REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Cea de-a 75-a ediţie a ceremoniei de decernare a Premiilor Primetime Emmy

Cea de-a 75-a ediţie a ceremoniei de decernare a Premiilor Primetime Emmy

A.F. 16 ianuarie 2024 | 00:00 178

La data de 15 ianuarie 2024 este programată cea de-a 75-a ediţie a Ceremoniei de decernare a Premiilor Primetime Emmy, potrivit https://www.emmys.com/. Evenimentul este găzduit de Teatrul Peacock din Los Angeles, California.

Cea de-a 75-a editie a ceremoniei de decernare a Premiilor Primetime EmmySursa foto: Emmy Awards/Facebook

În cadrul galei, Academia de Artă şi Ştiinţă a Televiziunii din SUA va acorda 26 de Premii Emmy celor mai bune producţii de televiziune difuzate la ore de vârf (prime time) în intervalul 1 iunie 2022 - 31 mai 2023. Gazda spectacolului este actorul Anthony Anderson.

Nominalizările au fost anunţate, în format online, la 12 iulie 2023. Serialul de satiră şi dramă "Succession", difuzat de HBO, conduce la cele mai importante categorii (actorie, regie, scenariu), cu 14 nominalizări. Este urmat, cu 12 nominalizări, de serialul "The White Lotus", o antologie de comedie neagră şi dramă difuzată, de asemenea, de HBO. Pe locul al treilea se situează serialul de zece episoade "Beef", ce a putut fi urmărit pe Netflix, şi pe al patrulea, "Ted Lasso", o comedie-dramă sportivă difuzată de Apple TV+.

"The Last of Us" a devenit primul serial inspirat de un joc video ce a primit nominalizări la cele mai importante categorii ale Premiilor Emmy.

Ceremonia este difuzată de postul de televiziune Fox. Iniţial programată pentru luna septembrie 2023, gala a fost amânată pe fondul grevei actorilor şi scenariştilor americani.

În luna decembrie 2023, Academia de Artă şi Ştiinţă a Televiziunii a anunţat câştigătorii celei de-a 50-a ediţii a galei Premiilor Daytime Emmy, dedicată producţiilor de televiziune ale căror ore de difuzare sunt programate în tronsonul diurn. Serialul "General Hospital", produs de postul ABC, a fost marele câştigător, cu şase premii obţinute, inclusiv la categoria "cel mai bun serial diurn dramatic".

Precedenta ediţie a Premiilor Primetime Emmy a avut loc în ziua de 12 septembrie 2022, la Teatrul Microsoft din Los Angeles. Serialul "The White Lotus" a fost marele câştigător al ediţiei, cu cinci premii, urmat de "Ted Lasso", cu patru reuşite.

Iniţial, începând cu 1949, trofeele acordate de Academia de Artă şi Ştiinţă a televiziunii au fost denumite, simplu, "Premiile Emmy". În anii '70, însă, a fost înfiinţat Premiul Emmy Daytime (pentru programele difuzate între orele 9 AM - 5 PM), astfel încât trofeele pentru cele mai bune producţii difuzate în orele de maximă audienţă au primit ulterior denumirea de Primetime Emmy, pentru a le diferenţia.

Ceremonia dedicată Premiilor Primetime Emmy este programată, de obicei, la jumătatea lunii septembrie, în duminica ce precede începutul grilei de toamnă a televiziunilor americane. Este difuzată, prin rotaţie, de patru dintre cele mai importante posturi TV din SUA: ABC, CBS, FOX şi NBC.

Pentru a se califica în competiţie, un program trebuie să fie difuzat, în premieră, între 1 iunie şi 31 mai, în intervalul orar 6 PM - 2 AM şi să poată fi recepţionat în cel puţin jumătate din teritoriul american.
Cele mai multe dintre categoriile Premiilor Primetime Emmy necesită înregistrarea pe suport DVD sau pe bandă a cel puţin şase episoade.

Propunerile sunt trimise în luna iunie membrilor Academiei, nominalizările sunt publicate în luna iulie, iar voturile finale sunt programate în august.

Cele patru categorii ale Premiilor Primetime Emmy sunt: Programe, Regie, Scenariu şi Actorie. Fiecare dintre acestea conţine subcategorii, precum Cel mai bun serial de dramă, Cel mai bun film TV, Cel mai bun program reality, Cea mai bună regie pentru un serial de comedie, Cel mai bun scenariu pentru un serial de dramă, Cel mai bun actor principal într-un serial de comedie, Cea mai bună actriţă în rol principal dintr-un serial de comedie etc.

"Game of Thrones" deţine recordul de cel mai premiat serial într-un singur an, cu 12 trofee obţinute la ediţia din 2016 a Premiilor Primetime Emmy. "Game of Thrones" este şi cel mai premiat serial de dramă, cu 59 de trofee în total.

La rândul său, "Schitt's Creek" este cel mai premiat serial de comedie într-un singur an, cu 9 reuşite la ediţia din 2020. Serialul "Frasier" deţine recordul de premii pentru un serial de comedie, cu 37 de trofee obţinute.

Cel mai apreciat program de televiziune din istoria Primetime Emmy este "Saturday Night Live", premiat de 94 de ori, citează Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166