
1
0
Cine este acest robert samata de tot il pomeniti … lasa til sa isi faca datoria acolo cu boltul lui … clientii sunt foarte multumiti de el ! Le vorbeste civilizat , este un baiat foarte educat ! Vrea sa si castige si el painea ce a de toate zilele … pute ti reveni cu numarul lui de telefon ? Chiar il voi suna deoarece eu ma plimb des cu boltul !
1
1
Lui lica neagu
0
0
Catalin Stoica si brelocul lui Cristian Ghena. Cat credeati ca o sa va mai mearga cu jmecheriile. Cristiane o sa trebuiasca sa vinzi si ce nu ai sa scapi de puscarie. Te a prostit bucuresteanu. Te ai bucurat la un os aruncat de el acum da cu subsemnatu. Apropoo, I DRIVE nu mai exista. Si au schimbat denumirea.
2
1
Soferii uber si bolt se asteptau ca firmele sa le plateasca si taxele pt venitul de sute de mii realizat de ei. Ar trebui sa ia anaf la verificat soferii uber/bolt ce taxe au platit pe banii realizati. Cam zero lei fiecare
2
1
Metria,un jeg de jeg,plin de ratați puturoși. 99% din populație îi consideră exact așa cum se prezintă, adică shit.
10
2
Romanul e prea dobitoc. Si daca e dobitoc, in loc sa reclame activitatea taximetristilor incorecti, sa vina altii cu chef de munca in locul lor, se bucura ca jidanii au bagat un serviciu ilegal (taxiurile sunt maxim 1 la mie dintr un motiv anume) in care scot banii afara si mai castiga si un jupan proprietar de flota din smecherii oraselor. De fapt este o aplicatie dispecerat ilegala, carre deserveste altceva decat taxi. Acum ... idiotii votati de p****i le au facut si o lege, pe care oricum nu o respecta.
7
10
Omu face bolt la oha … are avere mare , milioane de euro , are si de la socrusu bani multi , case , apartamente , terenuri … socrusu un om foarte capabil , se trezezste si doarme iar ! Lucreaza la liuta a facut ala proiecte pe ei , de pleznesc , altfel erau langa bota la stejaru !
5
2
voteaza cu sosoaca de aur sau cu gogu simion si mohamad murat, astia e salvarea romniei.
5
14
Lica dupa ce citesc in comentariul tau imi dau seama ca tu esti taximetrist pe Logan din 2000 care stai la mana intinsa in fata garii si incerci sa pacalesti clientii. Cersetorule!
25
0
Eu cu cine votez? Hac!
1
1
Băgați controale la bolt jeg. Trebuie scoși de pe piața idioți ăștia. Cât de p***t sa fi dai peste jumate din cât câștigi. Doamne câți p****i sunt in Cța. Slugile bolt sunt Fericiți sa fie slugi. Slugoilor plătiți ca sunteți niște idioți Va spart foamea mațele. Acum sa va vedem ce rahat mâncați din bolt jeg.
10
35

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510