REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Ce zice șefa AJPIS, Laura Constandin, despre bătrânii intoxicați la căminul din Eforie Sud. Video

Ce zice șefa AJPIS, Laura Constandin, despre bătrânii intoxicați la căminul din Eforie Sud. Video

Victor ROTARU, Ana Maria LIPAN 23 octombrie 2023 | 11:07 3288

Luni, 23 octombrie, începând cu ora 11:00, în Sala „Remus Opreanu“, a avut loc o ședință, cu prezență fizică, a Colegiului Prefectural. În cadrul acesteia, Laura Constandin, directorul AJPIS Constanța, a făcut precizări cu privire la incidentul petrecut în noaptea zilei de vineri 20 octombrie a.c., spre sâmbătă, 21 octombrie a.c., la Căminul de Bătrâni din Eforie Sud, când mai mulți vârstnici au ajuns la spital, după ce s-au intoxicat cu o soluție pentru acarieni.  

Ce zice sefa AJPIS, Laura Constandin, despre batranii intoxicati la caminul din Eforie Sud. Videostânga- Silviu Coșa, centru- Laura Constandin, dreapta- Gheorghe Bușu

În cadrul conferinței, au prezentat materiale, aferente domeniului lor de activitate, Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă Constanța, Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare Filiala Teritorială Constanța, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Ce zice sefa AJPIS, Laura Constandin, despre batranii intoxicati la caminul din Eforie Sud. VideoGheorghe Bușu - Director executiv AJOFM

"Rata șomajului este de 1.9%. AJOFM a asigurat căutarea unui loc de munca persoanelor venite din Ucraina. S-au înregistrat 3.500 de persoane, care au beneficiat de protecție socială.", a precizat Gheorghe Bușu, directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Constanța.

Video:

Laura Constandin, directorul AJPIS Constanța, a oferit mai multe informații cu privire la creșterea numărului de centre pentru vârstnici.

Ce zice sefa AJPIS, Laura Constandin, despre batranii intoxicati la caminul din Eforie Sud. VideoLaura Constandin, director AJPIS Constanța 

"Conform legislației, funcționăm cu 3 echipaje de inspecție socială. În județul nostru, avem 138 de servicii sociale. În 2018 numărul serviciilor sociale depășea cu greu 70. În 2019, faptul că criteriile s-au relaxat a condus la o înmulțire alarmantă a centrelor, numărul acestora dublându-se din 2018 până azi. Ne confruntăm cu fenomenul înființării centrelor pentru vârstnici în sectorul privat. Din partea instituțiilor noastre, noi am reușit să verificăm în timp real aproape toate centrele înființate.", a declarat aceasta.

Ce zice sefa AJPIS, Laura Constandin, despre batranii intoxicati la caminul din Eforie Sud. VideoLaura Constandin, directorul AJPIS Constanța

Laura Constandin a făcut precizări cu privire la incidentul petrecut în noaptea zilei de vineri 20 octombrie a.c., spre sâmbătă, 21 octombrie a.c., la Căminul de Bătrâni din Eforie Sud, pe strada Mihai Viteazu, când a fost evacuată întreaga clădire, iar în final, 6 beneficiari au fost transportați la spital, după ce s-au intoxicat cu soluție pentru acarieni.

Video:

"Căminul de bătrâni din Eforie Sud aparține Asociației Cronos. Este un furnizor de servicii sociale cu vechime în Constanța. Primul serviciu social l-a furnizat în 2014, la Tuzla. Căminul are o suprafață de cazare de 40 de persoane. Ne-am deplasat la sediu, am găsit o depășire a capacității de cazare. În urma cu fix o lună, pe 20 de septembrie, apelase la o firma de dezinsecție, dezinfecție, deratizare. Am identificat o substanță împotriva acarienilor, fără a fi verificat modul de acțiune a substanței, de către asistenta medicală de pe tura respectivă. A luat substanța, nu a diluat-o suficient, a aplicat-o în camerele de la parter și etajul 1. În 3 ore au început să apară simptome pentru 6 beneficiari. A intervenit șeful de centru, care a apelat serviciul 112. Au identificat 6 persoane cu probleme. S-au luat probe, a fost și poliția. Noi am găsit 38 de beneficiari. Toată lumea era în cameră, incinta fusese aerisită, nu exista nici un simptom la nimeni. Nu s-a anunțat la timp, nu s-a respectat procedura. Noi am rămas până în jurul orelor 14-15, am verificat fiecare aspect din cămin. Cei 6 ajunși în spital sunt în mare parte stabili, sunt 4 internați pe secția medicală 2. Două persoane au fost internate pe ATI cu ventilație mecanică, sunt stabile. Una a fost detubată azi dimineață, una este încă intubată. Șefa de centru și asistenta medicală vor fi trase la răspundere. Noi nu avem cum să dăm sancțiuni. Am lăsat măsuri cu termen de îndeplinire în 48 de ore."

Ce zice sefa AJPIS, Laura Constandin, despre batranii intoxicati la caminul din Eforie Sud. Video

În privința măsurilor dispuse, acesta a menționat că: "Angajații nu mai au voie să aplice nici o substanță în centru. Acest lucru va fi făcut de către o firmă specializată."

"Mulțumim colegilor de la ISU, care au intervenit prompt. Din fericire, până în momentul de față, nu sunt victime și sperăm ca lucrurile să rămână așa", a intervenit Silviu Coșa 


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu cred ca ar trebui inchise toate azilele ,deoarece sau facut miliardari pe spinarea lor si isi bat joc de ei toti.Sa adus la cunostinta autoritatilor si de UAMS Agigea .mor pe capete sa umput cimitirul din localitate dar nimeni nu ia masuri ,aceeasi nemernici sunt la putere acolo si rad mereu ca lor nu le face nimeni nimic ca au spate ,asa spun ,asa au facut cu ani in urma di la centrul neuropsihic Techirghiol si acum la Agigea .Rusine autoritatilor ca nu se infiltreaza sa spuna ca au un batran bolnav psihic sa vedeti cata spaga cer p***a Ovidiu sincu amanta Aura sefa asistenta si cum ii chinuie pe saracii oameni si ii leaga de pat si ii bate ,pacat ca nu vede nimeni.
2
1
despre bolnavi ??? Despre firma de dezinsectie si firma cronos trebuie sa ne zica cat au luat toti spaga !!! Auzi frate o asistenta da cu otrava !!! Mwie cu kkt hotilor spagari !!!
4
0
Noi nu suntem de vina, altcineva
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016